Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 5-5-11

Οργίλη διάψευση
Έντονα αντέδρασε ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος  Σπυρόπουλος, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΙΚΑ, σε όσα ανακριβή εγράφησαν στο blog Zougla.gr για είσπραξη επί 10ετία, αφότου απεβίωσε,  της σύνταξης της πεθερά του. Στην επιστολή του αναφέρει: «Με ιδιαίτερη έκπληξη, σε γνωστό blog, διαπίστωσα ότι αναρτήθηκε, στις 3 Μαΐου 2011 και ώρα 18:38, η παρακάτω καταχώρηση: 
"Συγκάλυψη διοικητή ΙΚA: Είναι αλήθεια ότι ο νυν διοικητής του ΙΚΑ εισέπραττε επί 10 χρόνια την σύνταξη της πεθαμένης πεθεράς του τον βρήκανε σε έλεγχο που έγινε και το θέμα συγκαλύφθηκε?".
Ειλικρινά λυπάμαι για το απύθμενο συκοφαντικό θράσος. Δυστυχώς για τους συκοφάντες, η αλήθεια είναι πως η πεθερά μου Σταυρούλα Ψυχογιού, του Ιωάννου, απεβίωσε στις 26 Νοεμβρίου του 2004 και έλαβε από τον ΟΓΑ την τελευταία σύνταξή της, τον Νοέμβριο του 2004.
Με προσωπική ευθύνη της οικογένειάς της, επεστράφη η σύνταξη του Δεκεμβρίου του 2004, αν και τυπικά την δικαιούτο.  Αυτή είναι η αλήθεια, η μόνη αλήθεια.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ      ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ»
Αγύριστα
Στα 3.000.000 € υπολογίζει τις οφειλές ιδιωτών στο δήμο Τρίπολης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σαββάκης, από τα οποία το 1.300.000 είναι σίγουρα χαμένα λόγω παραγραφής.  Ποιος φταίει γι αυτά; Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές που αδιαφόρησαν και δεν τα εισέπραξαν στην ώρα τους. Και τι να πει κανείς για την καταγγελία πως υπάρχουν δέκα  οφειλέτες οι οποίοι χρωστούν, μόνον αυτοί,  συνολικά 700.000 € στο Δήμο Τρίπολης. Θα εισπραχθούν ποτέ; Όσο εισπράχθηκαν και τα προηγούμενα.
Ο «Άλλος», απέναντι
Το Βραβείο Κοινού για φιλμ κάτω των 45 λεπτών απέσπασε το ντοκιμαντέρ της Nefin Dinç  «Η άλλη πόλη», στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το έργο γυρίστηκε στη Δημητσάνα και στην Τουρκική πόλη Μπιργκί.  Το σενάριο έχει γράψει ο Ηρακλής Μήλλας και αναφέρεται στο μίσος και τη καχυποψία που διατρέχει εθνικές και θρησκευτικές ομάδες. Πιο συγκεκριμένα  παρουσιάζει τα αρνητικά αισθήματα των κατοίκων μιας ελληνικής κωμόπολης, της Δημητσάνας και μιας αντίστοιχης τουρκικής, της Μπιργκί, απέναντι στον Αλλο. Η πικρία και οι προκαταλήψεις διαποτίζουν και τις δυο κοινωνίες. Δεν πρόκειται για μοναδικές καταστάσεις καθώς παρόμοιες συναντάμε και σε άλλες κοινωνίες του πλανήτη. Η άλλη πόλη ανιχνεύει σημαντικά θέματα που εξηγούν γιατί η ειρήνη είναι κάποιες φορές τόσο ανέφικτη και γιατί το μίσος αναπαράγεται διαρκώς στο δημόσιο βίο. Καθώς, στη διάρκεια ενός χρόνου, οι δημιουργοί της ταινίας συνομιλούν με τους κατοίκους των δυο πόλεων, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι οι κακές σχέσεις ανάμεσα στα δύο έθνη δεν οφείλονται τόσο στο θυελλώδες παρελθόν, όσο στη σύγχρονη εθνικιστική νοοτροπία και διαπαιδαγώγηση.
Φυσικό περιβάλλον
Το τριήμερο 6, 7 & 8 Μαΐου, στο Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, θα πραγματοποιηθεί περιβαλλοντικό τριήμερο από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με θέμα: «Φυσικό και Ανθρωπογενές περιβάλλον». Το εν λόγω Πολιτιστικό Κέντρο, γίνεται γνωστό πανελληνίως και έλκει πλέον επιστημονικούς συλλόγους και άλλους φορείς για τη διοργάνωση των συνεδρίων τους.
Τρίτεκνοι
Δεν θα επιβαρύνονται οικονομικά  τα μέλη του Συλλόγου τρίτεκνων οικογενειών Τρίπολης και όμορων Δήμων, καθώς  θα μπορούν να μαθαίνουν πλέον  έγκαιρα και υπεύθυνα το ποσό της σύνταξης που δικαιούνται να λάβουν από το κράτος με βάση τα κριτήρια που προβλέπουν οι σχετικοί Νόμοι και με τα στοιχεία που διαθέτει ο καθένας ξεχωριστά. Πρόκειται για άλλη μία μεγάλη επιτυχία του Συλλόγου των τριτέκνων, που σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία I.N.G., προσφέρει αυτή την υπηρεσία εντελώς δωρεάν σε όλα τα μέλη του, κατόπιν τηλεφωνικού  ραντεβού με την εταιρεία στην Τρίπολη. Ο πρόεδρος του Συλλόγου των τρίτεκνων οικογενειών Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, με αφορμή την παραπάνω συνεργασία, δήλωσε ότι αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό αφού θα προσφέρει σε όλα τα μέλη του Συλλόγου έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση για συνταξιοδοτικά θέματα ενώ ο κάθε τρίτεκνος θα μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια τη σύνταξη που δικαιούται να λάβει σήμερα από το ελληνικό κράτος.
Χαμογελάτε
Ένας άντρας ρωτά το γιατρό αν θα ζήσει μέχρι τα 100.
Ο γιατρός τον ρωτά:
- Πίνεις, καπνίζεις;  - Όχι, απαντά ο άντρας.
- Ξενυχτάς, παίζεις χαρτιά; - Όχι βέβαια, ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο μέχρι τώρα.
- Οδηγείς επικίνδυνα, πας με άλλη γυναίκα κάθε βράδυ;  - Όχι και ούτε πρόκειται.
Γιατρός:
- Και τότε γιατί στην ευχή θες να ζήσεις τόσο πολύ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: