Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 6-5-11

Σπουδαία παράσταση
Την Ελένη του Γιάννη Ρίτσου, σε παραγωγή του συμπολίτη μας Γιώργου Μπουγιούκου,  για τρεις μόνο παραστάσεις, παρουσιάζουν ο Δημήτρης Μπίτος με την Ομάδα Ασίπκα και η Blind Pony, στο σήμερα Σάββατο αλλά και την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μαΐου 2011.
Στον αξεπέραστο μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου, η Ελένη, γερασμένη πια, εξομολογείται σε έναν παλιό της γνωστό ότι ο έρωτας και ο πόλεμος έχουν χάσει πια το νόημά τους…  Παραδέχεται όμως ότι εκείνο που έχει σημασία είναι η αντίσταση…  Έστω και χωρίς σημασία.
Ο Δημήτρης Μπίτος σκηνοθετεί κι ερμηνεύει τον ρόλο της ηλικιωμένης γυναίκας  δημιουργώντας μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα και μια μοναδική θεατρική εμπειρία που αναδεικνύουν τον λόγο του μεγάλου ποιητή. Η Ελένη ανέβηκε για λίγες παραστάσεις, το 2010, στις σκηνές Booze και Συνεργείο
και για 8 μόνο παραστάσεις, το 2011, στο Θέατρο Σφενδόνη.
Εκλογές ΕΛΜΕ
Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 15ο συνέδριο της ΟΛΜΕ έχουν, όπως ανακοινώθηκαν από την ΕΛΜΕ Αρκαδίας, έχουν  ως εξής:
Ψήφισαν: 406 Έγκυρα: 379 Άκυρα: 9 Λευκά: 16
Έλαβαν: ΠΑΣΚ    : 132 ΔΑΚΕ: 127 Σύνδεσμος Μονίμων και Αναπληρωτών Αρκαδίας : 53  Αγωνιστική Συσπείρωση και Συνεργασία Εκπαιδευτικών: 53  Σχολείο για την Ανθρωπότητα όχι για την Κοινωνία: 14
Στο συνέδριο εκλέγονται 4 αντιπρόσωποι ως εξής: Τακτικά μέλη: Καρνέζης Χρήστος(ΠΑΣΚ), Λαλιώτη Ευθυμία (ΠΑΣΚ), Μαρκόπουλος Γεώργιος (ΔΑΚΕ), Καντζάβελος Δημήτριος (ΔΑΚΕ). Αναπληρωματικά μέλη: Χουζούρης Ιωάννης (ΠΑΣΚ), Χρήστου Δημήτριος (ΠΑΣΚ), Κρατημένος Ιωάννης (ΔΑΚΕ), Χριστόπουλος Νικόλαος (ΔΑΚΕ).
«Μουσικές του κόσμου»
Η προγραμματισμένη συναυλία της 6ης Μαΐου 2011 "Οι μουσικές του κόσμου στο ελληνικό τραγούδι" με την Ομάδα Ελληνικής μουσικής" του Αττικού Ωδείου Τρίπολης,  μεταφέρεται λόγω καιρικών συνθηκών  για την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 στις 8:30 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου.
Θα επανεμφανιστεί ύστερα από τέσσερα χρόνια η "Ομάδα Ελληνικής μουσικής" του Αττικού Ωδείου Τρίπολης με τα ιδρυτικά της μέλη και με ταλαντούχους μουσικούς τη νεότερης γενιάς του Ωδείου.
Αναθέσεις
Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης υπέγραψε απόφαση με την οποία αναθέτει στους Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Πελοποννήσου, Νικολάκου Κωνσταντίνα, Παπαφωτίου Απόστολο και Πουλά Ανδρέα τη συνεργασία, την ετοιμότητα και τον εν γένει συντονισμό δράσης των Υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας και των Συντονιστικών Οργάνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση επειγουσών φυσικών και άλλων καταστροφών.
Συνεργασία δήμων
Μέχρι την ψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Γορτυνίας, και την σύσταση Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο Δήμος Τρίπολης παρέχει Διοικητική Υποστήριξη στο Δήμο Γορτυνίας σε θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας,  Πολεοδομίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Μετά από συμφωνία των Δημάρχων κ. Γιάννη Γιαννόπουλου και κ. Γιάννη Σμυρνιώτη και την απόφαση των  Δ.Σ. Τρίπολης και Γορτυνίας, υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση για την αξιοποίηση των μηχανικών του Δήμου Γορτυνίας για θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας που αφορούν τον Δήμο Γορτυνίας. Οι δημότες του Δήμου Γορτυνίας μπορούν πλέον να απευθύνονται για τις υποθέσεις τους που αφορούν Τεχνική Υπηρεσία και Πολεοδομία στο πρώην Δημοτικό Κατάστημα Λαγκαδίων, (τηλ. 2795360500-3) όπου θα στεγάζονται εφεξής η Τεχνική Υπηρεσία και η Πολεοδομία του Δήμου.
Χαμογελάτε
Ένας Σκοτσέζος βρίσκεται στο πλοίο. Ξαφνικά ακούγεται η σειρήνα και μια φωνή από τα μεγάφωνα που λέει ότι το πλοίο βουλιάζει. Όλοι οι επιβάτες τρέχουν προς τις βάρκες, ενώ ο Σκοτσέζος χαρούμενος στρέφει το βλέμμα του στον ουρανό και λέει: 
-Σε ευχαριστώ Θεέ μου! 
Ένας ναύτης που τον βλέπει του λέει: 
- Καλά, ρε φίλε, τρελός είσαι; Εδώ βουλιάζουμε κι εσύ ευχαριστείς το Θεό για αυτό; 
- Μάλιστα κύριέ μου. Δοξάζω το Θεό που με φώτισε να μη βγάλω εισιτήριο με επιστρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: