Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 27-6-11

Η φλόγα
Σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης για τους επερχόμενους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 –χθες το απόγευμα, στην πλατεία Αρεως, παρουσία  του Δημάρχου Τρίπολης κ. Σμυρνιώτη,  άναψε και στην πόλη μας η Φλόγα της Ελπίδας που θα  φωτίζει ολόκληρη την οικουμένη με πανανθρώπινες αξίες και θα μεταδώσει την προσδοκία για έναν καλύτερο κόσμο.
Σε μια σημαντική του ομιλία - καλωσόρισμα ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Τρίπολης τάσσεται αλληλέγγυος στο όραμα μιας κοινωνίας που δε θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται αλλά από αυτούς που εντάσσονται. Που δεν θα δημιουργεί στεγανά αλλά θα αντανακλά σύνολο αδιαίρετο. Και οι παγκόσμιοι αγώνες Special Olympics  της Αθήνας αποτελούν άσκηση ενότητας και περηφάνιας. Για μια ισχυρή κοινωνία που εκθέτει μήνυμα επαναστατικό, ξυπνάει χαρίσματα, σπάει φραγμούς, διασφαλίζει  ίσες ευκαιρίες σε όλους. Καλώς ήλθατε στην Τρίπολη».

Δημοκρατική Αριστερά
Την περασμένη   Κυριακή 26-06-2011, στις 11 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, έγινε η  Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Πελοποννήσου της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ.). Παρέστη και μίλησε  ο Γιάννης Κακουλίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής της  Δημοκρατικής Αριστεράς, ο οποίος αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και στην  τελευταία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Για επενδύσεις
Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του Υφυπουργού Οικονομικών και Τουρισμού της Γερμανίας Ernst Burgbacher πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 19.00 μμ στο Ναύπλιο στο Amphitryon Hotel με αντικείμενο θέματα επενδύσεων και τουριστικής ανάπτυξης στην περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πρωτοβάθμια Υγεία
«Είναι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η κατάλληλη πύλη εισόδου για την εκκίνηση της υγειονομικής μεταρρύθμισης»; Στο ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν ειδικοί επιστήμονες του χώρου της υγείας, στο τριήμερο Forum γενικής ιατρικής που  αέγινε το Σαββατοκύριακο, στο Λεβίδι  και στο συγκρότημα «Δρυάδες.
Οργανώτρια,  η Ελληνική Εταιρία Γενικής Ιατρικής, με κεντρικό ομιλητή τον  πρόεδρό της κ. Μποδοσάκη Μερκούρη. Στα στρογγυλά τραπέζια συμμετερίχαν διακεκριμένοι επιστήμονες  γενικής ιατρικής,  ενώ μίλησε ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ Κυριάκος Σουλιώτης.

 «Αγωγή Σταδιοδρομίας»
Στο πλαίσιο του προγράμματος “Αγωγής Σταδιοδρομίας” και συμμετέχοντας σε μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας που περιλάμβανε διάφορα μαθητικά projects και που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης απέσπασαν, μεταξύ αρκετών άλλων σχολείων, το 3ο βραβείο ύψους 723 ευρώ, για την έκδοση και κυκλοφορία της μαθητικής εφημερίδας “Μαθητικές Ανησυχίες”, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας φιλολόγου, κ. Ελένης Τζανή.
Σε μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, αντιπροσωπεία των μαθητών του σχολείου συνοδευόμενοι από το Διευθυντή κ. Αργύρη Κόλλια, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 22 Ιουνίου το μεσημέρι τα γραφεία του συλλόγου “Το Χαμόγελο του παιδιού” στην Τρίπολη και πρόσφεραν ανιδιοτελώς το χρηματικό τους βραβείο για τις ανάγκες του συλλόγου, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση και “μάχεται” στην κυριολεξία, για την επιβίωσή του.

Χαμογελάτε
Ένας  τύπος που δεν μπορούσε να μιλήσει πολύ καλά, επισκέπτεται  στο γιατρό του:
- Γιατρφε, εχρω ένα πφροβλημα...  - Τι πρόβλημα; ρωτάει ο γιατρός.
- Να... Μεγαλώνει η γλωθα μου!!!
Τρελαίνεται ο γιατρός, τον εξετάζει από δω, τον εξετάζει από κει,  ανοίγει τα φοιτητικά του βιβλία μπας και βρει κάτι σχετικό. Τίποτα. Ψάχνει, ψάχνει, αλλά που να βρει. Εν τω μεταξύ ο άλλος του λέει:
- Θυγγνωμη να θαθ ρωτηθω κατθι; - Όχι όχι τώρα! Η πάθησή σας είναι η πρώτη στα ιατρικά χρονικά!
Φώναξε μετά έναν φίλο του γιατρό κι αυτός έναν άλλο, αυτός τον καθηγητή του πανεπιστημίου, με λίγα λόγια μαζεύτηκαν κάμποσοι γιατροί με δεκάδες τόμους από βιβλία μπροστά τους, ενώ ο κακόμοιρος ο ασθενής σχεδόν μονολογούσε:
- Θυγγνωμη να θαθ ρωτηθω κατθι; Θυγγνωμη να θαθ ρωτηθω κατθι; Θυγγνωμη να θαθ ρωτηθω κατθι;
Αυτοί δεν του έδιναν σημασία ώσπου κάποιος του λέει:
- Ε, ρώτα μας να ησυχάσουμε!!! Αμάν πια!!!
- Θυγγνωμη, το Viagra είναι υπογλωθιο;;;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: