Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Κομματικές εκλογές

Οι δημοτικές εκλογές δεν παύουν να είναι πολιτικές, αλλά δυστυχώς είναι ακόμα και κομματικές. Τα διαχωριστικά τείχη έπεσαν μόνο στα λόγια  κι οι πολίτες για πολύ καιρό  ακόμα δεν θα μπορούμε να εκλέξουμε τους άξιους να διοικήσουν  την πόλη ή την περιφέρεια. Τα όσα ειπώθηκαν στην προχθεσινοβραδινή ενημερωτική συνάντηση του δημοτικού συνδυασμού του Δ. Σωτηρόπουλου για τα μαγειρέματα στη Ρηγίλλης, σχετικά με το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου Τρίπολης, είναι αποκαλυπτικά των προθέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να γίνει γαλάζιος ο νομός Αρκαδίας το βράδυ των εκλογών και πέραν αυτού, γαία πυρί μειχθήτω. Και δεν αμφιβάλλουμε για τις προθέσεις του κυβερνώντος κόμματος. Εξ ου  και όλες οι παλινωδίες και τα σκαμπανεβάσματα στις αποφάσεις τους.
Όμως για εμάς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε σε αυτήν εδώ την πόλη, τα προβλήματα της Τρίπολης είναι πλέον πολύ μεγάλα για να διορθωθούν από ανθρώπους που έχουν την κλασική (κι ελάχιστα) πολιτική σκέψη των επαγγελματιών του είδους. Βλέπουμε την πόλη μας  χρόνια τώρα να μαραζώνει, να ασχημαίνει, να βρωμίζει. Να περιθωριοποιείται και να υποβαθμίζεται. Φυσικά δεν φτάνει ένας δήμαρχος για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα -χρειάζονται ευρύτερες πολιτικές επιλογές- αλλά μπορεί να ανακόψει τη φθίνουσα πορεία της.
Η Τρίπολη  παραείναι σημαντική για να παραμένει στο σημερινό χάλι. Προσθέτει δυσθυμία στη σημερινή κακή ψυχολογική κατάσταση των πολιτών. Είναι διαφορετικό να υφίστασαι ένα Πρόγραμμα Σταθεροποίησης σε μια πόλη που προσφέρει στοιχειώδεις υποδομές και διαφορετικό να ζεις τη σημερινή κατάσταση σε μια βρώμικη κι αβίωτη πόλη.
Γι αυτό η λογική της επιλογής υποψηφίου με μόνο σκοπό και στόχο την  χρωματική κάλυψη του χάρτη το βράδυ των εκλογών είναι οικτρή αποτυχία.  Και με αυτό το βιολί της κομματικής αντιπαράθεσης η πόλη μας είναι καταδικασμένη να συνεχίσει την άθλια πορεία της. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά τα κόμματα δεν μπορούν να κάνουν την υπέρβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: