Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

«ΕΚΛΟΓΕΣ...; ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!»


Αυτό είναι το σύνθημα, το μήνυμα και η προτροπή του Ανεξάρτητου Νομαρχιακού Συνδυασμού (υπήρχαν... κάποτε Νομαρχίες!) «ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ». Σε ανακοίνωσή του προς τους πολίτες διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Δέκα χρόνια τώρα, το Α.Κ. ανέδειξε σωρεία προβλημάτων, μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα [...], επιδιώξαμε την άμεση συμμετοχή του πολίτη στα κοινά. Εκφράσαμε με κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή μας στον «Καλλικράτη», που καταργεί την τοπική αυτοδιοίκηση και δημιουργεί μια διοίκηση υποχείρια των κομματικών μηχανισμών.
Οι ελληνικές κοινότητες, μια παγκόσμια δημοκρατική παρακαταθήκη, εξαφανίζονται. Το ίδιο γίνεται και με τις Νομαρχίες. Το Α.Κ., ως Ανεξάρτητος Νομαρχιακός Συνδυασμός, αντικειμενικά δεν μπορεί να συμμετέχει και να νομιμοποιεί τους μηχανισμούς του «Καλλικράτη». Θα συνεχίσουμε όμως την δράση μας με τρόπους αυτοδιοικητικούς στην ουσία τους».
Η τελευταία φράση της παραπάνω ανακοίνωσης είναι, ίσως, και η πιο ενδιαφέρουσα: ανεξάρτητες, αδέσμευτες και καθαρά αρκαδικές «φωνές», όπως αυτή του Α.Κ., δεν πρέπει να σιγήσουν-αποτελούν ελπίδα για τον τόπο και... φόβητρο για τους άνομους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: