Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ... ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!

Τα πράγματα έχουν αρχίσει να... αγριεύουν, και για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πως προκειμένου κάποιοι να επικρατήσουν των αντιπάλων τους, είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν όλους τους θεμιτούς και κυρίως όλους τους αθέμιτους τρόπους.
Βρισκόμαστε λοιπόν στην τελική ευθεία για τις Δημοτικές εκλογές, και ο δρόμος είναι διάσπαρτος από μπανανόφλουδες, πεπονόφλουδες,  παγίδες, φάκες, δόκανα, λακκούβες, χαντάκια και άλλα τέτοια επικίνδυνα πράγματα. Θα μου πεις, για κάτσε ρε φίλε, σε εκλογές πάμε και όχι σε... κατηχητικό. Δεν διαφωνώ. Όντως σε εκλογές πάμε, οπότε ο καθένας χρησιμοποιεί ότι όπλο έχει στην διάθεσή του. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που χάνεται κάθε έλεγχος και αρχίζει να διαμορφώνεται προεκλογικό καθεστώς ζούγκλας; Τι γίνεται στην περίπτωση, που κάποιοι δεν διστάζουν να διαλύσουν ακόμα και οικογένειες, στην προσπάθειά τους να μην χάσουν με τίποτα το παιχνίδι; Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιοι δεν διστάζουν ακόμα και να φέρουν σε σύγκρουση τον πατέρα με το ίδιο του το παιδί; Από την στιγμή λοιπόν που τα πράγματα φτάσουν σε ένα τέτοιο σημείο, η ιστορία παίρνει άλλες διαστάσεις. Επικίνδυνες διαστάσεις. Κι όταν μια ιστορία  πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, ουδείς μπορεί να γνωρίζει, αν μέχρι τις εκλογές θα... θρηνήσουμε θύματα, ή όχι.
Αυτό που έγινε τις προάλλες με την τοπική «πράσινη» Νομαρχιακή Επιτροπή, όντως δεν έχει ξαναγίνει. Είναι πρωτάκουστο, και ταυτόχρονα απαράδεκτο, από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξει κανείς. Τι σκαρφίστηκαν κάποιοι εγκέφαλοι «πράσινης» απόχρωσης, προφανώς για να πλήξουν έναν «πράσινο» υποψήφιο Δήμαρχο, που όμως δεν κατεβαίνει στις εκλογές σαν χρισματούχος; Αποφάσισαν να κινηθούν δια της πλαγίας οδού, και να στρέψουν τον γιο ενός υποψήφιου Δημοτικού σύμβουλου (ο οποίος υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος είναι ενταγμένος στο στρατόπεδο του «πράσινου» μη χρισματούχου υποψήφιου Δήμαρχου) κατά του ίδιου του, του πατέρα! Στην συγκεκριμένη περίπτωση, «πρωταγωνιστές» είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Παυλής, ο επίσης υποψήφιος Δήμαρχος Δελφάκης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Λαγός και ο γιος του Θανάσης.
Ο Λαγός ως γνωστόν θα είναι υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Παυλή. Ο γιος του Λαγού, είναι εκλεγμένο μέλος στο Περιφερειακό όργανο του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος για όλη τη Πελοπόννησο. Τι έκαναν λοιπόν κάποιοι «πράσινοι» λεβέντες: Πήραν τον γιο του Λαγού και τον όρισαν μέλος της Επιτροπής αγώνα στήριξης της υποψηφιότητας του Δελφάκη, δημιουργώντας έτσι ένα καταπληκτικό σκηνικό. Μαγικό θα λέγαμε: Ο πατέρας Λαγός να στηρίζει τον Παυλή, και ο γιος του Λαγού να αγωνίζεται για την νίκη του Δελφάκη! Αν εσείς έχετε ξανακούσει κάτι τέτοιο, να μου το πείτε κι εμένα που παρόμοια φάση δεν έχω δει ούτε στον ύπνο μου. Και ξέρετε ποιο ήταν το επιχείρημα του «πράσινου» Γραμματέα της Νομαρχιακής, στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του πρώην Αντιδημάρχου Λαγού; Ότι αυτό έγινε, επειδή ο γιος του Λαγού δεν είναι τοπικό μέλος, αλλά Περιφερειακό! Αντί να πει ο Γραμματέας ότι τέλος πάντων, μπορεί να έγινε και κάποιο μικρό λαθάκι, έκρινε σκόπιμο να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προκαλώντας συναισθήματα οργής σε αυτούς που πληροφορήθηκαν το σχετικό γεγονός. Βέβαια, όπως αποδεικνύεται και εκ των υστέρων, μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται το παραπάνω περιστατικό, αφού εκτός απ’ αυτό, είχαμε και άλλα παρόμοια, αυτή τη φορά όχι αμιγώς οικογενειακά. Για παράδειγμα θα αναφέρουμε την περίπτωση του «πράσινου» Γιάννη Άρχοντα που αυτή την στιγμή εκτελεί χρέη Προέδρου στο νοσοκομείο του Άργους. Και αυτός λοιπόν είχε ξεκαθαρίσει ότι στις εκλογές θα στηρίξει την Δημαρχιακή υποψηφιότητα του Παυλή, όμως αυτό ουδόλως φάνηκε να απασχολεί κάποιους «πράσινους» κουμανταδόρους, και με περισσή ευκολία, τον έβαλαν κι αυτόν μέλος της Επιτροπής Αγώνα στήριξης της υποψηφιότητας του Δελφάκη! Τυχαίο; Δεν νομίζω.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

gate parakoloutho to blog sou suxna kai pragmatika to vrisko endiaferon kai polu enimeromeno. oson afora omos to thanasi lago einai opos sosta eipes melos tis perifereiakis epitropis kai auto tou dinei automatos thesi stin epitropi eklogikou agona pou ftiaxnetai se olous tous nomous. kaneis de katigorei to paidi gia to oti stirizei ton patera tou, mi trelathoume tora.. omos de mporeis kai na ton diagrapseis apo melos tie epitropis giati einai thesmiko melos tis.