Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ο ΧΡ. ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

,ο με αρκαδική καταγωγή γνωστός καθηγητής της Φιλοσοφίας, συγγραφέας και κατά Κυριακήν επιφυλλιδογράφος, είναι υπέρμαχος της αποχής-τουλάχιστον για τις παρούσες εκλογές. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή επέκρινε με σφοδρότητα το (καθαρά προεκλογικό, πάντως, και λησμονηθέν ήδη...) πρωθυπουργικό δίλημμα «Ή ψηφίζετε τους κυβερνητικούς-κομματικούς υποψηφίους ή πάμε σε εκλογές». Το χαραχτήρισε «γκανγκστερικό, ασφυκτικό και εκβιαστικό» για τους Έλληνες, διότι ουσιαστικά «καταργεί το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής τοπικού άρχοντα».

Χρόνια παρακολουθώ την (υψηλή, όντως) Σκέψη του Χρ. Γιανναρά, έχω διαβάσει τα περισσότερα βιβλία του, θαυμάζω την μαχητικότητα και τις ξεκάθαρες θέσεις του, θυμάμαι μερικές προφητικές για την πορεία και την τύχη της χώρας μας επιφυλλίδες του, είχα την χαρά να τον έχω εκλεκτό προσκεκλημένο και ομιλητή στην Τρίπολη-δύο φορές. Δεν συμφωνώ καθόλου με την αποχή-μπορεί να εξελιχθεί σε απόχη, όπου φυλακίζονται δικαιώματα του λαού.
Πάντως τον Χρ. Γιανναρά τον «άκουσαν» εκατομμύρια Έλληνες-ανεξαρτήτως του αν τον διαβάζουν ή όχι, αν τον άκουσαν στην συγκεκριμένη εκπομπή («Η ώρα της κάλπης») ή όχι, αν τον γνωρίζουν ως πνευματικό άνθρωπο ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: