Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Eπιστολή Παυλή στον Γ.Σμυρνιώτη για τον συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης

Αγαπητέ μου Δήμαρχε,
 Ο κόσμος όταν τελείωσε ο προεκλογικός αγώνας – βγήκαν τα αποτελέσματα - και ανεξάρτητα εάν εσύ ήσουν ο νέος Δήμαρχος και εγώ η μείζων αντιπολίτευση,  ένοιωσε την ικανοποίηση ότι κάναμε ένα πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα, χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις και του δώσαμε την σιγουριά ότι στη νέα δημοτική περίοδο τίποτε δεν θα ήταν ίδιο με το παρελθόν.
Θα αφήναμε πίσω μας τα αρνητικά του παρελθόντος.
Σε είδα στην τηλεόραση να δηλώνεις ότι μου επιστρέφεις τον χαρακτηρισμό «παρωδία» με τον οποίο είχα χαρακτηρίσει την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο θέμα της εκλογής του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης». Θα δεχόμουν αδιαμαρτύρητα την επιστροφή εάν το αποτέλεσμα δεν με δικαίωνε. Αγαπητέ Δήμαρχε θα σε παρακαλέσω να λέμε όλη την αλήθεια όταν μιλάμε δημόσια για τέτοια θέματα. Θα σε χαιρόμουν στη συνέντευξη αν έλεγες ότι μου επιστρέφεις τον όρο «παρωδία», αναφέροντας και το αποτέλεσμα των δύο ψηφοφοριών. Οι εναπομείναντες υποψήφιοι ήταν δύο. O γιατρός κος Αυγερινός και ο δικηγόρος κος  Κατσούλας. Έλαβαν λοιπόν ο κος Αυγερινός 5 ψήφους, ο κος Κατσούλας 5 ψήφους, λευκά 10, άκυρα 11. Ας κρίνει ο κόσμος που μας ψήφισε.
Θα ήθελα αγαπητέ Δήμαρχε να πούμε μαζί στον κόσμο εάν σε δικές μας προσωπικές επαφές γι’ αυτό το θέμα δεν σου πρότεινα να βρούμε ένα θεσμικό πρόσωπο από τα θεσμικά όργανα του Δήμου μας (Επιμελητήρια – Ιατρικός Σύλλογος  - Τεχνικό Επιμελητήριο – Δικηγορικός Σύλλογος, κλπ) και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο είχε τα ανάλογα προσόντα και αφού συζητούσαμε με όλους τους επικεφαλείς να γίνει καθολική πρόταση – εκλογή. Tην ίδια πρόταση έκανα και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αγαπητέ Δήμαρχε, όταν κάνεις δημόσιες τοποθετήσεις θα πρέπει να μη δείχνεις άγνοια Νόμου. Ο Νόμος 3852/2010 (Καλλικρατικός) στο άρθρο 77 αναφέρει ότι επιλέγεται «πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας» και ο κάθε πολίτης που νομίζει ότι έχει τα ανάλογα προσόντα υποβάλλει στο Συμβούλιο υποψηφιότητα.


Δεν υπάρχουν Δήμαρχε ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ. Δεν γνωρίζω φυσικά τις δικές σας παραταξιακές ή κομματικές δεσμεύσεις. Η παράταξη μου όπως όλοι γνωρίζουν ήταν ανεξάρτητη χωρίς καμία κομματική ή οποιαδήποτε άλλη στήριξη και με αυτές τις αρχές διεκδίκησε στις εκλογές την ψήφο του λαού.
Οι αποφάσεις δε της παράταξης λαμβάνονται με δημοκρατικές διαδικασίες.
Ο νομοθέτης, προέβλεψε ότι για την εκλογή απαιτούνται τα 2/3 του εκλογικού σώματος για να μην εκλέγονται παραταξιακοί υποψήφιοι.  Επίσης Δήμαρχε, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι όταν σου δίνετε η πληροφορία για την άποψη υπεύθυνων προσώπων (μελών Νομικού Συμβουλίου), εσύ πρέπει να τρέξεις να φέρεις την επίσημη θέση του Νομικού Συμβουλίου και όχι οι άλλοι.
Ποιος  φοβάται ή έχει πρόβλημα από την εκλογή του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης»; Μόνο η δική σας παράταξη και όχι οποιοσδήποτε άλλος από την αντιπολίτευση. Αυτό δικαιολογεί και την επιμονή σας, ο υποψήφιος να είναι παραταξιακός και μόνο, και όχι άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα είχε φυσικά τα ανάλογα προσόντα.
Να είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται πλήρως το ποιος θέλει την εκλογή και ποιος όχι.
Αγαπητέ Δήμαρχε,
Δεν θα επανέλθω σε ερωτήσεις και απαντήσεις, διότι πιστεύω ότι ο κόσμος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τέτοιες κοκορομαχίες. Έχει πολλά άλλα προβλήματα να επιλύσει. Από εμάς ζητάει να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα του. Δηλώνω όμως ότι για θέματα σοβαρά δεν έχω κανένα πρόβλημα να βγαίνουμε μαζί στα Μ.Μ.Ε και να συμφωνούμε δημόσια.
Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Με ενδιαφέρει να είμαι παραγωγικός και χρήσιμος για τον Δήμο μου, εκφράζοντας πάντα τις θέσεις της παράταξης μου.
Αγαπητέ Δήμαρχε,
Θα ήθελα κλείνοντας να προτείνω την από κοινού εμφάνιση μας στα Μ.Μ.Ε ,να κάνουμε ένα απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα και να πούμε στον κόσμο ποιες ήταν οι θέσεις μας και οι αποφάσεις μας μέχρι σήμερα και πόσο παραγωγικό έργο έχει προσφέρει η παράταξη μου.
Κλείνοντας κάνω έκκληση ώστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρουμε θετικό έργο στον Δήμο μας.
  
                                                                                    
Με εκτίμηση,
Παυλής Δημήτρης 
Επικεφαλής του Συνδυασμού
Τρίπολη-Πρωτεύουσα του Μοριά

Δεν υπάρχουν σχόλια: