Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.


Θέλω να κλάψω… Θέλω να γελάσω… Δεν ξέρω, για να σας πω την αλήθεια , τι θέλω να κάνω …Μου λέει ένας  φίλος μου κάνε και τα δυο. Μια κλάψε, μια γέλα .Τι κάθεσαι και στενοχωριέσαι ;
          Νομίζω ότι  έχει  δίκιο ,αφού η  κατάσταση που ζούμε  μοιάζει  σαν  το μήνα Απρίλη. Εκεί  που βγαίνει ο ήλιος και μυρίζει  Άνοιξη ,  να! σε λίγο  πλακώνουν τα σύννεφα , πιάνει μια νεροποντή που συνήθως συνοδεύεται και με χαλάζι.
 Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την Κυβέρνηση Παπανδρέου.                                                                   
·        Εκεί που οι  άνθρωποι πανηγυρίζουν για τα κατορθώματά τους και τις επιτυχίες τους «εις τας Ευρώπας »!!!
·        Εκεί που όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, αφού και το χρέος θα αποπληρωθεί σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά και το επιτόκιο κατέβηκε κατά μια μονάδα!!!
·        Εκεί που όλα βαίνουν  ομαλώς!!!
·        Εκεί που οι συνεντεύξεις δίνουν και παίρνουν!!!
·        Εκεί που όλους τους βάλαμε στη θέση τους!!!
·        Εκεί που η Μέρκελ κατάπιε τη γλώσσα της ,για όλα όσα έλεγε τις προηγούμενες μέρες για μας!!!
·        Εκεί που όλα μύριζαν ρίγανη και θυμάρι !!! Να σου οι Οίκοι αξιολόγησης , πότε  ο ένας και  και πότε ο άλλος ,και χαλάνε με τις ανακοινώσεις τους ,ότι καλό είχε στηθεί από την Κυβέρνηση προηγουμένως !!!
             Και να , η βροχή ( νεροποντή)!!! Και να, από πάνω και το χαλάζι!!!
         Και εκεί , που όλοι πανηγυρίζαμε , για τις μεγάλες επιτυχίες στις Βρυξέλλες τώρα κλαίμε με μαύρο δάκρυ , αφού ξέρουμε ότι μια υποβάθμιση από τους  Οίκους   αξιολόγησης ,δεν αφήνει περιθώρια χαράς και πανηγυρισμών.
          Εν τω μεταξύ έχει πλάκα η αντίδραση ,τόσο του ίδιου του Πρωθυπουργού, όσο και του Υπουργού Οικονομικών ,που ούτε λίγο, ούτε  πολύ ,προσπαθούν να μαλώσουν τις Οίκους  αυτούς , οι οποίοι για πολλοστή φορά , χαλάνε το πανηγύρι.
          Την προηγούμενη φορά ,που πάλι μας υποβαθμίσανε  και τότε ήταν o οίκος MOΟDYS , οι κυβερνητικοί παράγοντες και οι βουλευτές ,μαζεύανε υπογραφές  για   να τον πάνε λέγανε , στα δικαστήρια και να τον κάνουν ντα !!!  Αντί να φοβηθούνε οι Οίκοι  αυτοί και να καθίσουν ήσυχα,  να και ο Οίκος  STANDARD & POORS !!! Κοντά και αυτός , με τον MOODYS !!! Δεν κωλώνουν με τίποτα !!!
          Τώρα όμως , πρέπει να σταματήσουμε την πλάκα και να δούμε σοβαρά την κατάσταση !!!
      Αλήθεια η Κυβέρνηση δεν ξέρει σε ποιο κόσμο ζει ;
      Αλήθεια δεν ξέρει τι ρόλο παίζουν αυτοί οι Οίκοι ;      Αλήθεια δεν ξέρει ότι το παιχνίδι είναι στημένο ;
      Αλήθεια δεν ξέρει ότι εμείς δε βυζαίνουμε το δάχτυλο και ότι την έχουμε πάρει τη δουλειά χαμπάρι ;
      Αλήθεια δεν ξέρει ότι δεν πάει άλλο το παιχνίδι της με τους δανειστές μας;
          Ίσως η Κυβέρνηση να νομίζει ότι το παίζει το θέατρο ωραία και ότι εμείς περί άλλων συζητάμε !!! Όμως η θηλειά στο λαιμό μας σφίγγει και θα σφίξει ακόμη περισσότερο τις αμέσως ερχόμενες ημέρες .Τότε  θα ξαναέρθουν οι επίτροποι και θα  πιάσουν ξανά τα κομπιουτεράκια τους και θα μας κόψουνε καινούριο κοστούμι για τον καθένα μας . Έτσι θα πάρουνε τα χρήματα πίσω και μάλιστα με υψηλό επιτόκιο, αφού αυτό επιβάλλουν οι συνεχόμενες υποβαθμίσεις από τους περίφημους Οίκους αξιολόγησης.
          Στις χώρες όμως που ο Λαός ξεσηκώθηκε γιατί δε μασάει ταραμά !!! όπως λέει ο Λαός μας  π.χ στην  Ισλανδία ,όπου δεν υπέγραψε μνημόνιο ,ούτε υποθήκευσε τη Δημόσια περιουσία του ,αλλά απεναντίας με Δημοψήφισμα απεφάνθηκε ότι δεν χαμπαρίζει από τέτοια. Εκεί οι ίδιες Αγορές , οι ίδιες Τράπεζες ,οι ίδιοι Δανειοδοτικοί Οργανισμοί ,δέχτηκαν και το χρόνο εξόφλησης σε 30 χρόνια και το επιτόκιο  στο 3% και ούτε τόλμησε , κάποιος Οίκος αξιολόγησης  , να προχωρήσει σε κάποιο βαθμό, υποβάθμισης της χώρας τους .
          Στο σημείο αυτό , μπορούμε να ισχυριστούμε και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή , ότι τόσο η επιμήκυνση της εξόφλησης του χρέους μας  κατά 4 χρόνια, όσο και η μείωση του επιτοκίου κατά μία μονάδα , που συμφωνήθηκαν στις 11 Μαρτίου στις Βρυξέλλες,( χωρίς όμως τα συμφωνηθέντα να έχουν γίνει ακόμα πράξη ) οφείλονται στη μεγάλη κινητοποίηση –απεργία που προηγήθηκε των Βρυξελλών και έγινε  στις 23 Φλεβάρη. Τότε  με αποφάσεις τους , η ΓΣΕΕ , η ΑΔΕΔΥ και η Συνομοσπονδία των Εμπορικών Καταστημάτων , έδωσαν την αφορμή ώστε στην απεργία εκείνη  η συμμετοχή  να ήταν  περίπου καθολική και στις πορείες που έγιναν σε όλη την Ελλάδα ,ο αριθμός των διαδηλωτών ,να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ!!! Μάλλον οι δανειστές μας τρομοκρατήθηκαν και έτσι έκαναν αυτές τις μικρές υποχωρήσεις.
          Να λοιπόν πως μπορούμε να διδαχτούμε τι πρέπει να κάνουμε, τόσο σαν Λαός, όσο και σαν Κυβέρνηση :
·        Να αφήσουμε τα μυξοκλάμματα.
·        Να σταματήσουμε το μαλλιοτράβηγμα και το κοπάνημα του κεφαλιού μας στον τοίχο, για το κακό που μας βρήκε.
·        Να πετάξουμε τις πλερέζες από το κεφάλι μας και
·        Να σηκώσουμε το ανάστημά μας ,απέναντι στο καλοστημένο παιχνίδι της υπερχρέωσης και του αρμέγματος του Λαού με υψηλά επιτόκια ,τα οποία προκαλούν οι στημένες υποβαθμίσεις των Οίκων αξιολόγησης και ότι τάχα η Κυβέρνησή μας θα τους μαλώσει.
Υπάρχει διεθνώς ένα πολύ επικερδές παιχνίδι που έχει στήσει το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο(οι δανειστές μας) και τα βασικά του βήματα είναι :         
Πρώτο βήμα. Μας υπερδανείζουνε  με πολύ χαμηλά επιτόκια για να είναι το χάπι γλυκόπιοτο και να μην αντιλαμβανόμαστε  τις συνέπειες!!!
 Δεύτερο βήμα. Υπερχρεώνουνε τη χώρα μας , χωρίς να λέει κανείς τίποτα, ούτε  Κυβέρνηση ,ούτε Τράπεζες ,ούτε Αγορές , ούτε Οίκοι αξιολόγησης!!!
 Τρίτο βήμα. Τοποθετούνε μια Κυβέρνηση στην συγκεκριμένη χώρα, κατάλληλη ώστε να πηγαίνει το γράμμα κανονικά και αδιαμαρτύρητα!!!
  Τέταρτο βήμα. Η κολλητή τους Κυβέρνηση, αρχίζει να διατυμπανίζει  με κάθε τρόπο και σε κάθε  τόνο, όπου και αν βρίσκεται ,ότι πάμε για βούλιαγμα , σαν τον Τιτανικό και ότι δεν υπάρχει σάλιο στα Ταμεία!!!
 Πέμπτο βήμα. Τρομοκρατούν  το Λαό με το φόβο της χρεοκοπίας, ώστε να μη μιλάει γιατί αλλιώς  θα χάσει τ’ αυγά και τα καλάθια!!!
  Έκτο βήμα .Τότε έρχεται ο χάρος ( διάβασε καλύτερα οι Αγορές ), δηλαδή το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο ,δηλαδή οι δανειστές μας , κόβουν κεφάλια και  ρουφάνε αίμα. Ανεβάζουν δηλαδή τα επιτόκια δανεισμού για μεγαλύτερες κονόμες!!!
Έβδομο βήμα. Η κολλητή τους Κυβέρνηση λέει σε όλους τους τόνους ότι  το παλεύουμε το θέμα ,αλλά δε με βοηθάει κανείς άλλος. Μόνο φωνάζουν ,αλλά δεν έχουν προτάσεις .Καλλιεργεί δηλαδή την ιδέα του  μονόδρομου!!!
 Όγδοο βήμα . Όταν πάει να χαλάσει κάτι από το παιχνίδι τους ,δηλαδή οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας κάτι πρέπει να κάνουν, ώστε να φανούν πως βοηθάνε π.χ  μείωση επιτοκίου –επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής του δανείου!!! Τότε έχουμε το,
Ένατο βήμα .Έρχονται οι περίφημοι Οίκοι αξιολόγησης και βάζουν ξανά τα   πράγματα στη θέση τους ( τα κεφάλια μέσα ) που λέμε. Δηλαδή δικαιολογούν με την υποβάθμιση την παραμονή των επιτοκίων δανεισμού(spreads) σε υψηλά (διάβασε  τοκογλυφικά) επίπεδα!!! Και έτσι μοιραίως έρχεται το
Δέκατο και τελευταίο ,μέχρι στιγμής , βήμα .Μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο,   υπερνικούνται  τα όποια εμπόδια και οι όποιες αντιστάσεις , είτε του Λαού,είτε κάποιων Κυβερνητικών παραγόντων και έτσι  γίνεται μονόδρομος πλέον,το πλιάτσικο σε βάρος  της Δημόσιας περιουσίας μας (διάβασε ασημικά μας),με το ξεπούλημα για ένα κομμάτι ψωμί ,στους έχοντες και κατέχοντες το χρήμα ,οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τις Τράπεζες , τους δανειοδοτικούς οργανισμούς , τις λεγόμενες Αγορές , τόσο τις Ευρωπαϊκές , όσο και τις Ελληνικές !!!
                     Εμείς πάντως , σαν Ελλάδα ,  βρισκόμαστε λίγες μέρες  πριν το δέκατο βήμα της Κυβέρνησης και  των Αγορών!!!
                     Θα τους  το επιτρέψουμε ;;;


Τρίπολη 3-4-2011                                                    Τάσος Παπαζαχαρίας
                                                                    Μέλος του
Σ.Ο.                                                           της   Δημοτικής Κίνησης
                                                                                     Δήμου Τρίπολης                           
                                                                           ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: