Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πολιτικό πρόβλημα

Ανησύχησε και αντέδρασε υπερβαλλόντως ο βουλευτής μας για όσα η εφημερίδα αυτή αποκάλυψε σχετικά με τα διαδραματιζόμενα στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής πλειοψηφίας. Τη σύμπραξη ή όχι των δύο υποψηφίων, προκειμένου να κερδηθεί η δύσκολη μάχη των εκλογών, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκαν και πολλά blogs, με το ίδιο πάνω κάτω σκεπτικό.
Και ξεσήκωσε γη και ουρανό απειλώντας θεούς και δαίμονες. Αντί να πράξει το πολύ απλό και φρόνιμο. Να εξηγήσει στον αρμόδιο συντάκτη την άποψή του και να ζητήσει με επιστολή του την επανόρθωση των γεγονότων, όπως αυτός πιστεύει ότι έγιναν.
Προφανώς και είναι δικαίωμά του να αντιδρά όπως θέλει, έστω και αν νομίζει πως με απειλές θα κάμψει τη δημοσιογραφική φωνή και δεοντολογία. Τέτοιες απειλές έχουμε γνωρίσει πολλές στην μακρά δημοσιογραφική μας πορεία. Γι αυτό και τις αντιπαρερχόμαστε.
Θέλουμε, ωστόσο, να υπενθυμίσουμε σε όλους πως η πολιτική εξουσία ασκείται ανά τους αιώνες με κάποιους αναπόδραστους νόμους, οι οποίοι διαμορφώνουν ειδικές σχέσεις με την κοινωνία. Αυτές οι σχέσεις έχουν υποστεί βαθύ κλονισμό, με όλα όσα βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας.
Γι αυτό και ζητούμενο παραμένει το νέο πολιτικό ήθος, που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη, ότι πολιτική δεν σημαίνει επανάληψη των κακών συνηθειών του παρελθόντος, αλλά το φτερούγισμα στο μέλλον, εκεί όπου τα προβλήματα συσσωρεύονται και απαιτούν λύσεις δυναμικές.
Αυτή είναι η απλή αλήθεια και έχει καταστεί ήδη κοινή συνείδηση. Δεν είναι δυνατόν ούτε να αποκρύπτεται ούτε να αγνοείται επειδή κάποιοι επιμένουν να εμφανίζονται τυφλοί και κουφοί, λαλίστατοι όμως στη έκφραση της «άγνοιάς» τους για το υπαρκτό πολιτικό πρόβλημα και μήνυμα που στέλνει ο λαός.



Δεν υπάρχουν σχόλια: