Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΕΥΣΕΙΣ


Έπεσαν (;) και πάλι έξω οι δημοσκόποι μας. Αχαρη δουλειά, σου τσαλακώνει την αξιοπιστία, σου υπονομεύει το (επαγγελματικό) μέλλον. Να προβλέπεις φουλ για την πρώτη θέση π.χ. τον Κολοκυθά και, τελικά, να σου βγαίνει τρίτος και καταϊδρωμένος... Να προβλέπεις εύκολη επικρότηση του πράσινου εδώ, του γαλάζιου εκεί, του γαλαζοκοκκινοκιτρινοπράσινου παραπέρα και, τελικά, το φαβορί σου να βγαίνει μάπα (το καρπούζι)...
Να σου λένε (;) οι επιστημονικές (ο θεός να τις κάνει) μετρήσεις σου ότι τόσα γκολ, ουπς!, συγγνώμη, τόσες περιφέρειες θα πάρει από το πρώτο ημίχρονο, ουπς!, και πάλι συγγνώμη, από την πρώτη Κυριακή εννοούμε, ο πράσινος κεραυνός και τόσες η γαλάζια θύελλα και, τελικά, να σέρνονται και να αγκομαχούν αμφότερες οι ομάδες, οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα δύο μεγάλα κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής!
Ή οι δημοσκόποι μας θέλουν ακόμη πολλά «καρβέλια να φάνε» για να... ανέλθουν ή ο (παιγνιώδης-είναι αλήθεια) ελληνικός λαός ερωτώμενος τους δουλεύει ψιλό γαζί ή μας δουλεύουν και μας κατευθύνουν αυτοί-με τον τρόπο τους και με τις αναλύσεις τους και με τα νούμερά τους. Το τελευταίο είναι και το πιθανότερο... Δημοσκοπεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: