Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Αστικές αναπλάσεις

Φαίνεται πως το πρόγραμμα της ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης, στο μερίδιο που αφορά την πόλη μας, σύντομα θα λάβει σάρκα και οστά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε  ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων.  Συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανασυγκρότηση και την κοινωνική συνοχή της, κάτι που εδώ και χρόνια είναι το ζητούμενο όλων μας.
Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι για την επιτυχή έκβαση των παρεμβάσεων χρειάζεται το κατάλληλο εργαλείο. Και αυτό δεν  είναι άλλο από ένα στρατηγικό  σχεδιασμό  που θα σχεδιάζει  και θα οργανώνει παρεμβάσεις στηριζόμενες στην κοινωνική συναίνεση και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό.
Εν προκειμένω, η προηγούμενη δημοτική αρχή δούλεψε σοβαρά και υπεύθυνα πάνω στο θέμα, προγραμματίζοντας και σχεδιάζοντας την ενοποίηση του ιστορικού κέντρου της πόλης, με την πεζοδρόμηση των κεντρικών οδικών αξόνων, Εθνικής Αντίστασης και Τάσου Σεχιώτη, ως και των καθέτων σε αυτούς δρόμων καθώς και την ανάπλαση των πλατειών  Πετρινού και Αγίου Βασιλείου, ώστε να αποτελούν ενιαίο σύνολο αναψυχής και περιπάτου, μέσα από επιλεγμένες εμπορικές δραστηριότητες.
Σήμερα φαίνεται πως βρισκόμαστε στην εναρκτήρια φάση της υλοποίησης του έργου, ενώ πολύ σύντομα ευελπιστούμε σε βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα και μακροπρόθεσμη αξιοπιστία.
Τα  έργα αυτά της αστικής ανάπλασης, είναι τα μόνα αυτή τη στιγμή που μπορούν να δώσουν στην πόλη μας  αναπτυξιακές διεξόδους εν μέσω ύφεσης, με την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας, και τη συνακόλουθη τονωτική οικονομική «ένεση», που σήμερα, με τα χάλια της πλατείας Αρεως,  είναι ανύπαρκτη.
Γι αυτό και η δημοτική αρχή πρέπει να κινηθεί γρήγορα στο θέμα αυτό και να μην αφήσει ούτε λεπτό να πάει χαμένο. Οι καιροί ου μενετοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: