Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 19-4-11

Με αυτά που έχουμε να πορευτούμε
Οπωσδήποτε και είναι καθοριστικής σημασίας η συνταγή μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί η επίτευξη των στόχων της πλειοψηφίας του παρόντος δημοτικού συμβουλίου. Αλλά η πράξη έχει αποδείξει ότι άλλο οι σχεδιασμοί και άλλο το αποτέλεσμα. Γι' αυτό και το πρόβλημα δεν είναι αν, τα όσα είχαν  εξαγγελθεί προεκλογικά,  είναι και τα κατάλληλα, αλλά αν και σε ποιο βαθμό θα εφαρμοστούν.
Το πρόβλημα, κατά συνέπεια, δεν είναι ποια προγράμματα και ποιοι σχεδιασμοί θα καταστρωθούν, αλλά αν και σε ποιο βαθμό θα εκτελεστούν. Κι εδώ είναι που πρέπει ο δήμαρχος και οι περί αυτόν να  δώσουν το καλύτερο δυνατό δείγμα γραφής.
Εκ των πραγμάτων, λόγω οικονομικής συγκυρίας, περιορίζονται οι άμεσες προοπτικές για ανάπτυξη της πόλης, που όλοι θα θέλαμε, μέσα από σχεδιασμούς και οράματα. Γι αυτό και θα περιοριστούμε στα ήδη υπάρχοντα  σχέδια, που η προηγούμενη δημαρχιακή αρχή άφησε ευτυχώς ολοκληρωμένα. Και είναι προς τιμή του σημερινού δημάρχου να δηλώνει ευθαρσώς κατά τα προχθεσινά εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής πως θα κινηθεί  εξ ολοκλήρου σε αυτή τη ράγα.
Οι καιροί είναι ασφαλώς δύσκολοι. Τα χρήματα δεν εξευρίσκονται ως δια μαγείας. Οι μάγοι τελείωσαν. Με αυτά που έχουμε στα πόδια μας, με αυτά θα πορευτούμε. Αυτά που μπορούμε να κάνουμε– και δεν τα κάναμε επαρκώς μέχρι σήμερα – είναι να δημιουργήσουμε το σαφές πλαίσιο δράσης μέσα στο οποίο θα κινηθούμε ταχύτατα. Χωρίς  τις  χρονοτριβές  των προηγούμενων χρόνων, με τους ατέρμονους βυζαντινισμούς και τις ανόητες φλυαρίες στα δημοτικά συμβούλια, που ως μόνο αποτέλεσμα είχαν την καθυστέρηση και τη θλιβερή κατάληξη της ανάπλασης της πλατείας Αρεως.
Με τέτοια μυαλά, μια πόλη αυτοκτονεί. Και είχαμε φθάσει κάποτε σε αυτό το σημείο. Σήμερα χρειαζόμαστε επειγόντως αναδιάρθρωση λογικής, για να προχωρήσουμε με ρεαλισμό και σύνεση. Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για μια ενδεχόμενη «αναδιάρθρωση» των σχεδίων μας λόγω έλλειψης  και των ολίγων χρημάτων, που μας έχουν απομείνει. 




Κατευόδιο
Με την ευχή αποχαιρετισμού προσώπου αγαπημένου, στο στερνό κατευόδιο: Καλοτάξιδε Θόδωρε. Η γενέτειρά σου σε αποχαιρετά. Με οδύνη, σεβασμό και εκτίμηση. Με χειροκρότημα και δάκρυα. Από τη μια της άκρη ως την άλλη. Γιατί την τίμησες αυτή την πόλη. Γιατί κόπιασες πολύ γι αυτήν. Οραματίστηκες την πρόοδο και την  ανέλιξή της. Γιατί έσκυψες με έγνοια και πάθος στα προβλήματά της… Δήμαρχε στο καλό…
Συλλυπητήρια
Η  Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ  Αρκαδίας, με ανακοίνωση που υπογράφει ο Γραμματέας της Ν. Τσιβουράκης,  εκφράζει τη λύπη της για τον αιφνίδιο θάνατο του Θοδωρή Σεχιώτη που επάξια τίμησε τον χώρο του ΠΑΣΟΚ υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όλοι θυμόμαστε, αναφέρεται στην ανακοίνωση,  ότι ο Θοδωρής Σεχιώτης διετέλεσε Δήμαρχος της Τρίπολης με πλούσιο έργο και προσφορά και την εμπειρία που απέκτησε με προθυμία πάντοτε, μας την μετέφερε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης μας.
Τι ζητάμε
Στη Μεγάλη Εβδομάδα, που ήδη διανύουμε, θα ήταν εξαιρετικά παρήγορο και ελπιδοφόρο αν σιγούσε κάθε παρένθετος στη λατρεία λόγος. Ούτε κηρύγματα, ούτε εόρτιες εγκύκλιοι, ούτε αναπαραστάσεις του Θείου δράματος,  ούτε σχολιασμοί των τελουμένων από τον άμβωνα. Να γινόταν σεβαστή η λατρευτική δραματουργία, ακέραιη στη δυναμική σημαντική της. Ζητάμε πολλά;
Θρησκευτική μουσική
Επιτυχία σημείωσε το βράδυ  του περασμένου Σαββάτου του Λαζάρου το Δεύτερο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής,  που  πραγματοποιήθηκε  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου. Παρέστησαν ο βουλευτής κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο  Δήμαρχος Τρίπολης  κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, ο τέως Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος    και πολλοί φίλοι  της θρησκευτικής μουσικής, οι οποίοι απόλαυσαν ένα επίκαιρο, λόγω Πάσχα, σημαντικό  μουσικό ακρόαμα. 
Ελεγχόμενη στάθμευση
Τάξη μπαίνει, οσονούπω, στο προσωρινό πάρκιγκ της κάτω αγοράς, από τη δημοτική αρχή. Όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Καρλής χθες στο δημοτικό ραδιόφωνο, πολύ σύντομα θα εφαρμοστεί και εκεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, έστω και προσωρινά, αφού ύντομα θα προχωρήσει η μελέτη ανάπλασης της πλατείας, προκειμένου να γίνει ένας σημαντικός  κοινόχρηστος χώρος -  πλατεία με  πράσινο και παιδική χαρά -  και να πάψει να λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης. Πάντως καλό θα είναι στο εξής, οι τοπικοί μας άρχοντες,  πρώτα να ξεκινούν τα έργα και μετά να ακολουθούν τα λόγια, γιατί αν κρίνουμε από τα όσα είχαν ειπωθεί σχετικά με τις ξωλέντζες του καπνίσματος και αξιολογώντας το τελικό μηδενικό αποτέλεσμα, μας κάνουν να είμαστε κουμπωμένοι..
Μεταφορά προσκυνητών
Ο Δήμος Τρίπολης ενημερώνει τους συμπολίτες, ότι ενόψει των Ιερών Ακολουθιών της Μ. Εβδομάδας εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση προσκυνητών στις Ιερές Μονές Αγ. Νικολάου Βαρσών και Επάνω Χρέπας. Αναλυτικότερα: 1) Λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αρκαδίας θα μεταφέρουν προσκυνητές τη Μ. Τετάρτη 20/4/2011 προκειμένου να συμμετάσχουν στην «Τελετή του Νιπτήρος» στην Ιερά Μονή Βαρσών, που θα τελεστεί από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο. Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει από την Πλ. Αρεως στις 14.00. 2) Την Μ. Παρασκευή 22/4/2011, λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αρκαδίας θα μεταφέρουν προσκυνητές προς την Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην «Τελετή Αποκαθήλωσης». Η αναχώρηση
των λεωφορείων θα γίνει από την Πλ. Αρεως στις 10.30 π.μ.
Πως ψήνουν
Την τιμητική του είχε προχθές το πρωί ο … Νώντας, της γνωστής ψησταριάς, από την εκπομπή 10 με 1, του Αντένα. Κατέθεσε, τι άλλο,  τις γνώσεις και τη πείρα του για ένα επιτυχημένο ψήσιμο του οβελία. Και του χρόνου.
Χαμογελάτε
- Τι κάνει μια ξανθιά στη θάλασσα;
- Ποτίζει τα φύκια!


Δεν υπάρχουν σχόλια: