Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Να τιμωρηθούν

Έστω και με καθυστέρηση έρχονται στο φως τα πορίσματα των ελεγκτών δημόσιας υγείας  για τα δημόσια νοσοκομεία καθώς και η πρόθεση της κυβέρνησης να τιμωρήσει όσους πρέπει να τιμωρηθούν εφόσον με πράξεις ζημίωσαν τη χώρα. Μεταξύ των ελεγχομένων και η προηγούμενη διοίκηση του Παναρκαδικού νοσοκομείου, καθώς  διαπιστώθηκαν, για την ώρα,  από τους ελεγκτές υπερκοστολογήσεις 300% σε συγκεκριμένες προμήθειες του ιδρύματος.  Και έπεται συνέχεια, βέβαια, καθώς αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, έχουμε πολλά να δούμε ως το τέλος.
 Το παραπάνω μήνυμα αποφασιστικότητας, είναι  ένα μήνυμα εξόχως σημαντικό,  που αν γίνει πράξη και δεν μείνει στα λόγια - κάτι που συνήθως συμβαίνει -  τότε πολλά θα αρχίσουν να αλλάζουν σε αυτήν τη χώρα. Βλέπετε η ατιμωρησία ήταν κανόνας για τους λίγους και τους ισχυρούς του χρήματος, αλλά και της πολιτικής και όχι για τους πολλούς και αδύναμους.
Πολιτικοί και δικαστές, ο καθένας από τη θέση του με διαφόρων ειδών πράξεις ή παραλείψεις, συνέτειναν αν δεν επέτρεπαν  την ατιμωρησία, δημιουργώντας ένα πλέγμα σχέσεων που την εξασφάλιζε σε εκείνους που είχαν την ικανότητα και την ευελιξία να ακολουθήσουν τον μίτο που οδηγούσε στην πολυπόθητη απαλλαγή. Αν  το ελάχιστο από όσα θρυλούνται για το Παναρκαδικό νοσοκομείο επιβεβαιωθεί και τιμωρηθούν αυστηρά οι υπεύθυνοι, κάτι για το οποία αγωνίστηκε ώστε να έρθουν όλα στο φως  η ανά χείρας εφημερίδα και η ομογάλακτή της Αρκαδικά Νέα, τότε η κυβέρνηση θα έχει  να εμπεδώσει στη μικρή μας πόλη το αίσθημα δικαίου και της ίσης μεταχείρισης των πολιτών ανεξαρτήτως οικονομικού, κοινωνικού ή άλλου στάτους.
Γιατί η διαφθορά είναι από τις μεγαλύτερες αιτίες που στρεβλώνουν την οικονομία και δημιουργούν συνθήκες κατάπτωσης  και παρακμής. Αν η κυβέρνηση κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας, τότε όχι μόνο η χώρα θα κερδίσει, αλλά και η ίδια θα βγει ωφελημένη, αφού η αποκατάσταση της δικαιοσύνης είναι σήμερα παλλαϊκό αίτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: