Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 18-2-11

Ο σύμμαχος του δημότη
Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν οι καταγγελίες των πολιτών για την ταλαιπωρία που υφίστανται κατά την εξυπηρέτησή τους από διάφορες δημοτικές υπηρεσίες. Εξίσου συχνές είναι οι διαμαρτυρίες από ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ ή εστιατορίων, γιατί πολλές φορές καθυστερούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των καταστημάτων τους. Λύσεις σε προβλήματα όπως τα παραπάνω, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες κατά τις συναλλαγές τους με την τοπική αυτοδιοίκηση, θα καλείται στο εξής να δίνει ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης. Πρόκειται για έναν καινοτόμο θεσμό, τον οποίο εισάγει ο “Καλλικράτης”, υιοθετώντας πρακτικές που εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς με την εφαρμογή του  γίνεται ένα πολύ ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση της βελτίωσης της λειτουργικότητας και της αποδοτικότητας των δημοτικών υπηρεσιών, αλλά και της εμπέδωσης ενός κλίματος εμπιστοσύνης του πολίτη προς τη δημοτική εξουσία. Τούτο γιατί θα λειτουργεί ως μηχανισμός που θα συγκεντρώνει τα παράπονα και τις καταγγελίες των δημοτών και των επιχειρήσεων για περιπτώσεις κακοδιοίκησης του δήμου, αδικίας, κωλυσιεργίας διεκπεραίωσης υποθέσεων τους κ.λπ., για να τις εξετάζει και να δρομολογεί την επίλυσή τους. Ο πολίτης θα αισθάνεται πως  έχει πλέον κάπου να ακουμπήσει,  έναν σύμμαχο και σύμβουλό του, κάτι σαν τον Συνήγορο του Πολίτη, σε υποθέσεις του απέναντι στο Δήμο.
Οι τρεις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν και έλαβαν μέρος στο προ ημερών δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης, πληρούν τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις του νόμου. Στο χέρι των δημοτικών συμβούλων είναι  η επιλογή τού, κατά τη γνώμη τους, ικανότερου και αποδοτικότερου. Με το χέρι στην καρδιά, και με γνώμονα το συμφέρον του δήμου, μακριά από κομματικές υποδείξεις, ας  αποφασίσουν το συντομότερο δυνατόν και ας μην αναλίσκονται σε πολλές  ψηφοφορίες. Τα αποτελέσματα των δυο ψηφοφοριών που προηγήθηκαν, αφού εκ του νόμου δεν επιτρέπεται άλλη ενδιάμεση υποψηφιότητα, έδειξαν προς τα πού κινείται η επιλογή. Ας τελειώνουν με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία.




Προς κατεδάφιση;
Οι αντιδράσεις κατοίκων και νομοταγών δημοτών για τα αυθαίρετα παραπήγματα που ξεφυτρώνουν ένα ένα μπροστά από τις καφετέριες, γεγονός που πρώτη η στήλη αυτή καυτηρίασε, οδηγούν τους υπευθύνους του Δήμου σε δραστικές παρεμβάσεις. Έτσι ο αρμόδιος  Αντιδήμαρχος Γιώργος Καρλής έδωσε εντολή και η Δημοτική Αστυνομία κατέγραψε όλες τις κατασκευές που υπάρχουν στην πόλη, δέκα τον αριθμό, χωρίς να έχουν πάρει καμία άδεια, συνεπώς είναι παράνομες, (σύμφωνα και με την αυτοψία της Τεχνικής υπηρεσίας), προειδοποιώντας ταυτόχρονα από δημοτικού ραδιοφώνου ότι, η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να επιτρέψει την ανομία στην πόλη.  Άμεσα, πιθανότατα τη Δευτέρα, ο Δήμος θα ειδοποιήσει τους καταστηματάρχες να απομακρύνουν τις κατασκευές και σε περίπτωση άρνησης ή μη συμμόρφωσης, τότε, θα παρέμβει η πολεοδομία για τα περαιτέρω.
Η Μόνικα
H συνθέτις και τραγουδίστρια Μόνικα (Χριστοδούλου), Αρκαδικής καταγωγής, από το Αστρος,  υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με δύο συναυλίες στην Αθήνα, τις πρώτες της για το 2011, μερικούς μήνες μετά την τελευταία της εμφάνιση επί αθηναϊκού εδάφους στο sold out Ark Festival. Την περασμένη Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, η Μόνικα είχε δώσει ραντεβού στο Fuzz Club, στον Ταύρο και ήταν όλοι εκεί.  Επί σκηνής, ερμήνευσε στο πιάνο και την κιθάρα τα κομμάτια από το τελευταίο άλμπουμ της “Exit”, τις επιτυχίες μέσα από το ντεμπούτο της “Avatar” και μια επιλογή από ξένες και ελληνικές διασκευές αγαπημένων της κομματιών.
 To 2010 είδε την επιστροφή της Μόνικα στη δισκογραφία με το δεύτερο άλμπουμ της “Exit” που κέρδισε τις εντυπώσεις και το 2011 αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αγαπηθεί το “Exit” και στη ζωντανή του ενσάρκωση, όπως συνέβη και με τα τραγούδια του “Avatar”. Με πινελιές όπως η άρια στη μέση του “Not Enough”, το μπουζούκι στο ήδη αγαπημένο από το κοινό “Yes I Do” και το σπαρακτικό σόλο του “Our Love Or How We Lost It”, το “Exit” στέκεται επάξια δίπλα σε highlights όπως το “Over The Hill”, το “Babe” και το “Bloody Sth” με τα οποία συστήθηκε και ξεχώρισε πριν 2 χρόνια η Μόνικα
Βιβλιοπαρουσίαση
Η Σχολική Βιβλιοθήκη του 4ου Γ.Λ Τρίπολης, στο πλαίσιο των οργανωμένων δραστηριοτήτων της για την προώθηση της φιλαναγνωσίας παρουσιάζει, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου την 6η και 7η ώρα του προγράμματος του Λυκείου (12:30μ.μ.) το βιβλίο της Κλαίρης Ντελώ με τίτλο: «Πρίγκηπες στη γη της Σερίφου». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν, στο χώρο της Σχολικής Βιβλιοθήκης, οι μαθητές της Β’ τάξης και θα ακολουθήσει διάλογος της συγγραφέα με τους μαθητές.
Μνημόσυνο
 Το ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο προς τιμήν των δέκα απαγχονισθέντων Ελλήνων πατριωτών από τα Γερμανικά Στρατεύματα κατοχής στην οδό Ταξιαρχών, θα γίνει την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 9:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τρίπολης. Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα τελετή στο μνημείο των απαγχονισθέντων στην πλατεία Ανεξαρτησίας, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα προσφερθεί καφές στο Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης.
Δημοτικά
Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε τη Δευτέρα 21η – 2 - 2011 και ώρα 07.00΄ μ.μ. στην αίθουσα Παναγιώτη Αλεξόπουλου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τα εξής θέματα: Έγκριση της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής περί της  «Ένταξης του Δήμου Τρίπολης στο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.».   Επανάληψη ψηφοφορίας  για την πλήρωση της θέσης του  «Συμπαραστάτη του Δημότης και της Επιχείρησης». Το αίτημα της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων σχετικά με το στρατόπεδο του 11ου Συντάγματος Πεζικού. Η διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων Απόκριας 2011.
Ανοίγουν
Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 3:00 μ.μ., η Συντονιστική Επιτροπή Πελ/σου ενάντια στα διόδια, συμμετέχοντας στο πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων, ανοίγει τα διόδια σε Νεστάνη και Κόρινθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: