Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 7-7-11

Ποιος το «Αντίβαρο»;
«Θεωρώντας βέβαιη την επικράτησή της στις εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, η Νέα Δημοκρατία αναζητεί το πρόσωπο που θα επιτύχει την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση αλλά και θα λειτουργήσει ως "αντίβαρο" στην Περιφέρεια του Πέτρου Τατούλη. Η πρόθεση του υπουργού Εσωτερικών Χ. Καστανίδη να «τρέξει» την υπόθεση των εκλογών μέσα στον Ιούλιο, ώστε να ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο, επιταχύνει και τις διαδικασίες στο εσωτερικό των κομμάτων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» της Μεσσηνίας, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παν. Νίκας, Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας…
Πιθανά ο Σμυρνιώτης
…Την υποψηφιότητα του πρώτου λέγεται ότι επιθυμεί ο πρόεδρος της ΝΔ και Μεσσήνιος Αντώνης Σαμαράς, ενώ με την υποψηφιότητα του δημάρχου Τρίπολης έχει ταχθεί ο Αρκάς βουλευτής και γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, με αποτέλεσμα η διαδικασία ανάδειξης του «γαλάζιου» υποψηφίου να έχει εξελιχθεί σε ένα... άτυπο μπρα ντε φερ μεταξύ των δύο ισχυρών πελοποννήσιων πολιτικών. Πρόθεση, πάντως, των επιτελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο επικεφαλής να προέρχεται από πρωτεύουσα νομού, κι ο Γιάννης Σμυρνιώτης προς το παρόν προηγείται στις προτιμήσεις, γιατί θεωρείται πως συσπειρώνει παράγοντες που κατέβηκαν με ψηφοδέλτια ανεξάρτητων στο χώρο της Κεντροδεξιάς.
Σημειώνεται, ότι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον, καθώς η υπόθεση θεωρείται χαμένη, αφού η ΝΔ έχει κερδίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της Πελοπονήσου...». parapolitika.gr.
 Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων
Υπέγραψε, τελικά, ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, την απόφαση μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στους αντιπεριφερειάρχες, προκειμένου  να καλυφθεί η ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων, με σκοπό την ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων και την εξασφάλιση της εύρυθμης και αποδοτικής λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά  και της αρτιότερης εξυπηρέτησης των πολιτών.
Συνένωση σχολείων
Οριστικά και αμετάκλητα το 3θέσιο δημοτικό σχολείο Δολιανών, συνενώνεται με το 10θέσιο δημοτικό σχολείο Αστρους, το οποίο μετατρέπεται σε 12θέσιο δημοτικό σχολείο.  Τελικά με όλες τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, το μόνο που κατέστη δυνατόν ήταν η συγχώνευση όχι με εκείνο της Μελιγούς, σε 6θέσιο, αλλά με αυτό του Αστρους, μισό χιλιόμετρο πιο κοντά.
Στενές επαφές
Θα συνεχισθούν οι επαφές και οι στενές σχέσεις της αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους υπεύθυνους του Υπουργείου Τουρισμού της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Μετά την πρόσφατη συνάντηση των υπευθύνων των δύο πλευρών στο Ναύπλιο, ο κ. Τατούλης, ενημέρωσε χθες ότι σύντομα  θα διεξαχθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου νέα επίσημη συνάντηση Ελλήνων και Γερμανών εκπροσώπων του τουρισμού, με σκοπό να υπάρξει ουσιαστική επαγγελματική συνεργασία στον τομέα του τουριστικού προϊόντος. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένονται ουκ ολίγοι Γερμανοί επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και διαπιστευμένοι Γερμανοί δημοσιογράφοι συγκεκριμένης ειδικότητας, για να συμμετέχουν σε διάφορες συσκέψεις εργασίας ώστε να ξεκινήσει άμεσα να αποδίδει αποτελέσματα για την Πελοπόννησο αυτή η πρωτοβουλία.
Χαμογελάτε
Το λιοντάρι καθότανε στο δάσος και χάζευε. Ξαφνικά περνάει το μυρμήγκι τρέχοντας!
"Για που το βαλες έτσι βιαστικός;" ρωτά το λιοντάρι.
"Δεν τα έμαθες; Τράκαρε ο ελέφαντας με τον ιπποπόταμο!".
"Ε, και εσύ τι τρέχεις;".
"Πάω να δώσω αίμα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: