Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Γρίπη των χοίρων. Η μεγάλη απάτη. Ένα χρόνο μετά.

Αλήθεια ποιος θυμάται πέρυσι τέτοιο καιρό τι γινότανε; Πανικός λες και είχε έρθει η συντέλεια του κόσμου.
Τα ΜΜΕ έδιναν τα ρέστα τους για το ποιο θα καλέσει καθηγητάδες να μας πουν πόσο κινδυνεύαμε από τον ιό της γρίπης, και ότι αν δεν το κάναμε το εμβόλιο κινδύνευε η ζωή μας. Ήταν το κόλπο grosso των φαρμακευτικών εταιριών που στη κυριολεξία θησαύρισαν. Βρώμικος και ο ρόλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που κήρυξε την πανδημία χωρίς να έχει επαρκή στοιχεία. Στην συνέχεια βέβαια αποδείχτηκε ο επηρεασμός του από φαρμακευτικές εταιρίες. Ο πληθυσμός της γης έγινε ένα τεράστιο πειραματόζωο για να σωθούν φαρμακευτικές εταιρίες που ήταν στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.
 Ποιος θυμάται  τι ήταν το H1N1, το Tamiflu, το Relenza τότε τα είχε μάθει και η κουτσή Μαρία. Φροντίσανε να τα  ξεχάσουμε όλα και δεν αποδόθηκαν ποτέ ευθύνες.
Η Ελλάδα ξόδεψε εκατομμύρια euro, για την αγορά εμβολίων τα οποία στην συνέχεια αχρηστεύτηκαν. Ποιος φέρει εύθηνη την στιγμή που στην πατρίδα μας υπήρξαν επιστήμονες που  τεκμηριωμένα είχαν αντιρρήσεις για την χρησιμότητα τους. Τις θερμικές κάμερες που αγοράστηκαν που σαπίζουν άραγε τώρα; Για να Θυμόμαστε.
«O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδωσε τον Ιούλιο του 2009, την άδεια σε οκτώ φαρμακευτικές εταιρείες να παρασκευάσουν το νέο εμβόλιο. Αυτές ήταν οι Sanofi-Aventis, Baxter, Novartis, Nobilon, GlaxoSmithKline, Solvay, CSL και AstraZeneca.  Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Baxter International Inc έχει δεχθεί παραγγελίες από 50 κυβερνήσεις, ενώ η ελβετική φαρμακευτική εταιρία Novartis έχει πάρει πολλές παραγγελίες και συζητά με άλλες 35 κυβερνήσεις. Ο αμερικανικός στόχος είναι να γίνουν 600 εκατομμύρια δόσεις σε έξι μήνες, αρκετό για δύο δόσεις για κάθε Αμερικανό, με ένα εκτιμώμενο κόστος $8 δισεκατομμυρίων.»
Γιατί τα γράφω τώρα αυτά. Αυτές τις μέρες η Αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών και ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγκάσθηκε να ζήτηση συγνώμη για την χορήγηση σε κατοίκους,  τριτοκοσμικής χώρας, μολυσματικών ασθενειών για πειραματικούς λόγους. Σε εμάς ποιος θα ζητήσει συγνώμη; Κανείς. Τις παρενέργειες των εμβολίων που έγιναν θα τις δούμε στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: