Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΜΟΔΑ!

Βουλή. Η Ηρώ Διώτη του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει στον Καστανίδη τι είχε πει στις 13 Νοέμβρη του 2009, δηλαδή πριν από ένα χρόνο και ένα μήνα για τον κουκουλονόμο (νόμος 3772/2009): «Εκείνο, λοιπόν, που έχω να πω είναι ότι ο νόμος για την κουκούλα θα καταργηθεί άμεσα και από την πλευρά μας θα καταδειχθεί με κάθε δυνατό τρόπο, ότι οι δικαστές απονέμουν τη δικαιοσύνη, όπως πρέπει να την απονείμουν».
Ο Καστανίδης δεν έχει κανένα πρόβλημα να δηλώσει με το γνωστό πομπώδες ύφος του: «Κυρία συνάδελφε, κύριοι συνάδελφοι, με αφορμή την ερώτηση θα επαναλάβω ακριβώς τα ίδια πράγματα που έχω πει και στο πρόσφατο ή απώτερο παρελθόν: «Όλες οι δεσμεύσεις μας ισχύουν». Στη συνέχεια επαναλαμβάνει αυτά που κατά καιρούς λέει: «Σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οι κατασταλτικοί μηχανισμοί πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και αυτοσυγκρατημένοι. Η δε δικαιοσύνη, όπως και οι ίδιοι οι πολιτικοί μηχανισμοί, πρέπει να αντιμετωπίζουν τη νεολαία σε τέτοιες περιόδους κρίσης όχι με διάθεση καταστολής, αλλά με διάθεση και με πνεύμα συγκατάβασης, κατανόησης και επιείκειας (…). Και έχω την εντύπωση ότι και δικαστικοί λειτουργοί και πολιτικοί  και εκπρόσωποι άλλων υπηρεσιών, όπως η Ελληνική Αστυνομία θα αντιληφθούν και θα συμμεριστούν τη διατύπωση στην οποία μπορούμε σήμερα όλοι μαζί να συμφωνήσουμε ότι ιδιαίτερα απέναντι στους ανήλικους, απέναντι στη νεολαία, ανεξαρτήτως της ενηλικότητας ή της ανηλικότητάς της, θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, να στηρίζουμε τη διάθεση έκφρασης στις διαμαρτυρίες τους –μέσα στα όρια, βέβαια, της νομιμότητας- και όχι να την καταστέλλουμε, να καταστέλλουμε τις διαθέσεις της και τα αιτήματά της».
Στη δευτερολογία του παρέπεμψε στην υπό τον καθηγητή Μανωλεδάκη νομοπαρασκευαστική επιτροπή που ετοιμάζει «την αναμόρφωση του Ειδικού Μέρους του Ποινικού Κώδικα», στο οποίο εντάσσονται και οι διατάξεις του κουκουλονόμου, επικαλούμενος ως πρόσχημα ότι δεν ήθελε να επέμβει στο έργο αυτής της επιτροπής ρυθμίζοντας τα θέματα του κουκουλονόμου. Όταν δεσμεύονταν και αυτός και ο Χρυσοχοϊδης για άμεση κατάργηση του κουκουλονόμου, γιατί δεν το έκαναν; Δεν ξέρει άραγε, ότι παραπέμπονται συνεχώς διαδηλωτές με τον κουκουλονόμο; Γιατί δεν αναστέλλει τις διατάξεις του, μέχρι να ολοκληρώσιε το έργο της η επιτροπή Μανωλεδάκη;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

<< Όλες οι δεσμεύσεις μας ισχύουν >> Όπως και η δέσμευση νέας δημόσιας διαβούλευσης για τα καρτοκινητά, όπως και η δέσμευση για κατάργηση της λειτουργείας των καμερών και 1002 άλλες δεσμεύσεις. ΜΑ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ???