Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 10-2-11

Περιφερειακό Συμβούλιο
Η 3η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα γίνει τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στις 3:30 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης, με 13 θέματα ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων οι αυξήσεις των διοδίων στους α/κ της Πελοποννήσου, το μέλλον της Επαγγελματικής Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ναυπλίου, επιλογή Συμπαραστάτη του πολίτη και της Επιχείρησης κλπ. Για το τελευταίο, οι ενδιαφερόμενοι για την θέση θα πρέπει να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους με δήλωση στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου. 
Υποβρύχιο ψάρεμα
Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και οι Σύλλογοι Αλιέων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας συσκέπτονται για να διοργανώσουν, για πρώτη φορά φέτος,  πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας με την ονομασία "Ορφός (τσακώνικη ονομασία του ροφού) " και φιλοδοξούν να το καταστήσουν μία από τις πιο όμορφες συναντήσεις των ψαροκυνηγών, που αγαπούν το υποβρύχιο ψάρεμα και το αγωνιστικό ψαροτούφεκο. Είναι αγώνας ...ανοιχτών συμμετοχών.  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και χρειάζεται να έχουν ισχύουσα άδεια ερασιτεχνικής αλιείας και ιατρική βεβαίωση ή αθλητικό δελτίο (ΕΟΥΔΑΑ).
Λυκουρέντζος για Έβερτ
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, για το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 "Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη για το θάνατο του πρώην Προέδρου του κόμματος Μιλτιάδη Έβερτ. Ο πολιτικός, ο οποίος διακρίθηκε για την αγωνιστικότητά του, την προσφορά του στη Δημοκρατία και την Πατρίδα, στην Παράταξη και τους συνδημότες του, θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας για το δυναμισμό του, τις καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες του. Πέτυχε την καταξίωσή του ως ο πολιτικός που διέθετε ήθος, θάρρος, συναίσθημα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα". 
Ησυχαστήριο
Η τοποθέτηση θεμέλιου λίθου για την ανέγερση  Ησυχαστηρίου (Μετόχι) της Ιεράς Μονής Σινά, έλαβε χώρα το  Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στο Κοτύλιο σε οικόπεδο κοντά στον οικισμό. Πρόκειται, όπως όλοι πιστεύουν για ένα  σπουδαίο έργο που θα δώσει ζωή στη περιοχή και ώθηση στον θρησκευτικό  τουρισμό. Οι κτηριακές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος ξεπερνούν τα 500 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνουν  Ναό αφιερωμένο στη μνήμη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γεννάδιου, Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου, και λοιπές υποστηρικτικές κατασκευές διαμονής.
Στον Αγιασμό και στον θεμέλιο λίθο παρέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός,  ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Τάκης Μπούρας, πολλοί δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και αρκετοί πιστοί παρακολούθησαν τη τελετή. Στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Κοτυλίου ακολούθησε γεύμα, και προβολές του έργου της Μονής Σινά. Συζητήθηκαν θέματα και λεπτομέρειες για την οργάνωση του εργοταξίου και δόθηκαν κατευθύνσεις σύμπλευσης με τις παρατηρήσεις της Αρχαιολογίας. Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε δώρα από το Σινά στο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσο Κάβουρα, στον πρώην δήμαρχο Γόρτυνος Κώστα Μιχόπουλο και στον πρώην Αντιδήμαρχο Φαλαισίας Βασίλη Κανέλλο. Οι λόγοι των ευχαριστιών που ακολούθησαν ήταν σε εγκάρδιο κλίμα. 
Εθελοντική εργασία
Σε συνέχεια του προγράμματος εθελοντισμού, από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, έχει προγραμματιστεί αυτή την Κυριακή 13/2 ο καθαρισμός του Βρασιάτη ποταμού. Τα ενθαρρυντικά μηνύματα και η μεγάλη συμμετοχή στον καθαρισμό του Τάνου, κάνουν τους ανθρώπους του Δήμου να αισιοδοξούν ότι η ανταπόκριση θα είναι, επίσης, μεγάλη και καλούν όλους τους δημότες σε αυτή την προσπάθεια.
Εμπορικού Σύλλογοι
Μια σημαντική εκδήλωση, από το χώρο του Εμπορίου, θα φιλοξενήσει η περιοχή του Αστρους, την Κυριακή 13/2, στις 10.30 το πρωί. Συγκεκριμένα, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας θα συνεδριάσει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας, και σε αυτήν  θα συμμετέχει ο Εμπορικός, Βιοτεχνικός Σύλλογος Αστρους.  Θα συζητηθούν διάφορα  ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο αλλά και μια σειρά τοπικά θέματα.







Οι θέσεις  Παυλή κατά το πρόσφατο  Δημοτικό Συμβούλιου
Προς αποφυγή σχολίων που πιθανόν δημιουργούν λαθεμένες εντυπώσεις, η παράταξη «Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά» νοιώθει την υποχρέωση να ενημερώσει σχετικά για τις θέσεις της στην ανωτέρω συνεδρίαση επί συγκεκριμένων θεμάτων.
"Επί του θέματος, για παράταση προθεσμίας έργου: «Ανάπλαση Πλατείας Άρεως», ο Δήμαρχος πρότεινε να δοθεί παράταση μέχρι τις 29/04/2011, και όχι μέχρι τις 30/06/2011 που ζητούσε ο εργολάβος.
Ο  κ.   Παυλής πρότεινε να δοθεί παράταση μέχρι τις 30/05/2011 και να γίνει σαφές στον εργολάβο ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση. Τόνισε δε, ότι οι αιτιολογίες του εργολάβου για κακοκαιρία και απεργία των φορτηγών δεν δικαιολογεί την καθυστέρηση, καθ’ ότι από πουθενά δεν προέκυπταν οι ωφέλιμες μέρες παρ’ ότι δηλώθηκε βιβλίο έργου. Στο τέλος ψηφίστηκε παράταση μέχρι τις 29/04/2011, αποδεχόμενοι την πρόταση του Δημάρχου για να προχωρήσουν οι εργασίες και να  κερδηθεί το Πάσχα.
Επί του θέματος: Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας δύο μηνών.
Η παράταξη συμφώνησε να γίνουν προσλήψεις λόγω των αναγκών που προκύπτουν από την μετάβαση στον Καλλικρατικό Δήμο, με την προϋπόθεση στο μέλλον να αξιοποιηθούν οι υπάρχοντες υπάλληλοι του νέου Δήμου  που έχουν προσληφθεί με τις ειδικότητες που ζητούν σήμερα οι νέες προσλήψεις, και όχι να χρησιμοποιούνται σε θέσεις άσχετες με αυτές που έχουν προσληφθεί. Εάν τότε, προκύψει ανάγκη νέων προσλήψεων αυτές να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ με σαφή προσδιορισμό και αιτιολογία των αναγκών, εξυπακούεται ότι για κάθε πρόσληψη σε οποιαδήποτε θέση θα ισχύουν τα ανωτέρω αφού η δέσμευση του συνδυασμού μας είναι διαφάνεια σε όλα.
Στη συζήτηση για τη συγκρότηση των διάφορων επιτροπών του Δήμου, παρενέβη ο κος  Παυλής λέγοντας, ότι παρόλο που έχει συγκροτηθεί επιτροπή παραλαβής των Δήμων που συνενώθηκαν θα έπρεπε η παραλαβή να γίνει μετά από έλεγχο ορκωτών ελεγκτών-λογιστών ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς τι   παραλαμβάνουμε. Αυτό θα είχε ως συνέπεια  και την κατοχύρωση των τέως Δημάρχων.
Ο Δήμαρχος αποδέχθηκε την πρόταση του κου  Παυλή και δήλωσε ότι αυτό θα γίνει από τον μήνα Μάρτιο αφού προηγουμένως τελειώσει η απογραφή που κάνει ο Δήμος.
Η ενημέρωση των δημοτών μας θα γίνεται συνεχώς ώστε να είναι πάντα ενήμεροι στα δημοτικά θέματα και ειδικά στις θέσεις της παράταξης μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: