Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 16-3-11

Διοίκησε με αρίστους
Ο δήμαρχος δεν έχει περιθώρια να συνεχίσει την τακτική των άτολμων και καθυστερημένων αποφάσεων που παρατηρούνταν  στο δήμο τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Σμυρνιώτης πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, τώρα που είναι αρχή  και  να επιβεβαιώσει ότι έχει το σθένος να λάβει προσωπικά σκληρές αλλά συμφέρουσες αποφάσεις για όλους μας, δίνοντας ταυτόχρονα  ένα  ηχηρό σήμα δημοτικής επανεκκίνησης.
Τι θέλουμε να πούμε;
Πρώτο, να εξαγγείλει ένα πρόγραμμα, άσχετο από το προεκλογικό,  με λίγους, μεγάλους και σαφείς στόχους για το δήμο, και να δεσμευτεί ότι αυτοί θα υλοποιηθούν απαρέγκλιτα εντός διετίας - η πλειοψηφούσα παράταξή του, ας πάρει τις ευθύνες της!
Δεύτερο, να διακηρύξει ότι το μόνο που θέλει, είναι να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα, να ανορθώσει το δήμο και ότι δεν τον ενδιαφέρει να επανεκλεγεί.
Τρίτο, να συνεργαστεί με μια νέα, ολιγάριθμη ομάδα εμπίστων του, εκ «των αρίστων», με συμβούλους από αυτούς που έχει και που κατά τη γνώμη του  είναι ανιδιοτελείς, αδέσμευτοι από διαπλεκόμενα συμφέροντα, σαν κι αυτά που καταδυναστεύουν την πλατεία Αρεως και τον πεζόδρομο,  εχθρικοί στην εξουσιομανία και στα σύνδρομά της. Που θα κατανοούν, θα πιστεύουν, θα εμπνέονται και θα υπερασπίζονται την ίδια πολιτική. Που θα τους διακρίνει επαγγελματισμός, θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά – χωρίς «αντ’ αυτού» συντονιστές και χωρίς άλλοθι τη σκληρή οικονομική συγκυρία. Που θα έχουν αποφασίσει ότι για δύο χρόνια θα δουλέψουν σκληρά για την πόλη και δεν θα τους νοιάζει ακόμα κι αν, μετά, εγκαταλείψουν την πολιτική σκηνή και επιστρέψουν στη δουλειά τους. Και οι οποίοι δεν θα ασπάζονται το δόγμα «ποζάρω άρα υπάρχω». Έχουμε ανάγκη από δημοτικούς ταγούς  που δεν θα ξοδεύουν τον χρόνο τους σε δημοσιοσχετίστικες φλυαρίες, ούτε θα μετατρέπονται σε τζάμπα πρόγραμμα της τοπικής τηλεόρασης. Και από μια ισχυρή πλειοψηφία του δήμου αποφασισμένη για δουλειά. Σε ένα δήμο  που βρίσκεται υπό ανασυγκρότηση.




Επίσκεψη Ακολούθων
 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Invest in Greece, και με την υποστήριξη των ΕΟΤ και ΟΠΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας SYNERGASSIA για την ανάδειξη της επενδυτικής φυσιογνωμίας των ελληνικών περιφερειών, διοργανώνει από τις 16 έως τις 20 Μαρτίου 2011 "Επιχειρηματική Επίσκεψη των Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων, Ξένων Πρεσβειών" σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου η ημερίδα "Οι Αναπτυξιακές Προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου" στην οποία ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης θα παρουσιάσει το Σχέδιο Δράσης και τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ στις 18 Μαρτίου θα παραχωρήσει ομιλία ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο οποίος στην συνέχεια θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρηματίες. Εισηγήσεις και χαιρετισμούς θα πραγματοποιήσουν ο Πρόεδρος του Invest in Greece κ. Αριστομένης (Aρις) Μ. Συγγρός, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Invest in Greece, κ. Χρήστος Αλεξάκης, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, ο κ. Αλέκος Χολέβας, Πρόεδρος ΟΠΕ, ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
 Οι διπλωμάτες θα φιλοξενηθούν στην Αρκαδία, ενώ έχει διαμορφωθεί ένα εκτενές πρόγραμμα επισκέψεων και εκδηλώσεων σε Επιχειρηματικούς, Πολιτιστικούς και Τουριστικούς προορισμούς σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου. Οι Οικονομικοί και Εμπορικοί Ακόλουθοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και να περιηγηθούν σε τοπικές επιχειρήσεις, ενώ 

Κατάντια
Ζέστανε ο καιρός και οι «ξωλέντζες» των καφέ της πλατείας Αρεως, του πεζόδρομου αλλά και της πλατείας Αγίου Βασιλείου, αυτές που κρίθηκαν, από τους υπευθύνους - τρομάρα τους-  του Δήμου,   ως παράνομες, γνωρίζουν πιένες τις βραδινές ώρας.  Οι νεολαίοι κατακλύζουν τους χώρους αυτούς για να «σταυλιστούν», απολαμβάνοντας με απίθανη βουλιμία τον καπνό τους. Περαστικός δε από το σημεία αυτά ο τελευταίος Πρόεδρος της ΤΕΔΚΑ, μονολόγησε. Ρε, που  κατάντησαν την Τρίπολη σε δυο μήνες.
Τσίπρας
Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011, στις 7.30 το βράδυ,  ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας διοργανώνει ομιλία – συζήτηση στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου με θέμα: « Η πρόταση της Αριστεράς  για το χρέος και την έξοδο από τη σημερινή κρίση». Ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος του Συνασπισμού και επί κεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ανακύκλωση
Ο Δήμος Τρίπολης στα πλαίσια της απόφασης του να ενταχθεί σε σύστημα Ανακύκλωσης υλικών έχει καλέσει κάθε ενδιαφερόμενο (Ιδιώτη ή Εταιρεία) με πιστοποιημένη εμπειρία στην εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών να καταθέσει πρόταση ενδιαφέροντος εγγράφως ή μέσω διαδικτύου που να περιλαμβάνει: Α) Πρόταση συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών και διαχείρισής τους, Β) Πρόταση σύμβασης με το Δήμο Τρίπολης, Γ) Πρόταση αντισταθμιστικών οφελών για το Δήμο και τους Πολίτες του, προκειμένου η Επιτροπή Ποιότητας Ζώης την Παρασκευή 18-3-2011 και ώρα 3:00μ.μ. σε ανοικτή συνεδρίαση της να αξιολογήσει τις υποβαλλόμενες προτάσεις και να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την καλύτερη πρόταση συνεργασίας.

«Αντικομουνιστική» έκθεση
Χθες το πρωί μέλη της ΚΝΕ προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, στην Τρίπολη, διαμαρτυρόμενα για την  «αντικομουνιστική», όπως την χαρακτηρίζουν, έκθεση που γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο, με θέμα «Η Εσθονία και τα γάντια της».  «Είναι πρόκληση να κάνουν μάθημα στους νέους της πόλης μας και να δίνουν συμβουλές δημοκρατίας, κυβερνήσεις όπως της Εσθονίας που χέρι – χέρι με την Ε.Ε., το Συμβούλιο της Ευρώπης και τις υπόλοιπες αστικές κυβερνήσεις της ΕΕ εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό και τιμάνε σαν ήρωες τους προδότες και συνεργάτες των ναζί. Στην Εσθονία σήμερα, ξηλώνονται τα σοβιετικά μνημεία της αντιφασιστικής νίκης των λαών απέναντι στους ναζί, το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι παράνομο, με νόμο απαγορεύονται τα σοβιετικά σύμβολα (σφυροδρέπανο, κόκκινο αστέρι κ.ά.) και η χρήση τους τιμωρείται με τρίχρονη φυλάκιση και πρόστιμο έως 3.200 ευρώ! Στην θέση των ηρώων στήνονται μνημεία που εξυμνούν τα χιτλερικά στρατεύματα.» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του, εκ μέρους της ΚΝΕ, ο Θανάσης Μητράκης.

Υποστηρίζουν τα μέτρα
Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΜΕΤΡΟ» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κατσίγιαννη έδωσε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στην οποία τονίζει ότι «Το ζητούμενο είναι να κριθούμε θετικά, όχι από το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά από το εάν η χώρα θα βγει από την κρίση», ασκώντας δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, επειδή δεν έχει να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό μια ρεαλιστική αντιπρόταση.
Στην ερώτηση αν αντέχουν οι πολίτες από τη λήψη νέων μέτρων,  η απάντηση του κ. Κωνσταντινόπουλου  είναι πως : «Η κοινωνία μας είχε ήδη από καιρό αντιληφθεί την ανάγκη για μια εκ βάθρων αλλαγή. Η αλλαγή αυτή συντελείται όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Παρ’ όλα ταύτα, οι πολίτες απέδειξαν ότι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν αυτή την αλλαγή, αρκεί οι θυσίες τους να πιάσουν τόπο, αρκεί να τεθούν ενιαίοι κανόνες, που θα δεσμεύουν όλους αναλογικά. Οι πολίτες, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, είναι αλληλέγγυοι σε αυτή την προσπάθεια, κυρίως γιατί αντιλαμβάνονται το οριακό σημείο στο οποίο έχει βρεθεί η χώρα, αλλά και γιατί πιστεύουν ότι μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε».

Χαμογελάτε
- Τί έπαθε ο Ονούρ όταν έμαθε ότι η Σεχραζάτ θα παντρευτεί έναν άλλο άνδρα;
- Έγινε Τούρκος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: