Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Διλήμματα

Δυο μέρες προ των εκλογών και τα ερωτήματα που τίθενται σε κάθε καλοπροαίρετο πολίτη αυτής της πόλης είναι σημαντικά και καταλυτικά για την αξιοπιστία όσων κληθούν, από τα αποτελέσματα της κάλπης, να υπηρετήσουν αυτήν την πόλη.  
Αφορούν, κυρίως, την υπευθυνότητα αυτών των ανθρώπων απέναντι στους δημότες, της οποίας λυδία λίθος είναι  η πιστή εφαρμογή των νόμων που έχουν να κάνουν με την ηχορύπανση, την καθαριότητα, τη χρηστή διοίκηση, γενικά, του δήμου.
Γι αυτό και μας  ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αρμόδιος που θα  πετάξει μια και καλή το μηχανάκι που τρέχει µε «χίλια» στο κεντρικό δρόμο της ΙΒ, απειλώντας όσους βαδίζουν αμέριμνοι. Μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι αρμόδιος για το παρκαρισμένο τετρακίνητο όχημα  που εμποδίζει τη μητέρα µε το καροτσάκι να περάσει τη διάβαση, ή τον ανάπηρο με το αμαξίδιό του στη γωνία. Μας  ενδιαφέρει ποιος θα είναι αρμόδιος  για την καταστροφή του κέντρου της πόλης το οποίο, κατ’ ευφημισμό, ονομάζουμε «ιστορικό». Μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι αρμόδιος  για κάποιους δυστυχισμένους που έχουν ανάγκη τη δημοτική πρόνοια και που η αξιοπρέπειά τους δεν τους επιτρέπει τη ζητιανιά.
Ο καθένας από µας έχει και από μια τέτοια ιστορία να διηγηθεί. Και στον καθένα από µας κάποτε  τού έχει δοθεί η ευκαιρία να ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από τους ανευθυνοϋπεύθυνους, με το απύθμενο θράσος που τους χαρακτηρίζει. Μας ενδιαφέρουν λοιπόν  οι αρμόδιοι. Περισσότερο όμως μας ενδιαφέρει ο δήμαρχος  που θα εκλεγεί να είναι σε θέση να μοιραστεί μαζί µε εμάς τους υπόλοιπους την ίδια απογοήτευση μπροστά στην αθλιότητα της πόλης, να αποδείξει πως έχει συνείδηση της ήττας αυτής της πόλης. Και όχι να θριαμβολογεί,  όπως κάποιοι της παρούσης δημοτικής πλειοψηφίας, εν µέσω της δυσοσμίας που ξεσηκώνουν τα σκουπίδια, για την Τρίπολη του «Πολιτισμού». Αλήθεια ποιου πολιτισμού;
«Το δίλημμα  αυτών των εκλογών δεν είναι μόνον πολιτικό. Το δίλημμα είναι δίλημμα  πολιτισμού».


Δεν υπάρχουν σχόλια: