Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ

Μπορεί να βρισκόμαστε με το... περίστροφο της οικονομικής κρίσης στον κρόταφο, το Αρκαδικό στοιχείο όμως δεν κωλώνει πουθενά. Το αντίθετο: Σκίζει στην κυριολεξία. Διαπρέπει σε όλους τους τομείς. Ότι κι αν κάνει, το κάνει καλά. Είτε ασχολείται με τα βαπόρια, τις κατασκευές και την αιολική ενέργεια, είτε ασχολείται με... τρίχες, δηλαδή με την κομμωτική, παίρνει άριστα. Δύο τέτοια χαρακτηριστικά παραδείγματα, παρουσιάζει σήμερα το «ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ», με στοιχεία λίγο πολύ άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Ας ξεκινήσουμε με τον κολλητό φίλο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, τον εφοπλιστή Δημήτρη Ευσταθίου. Μία φιλία που άρχισε, πολύ πριν αποφασίσει ο Καραμανλής να ασχοληθεί με την πολιτική. Οι δύο άντρες ήταν στην κυριολεξία αυτοκόλλητοι, έκαναν στενή παρέα στη Θεσσαλονίκη, και όπως φαίνονταν τότε, πρέπει να τους ένωναν πολλά. Π.χ. η έντονη νυχτερινή ζωή, και ο χαβαλές. Τα καλοκαίρια μάλιστα, ο Καραμανλής φιλοξενούνταν στα Πούλιθρα της Αρκαδίας, όπου ήταν και ο τόπος καταγωγής του Δημήτρη Ευσταθίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Καραμανλής κατέβαινε εκεί σχεδόν κάθε χρόνο από το 1976, μέχρι που έγινε πρόεδρος της ΝΔ. Ήταν τέτοια η σχέση των δύο ανδρών, ώστε και μετά το 1997, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο πρώην πρωθυπουργός, με καλούς φίλους, φιλοξενούνταν από τον φίλο του εφοπλιστή στην Αρκαδία. Βασικά μέλη της εν λόγω παρέας ήταν και η Μαρία Τροχάνη, μετέπειτα σύζυγος του Ευσταθίου, καθώς επίσης και ο παιδικός φίλος του Καραμανλή, δημοσιογράφος Διονύσης Ζακυνθινός. Ήταν τέτοια η σχέση ανάμεσα στον Καραμανλή και τον Ευσταθίου, που όπως λέγεται, όταν ο πρώτο γνώρισε την μετέπειτα σύζυγό του Νατάσα Παζαΐτη, έσπευσε να την κατεβάσει στο Λεωνίδιο, για να την γνωρίσει στην παρέα.
Ο Ευσταθίου προέρχεται από εύπορη οικογένεια, και στα μέσα περίπου της δεκαετίας του ‘80 ξεκίνησε να ασχολείται με την ναυτιλία, και κατά την διάρκεια της ενασχόλησής του με αυτήν, σημείωσε αρκετές  επιτυχίες. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει πολλούς και σημαντικούς ανθρώπους, οι οποίοι του φάνηκαν χρήσιμοι λίγα χρόνια αργότερα. Όταν ο Καραμανλής «κάθησε» στον θρόνο της ΝΔ, ο Ευσταθίου ανέλαβε να του χτίσει σχέσεις με τον εφοπλιστικό κόσμο. Η εμπιστοσύνη που έδειχνε ο Καραμανλής στον φίλο του εφοπλιστή, φάνηκε και από το γεγονός ότι τον είχε τοποθετήσει εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος στον τομέα Ναυτιλίας, και όπως υποστηρίζουν κάποιοι, ήταν «το μάτι και το αφτί» του Καραμανλή. Μέχρι τις εκλογές του 2004, ο Ευσταθίου ανήκε στον σκληρό πυρήνα των φίλων του τότε προέδρου της ΝΔ, όμως οι αυξημένες υποχρεώσεις του Καραμανλή, απομάκρυναν για ένα διάστημα τους δύο άνδρες. Ωστόσο, η σύζυγος του εφοπλιστή, Μαρία Τροχάνη-Ευσταθίου, βρέθηκε διορισμένη σαν ειδική γραμματέας στο Υπουργείο Υγείας, και ταυτόχρονα σαν μέλος στο Δ.Σ. της ΕΡΤ. (Στο σημείο αυτό, θα τονίσουμε, ότι οι περισσότεροι από μας, γνωρίσαμε την Τροχάνη, από την ενασχόλησή της με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας).
Την περίοδο που ξεκινούσε η Καραμανλική διακυβέρνηση, ο κουμπάρος και φίλος του τότε Πρωθυπουργού, εφοπλιστής Ευσταθίου, είχε αρχίσει να εγκαταλείπει σταδιακά τα βαπόρια, επιχειρώντας να κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο των επισκευών. Παράλληλα με τις κατασκευές ασχολείται σήμερα και με την αιολική ενέργεια, και παρά την οικονομική κρίση, οι δουλειές φαίνονται να πηγαίνουν καλά. Σε αντίθεση με τον τότε σύζυγό της, η Τροχάνη δείχνει  να συνεχίζει να διακατέχεται από το μικρόβιο της πολιτικής, και για ένα φεγγάρι «φλέρταρε» και με την συμμετοχή της σε κάποιο Ευρωψηφοδέλτιο, και με τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη στην Πελοπόννησο. Τέλος σημειώνουμε και το γεγονός ότι η Τροχάνη είχε παίξει καταλυτικό ρόλο στην επιστροφή του Αβραμόπουλου στη ΝΔ.
Ο Γιώργος Παπανικόλας γεννήθηκε στη Τρίπολη. Οι οικονομικές δυσκολίες οδήγησαν την οικογένειά του στην Αμερική. Σήμερα, οι γυναίκες σταρ του πλανήτη κάνουν ουρά για μια... περιποίηση απ’ τα χέρια του. Πριν λίγο καιρό, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην Ελλάδα, έδωσε συνέντευξη στο «THEMA PEOPLE», απ’ όπου και αναδημοσιεύουμε ένα μικρό απόσπασμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, το συγκεκριμένο άρθρο αναρτήθηκε την ίδια μέρα στο http://leonidiokynoyria.blogspot.com/

(δεν ξέρω ποιος το πήρε από ποιον)

και μάλιστα είχα αποθηκεύσει το url:
http://leonidiokynoyria.blogspot.com/2010/12/blog-post_7467.html

σήμερα παρατήρησα ότι εξαφανίστηκε και το άρθρο και το blog!

Ξέρετε τι έγινε; Μήπως το εξαφάνισαν ή ήταν τυχαίο;

Επίσης, το κείμενο καταλήγει: "...αναδημοσιεύουμε ένα μικρό απόσπασμα." που είναι αυτό το απόσπασμα;

Ευχαριστώ