Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 3-5-11 Δράσεις τώρα, για το περιβάλλον

Μια ακόμη πρωτομαγιά περάσαμε ευχάριστα, απολαμβάνοντας τις χαρές  που προσφέρει η επαφή  με το φυσικό περιβάλλον. Για τους περισσότερους από εμάς που ζούμε στην πόλη η διέξοδος στη φύση και στα αγαθά της αποτελεί ζωτική ανάγκη. Την επιζητούμε σφόδρα κάθε φορά που η ζωή της πόλης μας πνίγει και απολαμβάνουμε τις χαρές της εξοχής, μη εκτιμώντας, ωστόσο, οι περισσότεροι τη σημασία της, πληγώνοντάς την με τις συμπεριφορές μας. Παρόλα αυτά  όλο και περισσότεροι συστρατεύονται  στον αγώνα για τη σωτηρία του περιβάλλοντος.
Το γεγονός πως την τελευταία δεκαετία, η "πράσινη" συμπεριφορά έπαψε να απασχολεί μόνον κάποιους "περίεργους" που φορούσαν σανδάλια, κατασκήνωναν στις ερημιές και διαδήλωναν έξω από εργοστάσια και αφορά  σχεδόν όλους μας, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που τείνει να διαμορφωθεί, παγκοσμίως.
Απομένουν όμως οι δύσκολες αποφάσεις από τους ισχυρούς του πλανήτη. Από εκείνους, δηλαδή, που ρυπαίνουν περισσότερο. Και ίσως θα πρέπει να προηγηθούν οι συνειδήσεις μας.
Οι ακτιβιστές των περιβαλλοντικών οργανώσεων -εκείνοι που δεν ανακάλυψαν όψιμα το περιβάλλον- εξηγούν ότι, ακόμη και ως τάση, η ευαισθησία για πρακτικές που δεν το επιβαρύνουν δεν μπορεί παρά να είναι χρήσιμη. Είναι, άλλωστε, κυρίως η πίεση από τον πολίτη και καταναλωτή που μπορεί να υποχρεώσει κυβερνήσεις και μεγάλες εταιρείες να αναλάβουν δράση. Ίσως, μάλιστα, να έχει έρθει η ώρα. Ο νέος αιώνας έφερε τις περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένες επιλογές στην πόρτα μας.
Η Αρκαδία ως περιβάλλον πρωτευόντως και ως ιστορία δευτερευόντως,  στηρίζει τα μάλλα στην προστασία του υπέροχου φυσικού της περιβάλλοντος,  την τουριστική της ανάπτυξη. Το διαπιστώνουμε εναργέστατα τα τελευταία χρόνια, καθώς  τείνει να καταστεί ο υπ αριθμόν ένα τουριστικός προορισμός της χώρας. Μένει μόνο να διαρκέσει επ΄ άπειρον και να μην καταστραφεί από δράσεις και ανοίκειες συμπεριφορές ημών των ιδίων.
Αν το περιβάλλον και ο ξαφνικός μας έρωτας για αυτό είναι τελικά μόνο μόδα, θα έχει πιθανότατα και την κατάληξη των μοδάτων τάσεων. Δηλαδή θα εξαφανιστεί. Γιαυτό και εκείνο που ζητούν οι ειδικοί είναι να υιοθετηθούν οι απαραίτητες αλλαγές τόσο στην προσέγγιση κυβερνήσεων και εταιρειών που μολύνουν όσο και στον τρόπο ζωής των πολιτών. Αμεσα. Πριν προλάβει και το περιβάλλον να γίνει ντεμοντέ.

Οι «αταίριαστοι»
Οι «αταίριαστοι» Πέτρος Τατούλης και Μάρθα Καραγιάννη συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στις σελίδες της εφημερίδας Τα Νέα και απάντησαν στις ερωτήσεις του Θανάση Νιάρχου. Για την πολιτική και τους πολιτικούς που δεν λογαριάζουν πολιτικό κόστος, για το θέατρο, για την τηλεόραση, για το Μνημόνιο, για όλους και για όλα.
Μιλώντας για τη βουλευτική ασυλία ο Πέτρος Τατούλης είπε: « Διαφώνησα πάντα λέγοντας πως µια χώρα δημοκρατίας  και ελευθερίας δεν χρειάζεται καµιά ασυλία για κανέναν πολιτικό. Η δημιουργία  του ασύλου των πολιτικών, όπως και του πανεπιστημιακού και όλων των υπόλοιπων ασύλων που ο καθένας φροντίζει για την ιδιωτική του ζωή, είναι το θανάσιµο αµάρτηµα αυτού του τόπου. Τα άσυλα µάς βολεύουν όλους για να παρανομούμε, για να εκτρέφουμε τη διαφθορά και να κρατάμε τους πολίτες σε µια κατάσταση υποκουλτούρας. Το μεγάλο επίσης πρόβλημα είναι ότι ξεχνάμε  πάρα πολύ γρήγορα, ξεχνάμε τι έγινε πριν από σαράντα, πριν από τριάντα χρόνια, τι έγινε χθες…».

Δρόμος Αστρους
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Ιωάννης Οικονομίδης υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία εντάσσεται η Πράξη «Κατασκευή του τμήματος Ελαιοχώρι - Κουμπίλα, της Οδού Τρίπολης - Άστρους» στον Άξονα Προτεραιότητας «Α- Οδικές Μεταφορές - Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο Περιφερειών αμιγούς στόχου σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Με ουρά
Στα Σάλωνα (της Φωκίδας) σφάζουν αρνιά, αλλά στην Τρίπολη (της Αρκαδίας) οι γιορτές που οργάνωσε ο τοπικός δήμος κόστισαν φέτος επισήμως πάνω από 150.000 ευρώ!
Χίλια πεντακόσια κιλά αρνίσιο κρέας ήταν το κεντρικό έδεσμα και κόστισε ωμό 15.000 ευρώ, όπως διαβάζουμε -ελέω «Διαύγειας»- στην απόφαση του δημάρχου Ι. Σμυρνιώτη.
Τηρώντας τις αρχές του καλού ψησίματος, η προμήθεια περιλαμβάνει αντιστοίχως 1.500 κιλά κάρβουνο έναντι 3.300 ευρώ, αλλά και κόστος ψησίματος 3.220 ευρώ για 92 αρνιά, ενώ ο τεμαχισμός και η διανομή στοίχισαν 2.000 ευρώ.
Η ανάλυση του λογαριασμού απλώνεται σε οκτώ σελίδες και ίσως προκαλέσει ξινίλες στα ευαίσθητα στομάχια και τις τσέπες. Να αναφέρουμε μόνο το κόστος των 7.000 ευρώ για «το σέρβις των επισήμων στις ψησταριές», αφού ένας εξ αυτών ήταν και ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήξερε πού επέλεξε να κάνει Πάσχα και όχι στην Αθήνα με τον Καμίνη, που έκοψε τα «Κύριε ελέησον» από τον «Αθήνα 9,84»! Α.Χ. Πηγή: εφ. Ελευθεροτυπία 27-4-11

Εκλογές ΕΛΜΕ
Εκλογές πραγματοποιεί  την Τετάρτη 4 Μαίου 2011 η ΕΛΜΕ Αρκαδίας για την ανάδειξη αντιπροσώπων, για το 15ο συνέδριο της ΟΛΜΕ και σε αυτήν μπορούν να προσέλθουν  όλοι οι ταμειακώς εντάξει ελεύθερα, καθώς   «έχει χορηγηθεί συνδικαλιστική άδεια στους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες».  Επίσης οι εκπαιδευτικοί του Πειραματικού Γυμνασίου Τρίπολης με την υποστήριξη του ΔΣ της ΕΛΜΕ διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στο Παναρκαδικό νοσοκομείο την επόμενη μέρα,  Πέμπτη 5 Μαίου  2011.

Συνεχίζονται οι αναταράξεις
 Οι αναταράξεις στην κεντροδεξιά πολυκατοικία με αφορμή και την υπόθεση των υποβρυχίων συνεχίζονται. «Είναι εξαιρετικά επιεικής η δημοκρατία, όχι η ΝΔ, απέναντι στο φαινόμενο του κ. Καρατζαφέρη. Ο λαϊκισμός, η ελαφρότητα, η πρακτική του ό,τι πετάει το χτυπάμε, δεν προσθέτουν στη δημοκρατία και λυπούμαι διότι  έχει απενοχοποιηθεί εντελώς αυτός ο χώρος και αυτές οι πρακτικές από τις ακραίες τοποθετήσεις, από την ελαφρότητα την οποία εκπέμπει, τιμητής των πάντων, έλεος επιτέλους. Στερείται σοβαρότητας αυτή η παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας, ανά πάσα και στιγμή υβρίζεται πότε ο ένας πολιτικός, σπιλώνεται πότε το άλλο κόμμα για να έρχονται 10 μέρες αργότερα και να υιοθετούν απόψεις και θέσεις του κόμματος ή του πολιτικού τον οποίο εξύβριζαν» δήλωσε πρόσφατα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, βάζοντας πλάτη στην ουσία στα όσα υποστήριξε πρόσφατα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης Πηγή:parapolitika.gr

Χαμογελάτε
Χθες σταμάτησα σ' ενα βενζινάδικο και ζήτησα 10 ευρώ βενζίνη.
Κι ο βενζινάς με ρώτησε:
- Είναι μεγάλος ο λεκές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: