Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ – ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.

Εδώ είμαστε. Λίγο μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Ας μην ευλογήσουμε τα γένια μας για τα όσα προβλέψαμε πριν τις εκλογές για το αποτέλεσμα. Ας κοιτάξουμε την αλήθεια των αριθμών:
Εκλογές 2006. Η αυτοδιοικητική παράταξη Συνεργασία για την Τρίπολη πρωτεύουσα πόλη πήρε 6.995 ψήφους.
Εκλογές 2010. Η ίδια παράταξη μέσα στην Τρίπολη τώρα πήρε 3.157 ψήφους. Με μια απλή πράξη αριθμητικής αυτό σημαίνει ότι 3.838 συμπολίτες μας απομακρύνθηκαν και μαύρισαν την παράταξη, τη μούντζωσαν και την απαξίωσαν. Τυχαίο; Δε νομίζω.
Από την πρώτη ημέρα της τετραετίας φάνηκε η διάθεση να μην γίνει τίποτε ουσιαστικό για την πόλη, να μην ανοίξει μύτη, για να μην ενοχληθούν οι πολίτες. Αποφασίστηκε ότι η σωστή τακτική για τη διατήρηση της εξουσίας είναι η επικοινωνιακή διαχείριση όλων των τρεχόντων ζητημάτων και όχι η ουσιαστική αντιμετώπισή τους. Όμως, η παρωχημένη επιλογή τού να μην  κάνεις  πολλά, παρά μόνο ένα δύο μεγάλα έργα για να σε βγάλουν στον αφρό, όπως η ανάπλαση της πλατείας άρεως, αποδείχθηκε δίκοπο μαχαίρι και επέστρεψε ως μπούμερανγκ στους εμπνευστές της. Δεν διακινδυνεύεις να ξοδέψεις τρία χρόνια σε «διαβούλευση» και στο τέταρτο και προεκλογικό να πας στην υλοποίηση . Υπάρχει πάντα η πιθανότητα, όπως και έγινε, κάτι να μην πάει καλά. Να σου κάτσει η στραβή που λένε. Και τότε;
Και τότε αντιδρά ο κόσμος. Στέλνει αδιάβαστους τους κουτοπόνηρους που υποτιμούν τη νοημοσύνη του. Στέλνει στο διάβολο τα «χρίσματα» και τα «δαχτυλίδια». Που αποδείχθηκαν σκουριασμένα και όχι χρυσά, όπως αρχικά θεώρησε ο μωροφιλόδοξος Δελφάκης. Που θαμπώθηκε, τσίμπησε, είδε το τυρί και όχι τη φάκα.
Ας αναλάβουν τώρα όλοι τις ευθύνες τους. Κυρίως αυτοί που κομμάτιασαν στα δύο την κεντρώα παράταξη. Πώς; Τα πράγματα είναι απλά. Αν θέλουν τον Παυλή Δήμαρχο, ας προτρέψουν τους ψηφοφόρους τους να πάνε να τον ψηφίσουν στη δεύτερη Κυριακή. Αν θέλουν το Σμυρνιώτη, δε χρειάζεται να ιδρώσουν. Μπορούν απλώς να μην κινηθούν καθόλου…
Θοδωρής Κολοκοτρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: