Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 4-5-11 Να ακολουθήσουν τη χαραγμένη πορεία

Να ακολουθήσουν τη χαραγμένη πορεία
Οι γιορτές του Πάσχα τελείωσαν και από προχθές όλα επανήλθαν στην καθημερινότητα, με τις ιδιαιτερότητες και της δυσκολίες της. Η δημοτική αρχή της πόλης καλείται πλέον να ανασκουμπωθεί και να ακολουθήσει το υφιστάμενο πρόγραμμα ανάπλασης της πόλης, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η συνέχισή του  είναι αναγκαία, προβλέψιμη και αναπόφευκτη. Σημαίνει ότι η πόλη δεν έχει άλλη επιλογή και είναι η μόνη για να επιβιώνει µε κάποιους  ρυθμούς ανάπτυξης, όταν ολόκληρη η χώρα θα βυθίζεται σε ύφεση και θα είναι έκθετη σε ενδεχόμενες δυσμενείς  εξελίξεις της ευρωπαϊκής διαδικασίας. Όλη η ουσία για µια «επανεκκίνηση» αυτής της πόλης  και του δήμου, γενικότερα, συνοψίζεται στο να εκδηλώσει και να κοινωνήσει µια σταθερή πολιτική βούληση εφαρμογής όσων μελετών και έργων βρήκε εν εξελίξει από τους προηγούμενους. Βούληση ότι θέλει να ξεπεράσει δυναμικά την κρίση, την αδράνεια και την απραξία των τελευταίων χρόνων και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ενός νέου παρατεταμένου κύκλου βιώσιμης ανάπτυξης, που θα την φέρουν στις πρώτες θέσεις των τουριστικών προορισμών.
 Όταν η Τρίπολη πεισθεί η ίδια για την αναγκαιότητα υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων θα πείσει και τους άλλους. Θα μπορέσει να αξιοποιήσει καλύτερα τα πλεονεκτήματα  που αντικειμενικά της προσφέρει η γεωγραφική της θέση, η έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και να μην χάσει ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια που της αναλογούν.
Όσο μυωπικοί  και αν είναι κάποιοι συμπολίτες μας, που για διάφορους προσωπικούς λόγους και συμφέροντα, δεν επιθυμούν την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της πόλης, η υπεύθυνη δημοτική αρχή δεν μπορεί να µη βλέπει το τοπικό συμφέρον και την προφανή αλληλουχία των πραγμάτων. Γι αυτό και καλά θα κάνει να σκεφθεί τον εαυτόν της τρία  χρόνια μετά, τότε που,  αν έχει προχωρήσει και υλοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των προγραμμάτων ώστε να ανακάμπτει η πόλη και να ανασαίνει, πώς θα κοιτάζει  µε ελπίδα τις εκλογές του 2014. Αν μέχρι τότε οι νυν κυβερνώντες το δήμο, είτε έχουν πετάξει την πετσέτα είτε απλώς έχουν φυτοζωήσει, είναι πλέον ή βέβαιο πως θα υποστούν συντριπτικό χτύπημα, ανεπανόρθωτο. Και θα υποστούμε το χτύπημα όλοι μαζί, συμφωνούντες, διαφωνούντες και αδρανούντες. 



Καταργούνται
Τελικά δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική υπουργική απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου που  προβλέπει την κατάργηση των Γυμνασίων και των Λυκειακών τάξεων  της Δημητσάνας και των Λαγκαδίων, που μεταφέρονται στη Βυτίνα, την κατάργηση  του Εσπερινού Γυμνασίου  Τρίπολης, αλλά και του Γυμνασίου και Λυκειακών τάξεων  του Καστρίου, που μεταφέρονται στη Τεγέα. Το αυτό ισχύει και για τη Νεστάνη, οι μαθητές της οποίας έρχονται στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Τρίπολης
Ποδηλατοδρομία
Την Κυριακή 08/05/2011 η κίνηση πολιτών με τη επωνυμία «Ζωή Ποδήλατο», θα συμμετάσχει κι αυτή στη 4η Πανελλήνια Ποδηλατοδρομία, γι αυτό και καλεί προς τούτο όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν. Με ανακοίνωσή της δε υπενθυμίζει τους σκοπούς της ύπαρξής της που είναι  η ανάπτυξη υποδομών οι οποίες θα μπορέσουν να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο της πόλης μας, η ανάδειξη του ποδηλάτου σαν ένα σημαντικό μέσο μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών στο θέμα αυτό, με το να εντάξουν στο πρόγραμμά τους την εύκολη πρόσβαση του ποδηλάτου στο αστικό κέντρο. Ζητά τη δημιουργία υποδομών οι οποίες θα επιτρέπουν στον ποδηλάτη, τον πεζό, τον συμπολίτη μας με κινητικά προβλήματα, τη μητέρα με το καροτσάκι, να μπορούν να κυκλοφορούν με άνεση και ασφάλεια στην πόλη, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.
Η προγραμματισμένη γι αυτή την Κυριακή ποδηλατοπορία θα περάσει από τις περισσότερες πλατείες της πόλης μας με σκοπό να τις αναδείξει  αλλά και να αναζητήσει πιθανό πεδίο δράσεων – παρεμβάσεων  σε αυτές. 
Καθαρισμός ακτών
Κάλεσμα καθαρισμού των ακτών και των προστατευόμενων περιοχών κάνει, με σχετικό δελτίο τύπου, ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού. Πρόκειται για κάλεσμα σε συμμετοχή στο πρόγραμμα “Καθαρίστε τη Μεσόγειο” που πραγματοποιείται για 16η χρονιά, με πρωτοβουλία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Ο καθαρισμός που θα γίνει σε Αγιο Πέτρο (9/5), Καστάνιτσα (10/5), Λεωνίδιο (11/5), Γεράκι (12/5) και Παράλιο Αστρος (13/5) πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας, Νότιας Κυνουρίας και Ευρώτα.
Φωτοβολταϊκά
Ενημερωτική εκδήλωση για τα φωτοβολταϊκά θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της ελληνικής εταιρείας MECHATRON, την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΜΑΙΝΑΛΟΝ στην Τρίπολη. Θα παρουσιαστούν στο επενδυτικό κοινό τα βασικά στοιχεία που αφορούν τα συστήματα «ιχνηλάτησης» του ήλιου, τα οποία αναγνωρίζονται πλέον ως ο σύγχρονος τρόπος κατασκευής φωτοβολταϊκών.
ΟΙ ορκωτοί
Λες και είχαν καταπιεί καρφιά ένα πράγμα! Ο κύριος ορκωτός και η κυρία ορκωτή έμοιαζαν να έχουν καταπιεί πρόκες προσπαθώντας να μιλήσουν στην κυριολεξία… και τις έλεγαν; Διάλεξη για τον Καλλικράτη έκαναν στην αρχή ενώ αν δεν κάνω λάθος οικονομικά στοιχεία είχαν έρθει να πουν! Ο ορκωτός δεν μίλησε πολύ άλλωστε με δυσκολία ολοκλήρωνε τις προτάσεις και ελάχιστα καταλάβαμε απ όσα είπε… η κυρία ορκωτός λογιστής βάλθηκε να μας βασανίσει και άγρια!!!! Μ ένα πρωτόγνωρο και άκρως ακαταλαβίστικο λογύδριο κάτι προσπαθούσε να πει για τον Καλλικράτη και τους νέους δήμους, τους πρώην και τα ταμεία, τα θεμέλια που πρέπει να στήσουν και την απογραφή, θεωρώντας όμως πως το έχει πολύ το θέμα του λέγειν, ανάθεμα κι αν θυμόταν τι είχε ξεκινήσει να λέει!
«Κουράστηκα» είπε στον πρόεδρο του Δ.Σ Γιάννη Μπόζο ο Νίκος Δελφάκης αποχωρώντας για λίγο από την αίθουσα την ώρα που η κυρία… προσπαθούσε να μιλήσει και κάτι να μας πει! Μα άδικο είχε ο άνθρωπος;;; Πες χριστιανή μου τα νούμερα, τα ταμεία, τις οφειλές και τις υποχρεώσεις και άσε μας στην ησυχία μας. Πηγή: http://ogatosblogspot.blogspot.com
Χαμογελάτε
Λέει ο Πόντιος στην αγαπημένη του: 
- Μωρό μου, έλα το βράδυ κατά τις 9 στο σπίτι. Δεν θα είναι κανείς! 
Πάει η κοπέλα ντυμένη, στολισμένη... και δεν ήταν κανείς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: