Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 11-2-11


Καραγκιοζιλίκια
Αρον άρον και με … συνοπτικές διαδικασίες  η αθλιότητα εγκαθίσταται στην πλατεία Αρεως, για τις ανάγκες επιχείρησης καφέ. Τα σταθερά πακτώθηκαν, τα πλαστικά περιτυλίγματα βρήκαν τη θέση τους και ο «μπερντές του Καραγκιόζη» είναι έτοιμος για να δεχτεί τους θαμώνες του, που οσονούπω εγκαθίστανται, αν δεν έχουν ήδη εγκατασταθεί.  Το ερώτημα αν υπάρχει δημοτική αστυνομία ή τέλος πάντων αρμόδιες δημοτικές αρχές για να σταματήσουν το βάρβαρο «βιασμό» ενός χώρου, που αναπλάσσεται μετά βασάνων, εδώ και μήνες, παραμένει μετέωρο.  Εκτός κι αν αυτό το καραγκιοζιλίκι  αποτελεί μέρος του ντεκόρ της υπό ανάπλαση πλατείας. Υπάρχει κάποια απάντηση;
Για ερωτευμένους
Έναν ύμνο στην αγάπη, την αγνή και άδολη, ένα σεργιάνι στον κόσμο του έρωτα, μια σπονδή στην ημέρα του Βαλεντίνου,  θα επιχειρήσουν να δώσουν, με την ευκαιρία της «γιορτής» του, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Φιλοτεχνικό η Ένωση Αρκάδων Λογοτεχνών «Κώστας Καρυωτάκης».  Οδηγός στην ξένοιαστη αυτή περιπλάνηση, που έχει τον τίτλο «Έρωτας – Αγάπη – Ζωή»,  η κατ’ εξοχή ερωτική ποιήτρια, Γωγώ Παπαβασιλείου,  με συμπαραστάτες τους φιλολόγους Γιώργο Βλάση και Ηλία Χαλκιά, αλλά και τη Χαρούλα Τσιτσάνη – Δαβαρούκα, που θα διαβάσουν σχετικά κείμενα  αγάπης και έρωτα ενώ θα ακουστούν και τραγούδια από τους Χρήστο Σταυρόπουλο, Εβίρα Αράπη και Παναγιώτη Παπαντωνίου. Στο πιάνο θα παίξει ο Τάκης Μαντζουράνης. Όσοι ερωτευμένοι προσέλθετε…
Διαμαρτυρήθηκαν
Στο πλαίσιο της προχθεσινής 4ωρης στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ, μέλη του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, πραγματοποίησαν συμβολικό κλείσιμο λίγων ωρών του ταμείου είσπραξης των 5 ευρώ του Νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι έτσι για το πρόσφατο μέτρο του Υπουργείου Υγείας. Το αυτό συνέβη και με τα νοσοκομεία Κορίνθου και Ναυπλίου.
Συμπαραστάτης δημότη
Τη θέση του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης προκήρυξε ο Δήμαρχος Τρίπολης. Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας. Η επιλογή  αυτή θα πραγματοποιηθεί με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, (με την ίδια πλειοψηφία μπορεί να ανακληθεί ο διορισμός του, για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του),   στην συνεδρίαση της  ερχόμενης Τρίτης, 15  Φεβρουαρίου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. 
Η θητεία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία της Δημοτικής Αρχής. Ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής.
Χορωδία
Την ερχόμενη  Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011, η μικτή Χορωδία Τρίπολης  με τα σαράντα μέλη της, θα αποδώσει τη Θεία Λειτουργία  στον Ι. Ν του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη. Γι αυτό και καλεί το σεβαστό εκκλησίασμα της πόλης μας και τους φίλους της πολυφωνικής - εκκλησιαστικής μουσικής, να τιμήσουν, με την παρουσία τους, την εκκλησιαστική αυτή εκδήλωση.
Ποδηλατόδρομοι
Θετικά διάκειται η νέα δημοτική αρχή στη δημιουργία πεζόδρομων αλλά και  ποδηλατόδρομων στη Τρίπολη. Σε σχετική ανακοίνωση οι φίλοι του ποδηλάτου «Ζωή ποδήλατο» μας ενημερώνουν πως : «Την περασμένη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου μια ομάδα εκπροσώπων μας συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Τσιώλη για να μας επιβεβαιώσει την υποστήριξη του ΤΕΕ προς την κίνησή μας, κυρίως σε τεχνικά θέματα που θα προκύψουν όταν θα ξεκινήσει η υλοποίηση του στόχου μας. Η κ. Τσιώλη δέχθηκε ανεπιφύλακτα και σε πρότασή μας να πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημέρωσης δήλωσε ότι διατίθεται να αναλάβει την διοργάνωση σε συνεργασία με το δήμο. Την επομένη, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, μια δεύτερη ομάδα συναντήθηκε με το δήμαρχο κ.Σμυρνιώτη στο γραφείο του και εκεί συζητήθηκε το θέμα της πεζοδρόμησης και των ποδηλατοδρόμων που μπορούν να λύσουν το κυκλοφοριακό χάος της πόλης μας. 
Είχαμε θετική αντιμετώπιση αλλά εκκρεμεί η συγκέντρωση τεχνικών μελετών που ήδη υπάρχουν καθώς και η αναπροσαρμογή τους για να μπορέσει να προχωρήσει η υλοποίηση αυτών των δύο έργων. Το καλό είναι ότι διάθεση, απόφαση συμβουλίου, παλιές μελέτες και -κυρίως- πόροι υπάρχουν. 
Εμείς θα συνεχίσουμε τη διαρκή επαφή για να μην ξεχαστεί το αίτημά μας ούτε τα χρήματα που περιμένει ο Δήμος από το πρόγραμμα των Αστικών Αναπλάσεων να μοιραστούν σε διάφορα, μικρότερα έργα…»
Χωροταξικό Τρίπολης
Τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011, στις 8.00 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, η δημοτική παράταξη «Μαντινειακή Συμπολιτεία», με αφορμή το «Σχέδιο Χωροταξικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης και Περιαστικής περιοχής – Γ.Π.Σ.Δ. Τρίπολης», ένα πολυσήμαντο για το Αύριο της πόλης μας και του τόπου μας ζήτημα,  που ο δήμος Τρίπολης συζητά αυτό τον καιρό, διοργανώνει ενημερωτική Εκδήλωση-Συζήτηση,  με εισηγητές τους συμπολίτες μας μηχανικούς
Γιώργο Καρούντζο και Γιώργο Θεοχάρη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: