Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ…

Η υπόθεση του Διοικητηρίου, είναι από τις υποθέσεις εκείνες που απασχόλησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, και ως εκ τούτου θα έλεγε κανείς, ότι εν πολλοίς είναι μία υπόθεση που πονάει. Κάθε φορά που αναφερόμαστε σε αυτήν, ξυπνάνε οι μνήμες που εδώ που τα λέμε, δεν είναι και τόσο ευχάριστες. Και δεν είναι ευχάριστες γιατί η Τρίπολη έχασε την μοναδική ευκαιρία να έχει τώρα και Διοικητήριο και χώρους πρασίνου και υπόγειο γκαράζ και μάλιστα στην ίδια περιοχή. Δηλαδή, τρία σε ένα…
Κάνοντας ένα μικρό φλας μπακ, μεταφερόμαστε στην τετραετία 1998-2002 όταν Δήμαρχος Τρίπολης ήταν ο Κοτσιάνης. Θυμόμαστε την πρόταση που είχε κάνει, η οποία ήταν να πάρει ο δήμος δάνειο 4,5 δις δρχ. από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να εξαγοράσει με αυτό τα οικόπεδα στην περιοχή Μαυρόγιαννη που είχαν δεσμευτεί πριν από 40 χρόνια για δημιουργία Διοικητηρίου. Η πρόταση απερρίφθη, διότι απαιτούσε την ψήφισή της από την αυξημένη πλειοψηφία (τα 2/3) του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την περίοδο 2002-2006, Δήμαρχος Τρίπολης ήταν ο Δημοσθένης Σωτηρόπουλος και ο Κοτσιάνης επικεφαλής της Αντιπολίτευσης. Ο Κοτσιάνης επαναφέρει την ίδια πρόταση η οποία είχε την ίδια τύχη. Απερρίφθη και αντ’ αυτής πέρασε η πρόταση του Δημοσθένη και τα οικόπεδα αποδεσμεύθηκαν. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός ότι σχεδόν αμέσως μετά την αποδέσμευση, επώνυμοι μηχανικοί, εργολάβοι-σύμβουλοι ανέλαβαν την ανέγερση πολυκατοικιών στην εν λόγω περιοχή με αποτέλεσμα να αρχίσουν να κυκλοφορούν στην πόλη πάσης φύσεως συνωμοσιολογικά σενάρια, ψίθυροι και μουρμούρες! Οι μουρμούρες όμως έμειναν μόνο μουρμούρες από τη στιγμή που κανείς απ’ αυτούς που τις δημιουργούσε και τις κυκλοφορούσε, δεν μπορούσε να τεκμηριώσει αυτά που άφηνε να εννοηθούν.
Με αυτά και μ’ αυτά, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, και μακάρι τώρα να βρεθεί η λύση εκείνη που θα αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή περιοχή όπως θέλουν άπαντες πλέον να χαρακτηρίζουν την περιοχή της Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου ευρύτερα.
Πάντως η λύση να γίνει το Διοικητήριο στο χώρο του Στρατοπέδου του 11ου Συντάγματος, δεν είναι κακή, και απορώ με κάποιες φαεινές ιδέες του στυλ ότι «μελετάται η πρόταση του τελευταίου Νομάρχη Κωνσταντόπουλου που ήταν η περιοχή των παλαιών Σφαγείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: