Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 11/3/11

Ο πολιτικός στα δύσκολα φαίνεται
Όταν είσαι στην πολιτικός, προσπαθείς να τα ’χεις καλά με όλους.
«Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Παράδειγμα, κάτι νεόκοποι πολιτικοί  που λανσάρουν μια εξελιγμένη μορφή λαϊκισμού αυτές τις μέρες. Δεν είναι υπέρ του να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα στα διόδια, αλλά και  δεν είναι και εναντίον. Δεν λένε ότι πρέπει να μείνουν οι μετανάστες στο μέγαρο «Υπατία», αλλά δεν λένε και ότι πρέπει να φύγουν. Θολούρα.
Αυτό είναι το κακό για έναν πολιτικό, χωρίς πολιτική οντότητα,  που προσπαθεί να επιβιώσει υποσχόμενος τα πάντα σε όλους και χωρίς να γίνεται κακός με κανένα. 
Το καλό είναι ότι υπάρχουν και στελέχη του που παίρνουν καθαρή θέση. Ένα από αυτά είναι ο Δημήτρης Ρέππας. Εκλέγεται σε αγροτική περιοχή, αλλά είναι από τους λίγους που δεν κρύφτηκαν πίσω από τα λόγια του. Ως υπουργός Μεταφορών, ζήτησε προχθές με επιστολή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – αλλά και τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές – να διερευνήσουν αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες από πράξεις και παραλείψεις ιδιωτών και υπηρεσιακών παραγόντων που συνετέλεσαν στην έκθεση των πολιτών σε κίνδυνο, με τον αποκλεισμό τους σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ζήτησε καθαρά και ξάστερα την τιμωρία των υπευθύνων. 
 Κοντά στα εξήντα, σήμερα,  οξύνους πολιτικός, ακολούθησε ευθύς εξ αρχής, χωρίς πισωγυρίσματα, τον Γιώργο Παπανδρέου και έγινε επιτυχημένος εκφραστής  του υπουργείου Μεταφορών  επί των ημερών του. Έχει πάντα  το θάρρος της γνώμης του. Είτε αναπτύσσει τις απόψεις του στον «πρωινό καφέ» είτε μιλάει στην τηλεόραση ή στους Αρκάδες που τον εκλέγουν.
Ο δημόσιος άνδρας κρίνεται στα δύσκολα. Εκεί που πρέπει να πάει κόντρα στο ρεύμα, να ρισκάρει τη δημοφιλία και να φτάσει στο βάθος των πραγμάτων.
Ο Ρέππας είναι από τις περιπτώσεις που συντηρούν την προσδοκία ότι έχει μέλλον η πολιτική. Γιατί αποδεικνύει αυτό που έλεγε ο Γερμανός αρχιτέκτονας, Βάλτερ Γκρόπιους: «Το μυαλό είναι σαν την ομπρέλα – λειτουργεί καλύτερα όταν είναι ανοικτό».


Συνέδριο ΩΡΛ
Το πρώτο Μεταπτυχιακό Συνέδριο που οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ωτορινολαρυγγολογικής Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών με τη συνεργασία της  Β΄ Πανεπιστημιακής ΩΡΛ Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελεί απόδειξη της διάθεσης όλων των Ελλήνων Ωτορινολαρυγγολόγων (Πανεπιστημιακών, Ιατρών του ΕΣΥ και των Ελευθεροεπαγγελματιών) για απόκτηση και εδραίωση νέων μεταπτυχιακών γνώσεων στο πλαίσιο της δια βίου εκπάιδευσης,. Θα πραγματοποιηθεί στις  11-13 Μαρτίου 2011 στη Δημητσάνα, στο εκεί Συνεδριακό - Πολιτιστικό Κέντρο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις και πρακτικά σεμινάρια από έμπειρους και διακεκριμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, πράγμα που εγγυάται το υψηλό επιστημονικό επίπεδο του συνεδρίου.

Σχολική βία
Οι σύλλογοι Γονέων και Διδασκόντων του Γυμνάσιου Άστρους διοργανώνουν εκδήλωση – ομιλία με θέμα «Σχολική βία –Φαινόμενα ρατσισμού» στο Ίδρυμα Ζαφείρη το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 στις 7 μμ. Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Παπάνης Ευστράτιος, επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που κλήθηκε να καταθέσει  την εμπειρία και τις γνώσεις του στην κοινή προσπάθεια εκπαιδευτικών και γονέων για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικών με τα παραπάνω θέματα, τα οποία  φαίνεται πως αρχίζουν  να απασχολούν και τα δικά μας σχολεία.
 
Στη Βουλή
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατέθεσε, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011, ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, σχετικά με την απελευθέρωση των εγκαταστάσεων του 411 Γ.Σ.Ν. για την καλύτερη και ανετότερη νοσηλεία των ασθενών του Παναρκαδικού νοσοκομείου, δεδομένου ότι  το 411 Γ.Σ.Ν., κατέχει «συνολική έκτακτη 2.120 τ.μ. παρά το γεγονός, ότι ελάχιστοι από τους χώρους αυτούς χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια, λόγω της μείωσης των στρατιωτικών δυνάμεων στην Τρίπολη» και λόγω του γεγονότος πως: «οι πρόσφατες εργασίες ανακαίνισης του Νοσοκομείου οδήγησαν σε μείωση της δυναμικότητας του σε αριθμό κλινών από 218 σε 177».
Ερώτηση για ΕΛΤΑ
Επίσης ο κ.  Λυκουρέντζος, κατέθεσε την Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011, ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, στη Βουλή για την ενδεχόμενη απομάκρυνση από την Τρίπολη της Περιφερειακής Διεύθυνσης των ΕΛΤΑ, στο πλαίσιο των αποφάσεων περί γενικής αναδιοργάνωσης των Δ/σων του ΕΛΤΑ και ζητά να μάθει εάν: είναι στις προθέσεις του υπουργού  να ματαιώσει τη συγκεκριμένη επιλογή της Διοίκησης των ΕΛΤΑ καθώς και εάν προτίθεται να καθιερώσει  διαδικασία διαλόγου μεταξύ των ενδιαφερομένων έτσι ώστε η απόφαση την οποία τελικώς θα λάβει η Διοίκηση των ΕΛΤΑ να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και συνεργασίας.

Δενδροφύτευση
Αναδάσωση στις περιοχές «Ελληνίτσα» και «Αη Γιώργη» που υπέστησαν σημαντικό πλήγμα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 διοργανώνουν, ο Μορφωτικός και  Πολιτιστικός Σύλλογος Χιράδων Αρκαδίας και η Τοπική Κοινότητα Χιράδων Μεγαλόπολης, από τις 17 έως και τις 20 Μαρτίου. Αρωγός στην πρωτοβουλία αυτή είναι η Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας ως αρμόδια δασική αρχή παρέχοντας την γνώση, επίβλεψη και καθοδήγηση των φυτευτικών εργασιών με αντικειμενικό σκοπό την αποκατάσταση της δασικής βλαστήσεως, την σταδιακή οικολογική και βιολογική σταθερότητα του δασικού οικοσυστήματος, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα διαβίωσης, ανάπτυξης και εξέλιξης της άγριας πανίδας, στην ευρύτερη περιοχή.
Πληροφορική
Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ) και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) σχεδιάζουν και υλοποιούν το πρόγραμμα «Εκπαίδευση ενηλίκων στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες – Ήρων 2» με στόχο την εκπαίδευση ενηλίκων πολιτών, αρχάριων,  στην πληροφορική, στη χρήση Η/Υ και τις νέες τεχνολογίες.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα  «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΣΠΑ 2007-13) και από το Ελληνικό Δημόσιο. Απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες (άνω των 18 ετών), που είναι αρχάριοι στην πληροφορική. Η φοίτηση είναι δωρεάν. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι 6 Απριλίου, στη γραμματεία του προγράμματος Δ/νση Μεταμορφώσεως κ Αλεού (πλησίον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως),
 
Χαμογελάτε
Μια Γερμανίδα, μια Ιταλίδα και μια Ελληνίδα συζητούν  σε ένα καφέ για τους άντρες τους. Λέει η Γερμανίδα:
- Κορίτσια, εμένα ο δικός μου δεν με βοηθούσε καθόλου στο σπίτι.  Πήγαμε λοιπόν σε μια διάλεξη, το συζήτησα μαζί του... την πρώτη μέρα δεν έβλεπα τίποτα, τη δεύτερη δεν έβλεπα τίποτα, αλλά την τρίτη πραγματικά έγινε άλλος άνθρωπος!
- Εγώ, λέει η Ιταλίδα, έκανα συνέχεια δουλειές και ο δικός μου τίποτα! Μιλήσαμε, πήγαμε σε ένα φίλο, μας είπε τη γνώμη του και... την πρώτη μέρα δεν έβλεπα τίποτα, τη δεύτερη δεν έβλεπα τίποτα, την τρίτη όλα άλλαξαν!
Λέει και η Ελληνίδα:
- Εγώ που λέτε, είπα στον δικό μου: «Να σου πω! Σαν τη δούλα συμμαζεύω τα πάντα εδώ μέσα κι εσύ γαϊδούρι τι κάνεις; Κάθεσαι όλη μέρα!». Την πρώτη μέρα δεν έβλεπα τίποτα, τη δεύτερη μέρα τίποτα, την τρίτη μέρα από το δεξί μου μάτι κάτι άρχισα να βλέπω!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: