Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 15-2-11

Συμπαραστάτης
Για Τρίτη συνεχή φορά δεν κατάφερε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να εκλέξει Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης, μεταξύ τριών υποψηφίων  δηλαδή των:   Ιωάννη Μαχαίρα, που ζει στα Ίσθμια Κορινθίας,  Παναγιώτη Μπαζίγου (επίτιμου Γενικού Διευθυντή της περιφέρειας Πελοποννήσου)  και  Γ. Μπουλούκου, νομικού από την Καλαμάτα. Στη πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν 48, με έγκυρα τα 43 και πέντε λευκά. Έλαβαν δε Μπουλούκος 27, Μαχαίρας 5 και Μπαζίγος 11. Στη δεύτερη ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων έλαβαν: Μπουλούκος 31, Μπαζίγος 13 και 4 λευκά. Το Συμβούλιο - σύμφωνα με τον Καλλικράτη- έχει περιθώριο να εκλέξει Συμπαραστάτη μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ολομέλεια
Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011, στην Τρίπολη, θα συνεδριάσει η ολομέλεια του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη. Η απόφαση ελήφθη μετά την συνάντηση των Γραμματέων των Περιφερειακών Ενοτήτων του Συνδυασμού στην οποία συζητήθηκαν οργανωτικά και λειτουργικά θέματα. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Γραμματείς των Περιφερειακών Ενοτήτων: Μπιτζής Κωνσταντίνος (Αργολίδας), Παναγιωτιοπούλου - Βρέντα Βικτώρια (Αρκαδίας), Μιχαλόπουλος Κωνσταντίνος (Κορινθίας), Καρράς Παναγιώτης (Λακωνίας), Νίκος Αλεξανδρόπουλος (Μεσσηνίας), καθώς και ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Συνδυασμού, Ιωάννης Πόπορης.

Γόντικας και διόδια
Τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα διόδια ανάπτυξε ο επί κεφαλής της στη Περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Νίκος Γόντικας στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο. Είπε μεταξύ άλλων: «  Εμείς λέμε ότι ο λαός έχει πληρώσει διπλά και τριπλά για αυτό το δρόμο, για αυτό πρέπει τώρα να καταργηθούν τα διόδια. Απαιτείται πολιτική περιορισμού της χρήσης του ΙΧ, με την προνομιακή μεταχείριση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ιδιαίτερα του σιδηρόδρομου, που εσείς εξοστρακίζετε από την Πελοπόννησο, αφού διατέθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια 70 εκατομμύρια € για την δήθεν αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του δικτύου. Αυτή είναι η πολιτική σας. Άναρχη ανάπτυξη με μόνο κριτήριο τα κέρδη των κατασκευαστών των μεγαλοεργολάβων.
Είναι σήμερα υπερώριμο αυτά τα μεγάλης κλίμακας έργα, να κατασκευάζονται από ενιαίο κρατικό φορέα κατασκευών που να κατέχει τα υλικά (τσιμέντο, σίδερο, αδρανή υλικά κ.α.), τα μηχανήματα κατασκευής, να κατανέμει σχεδιασμένα την χρηματοδότηση, το εργατικό δυναμικό στο σύνολο των δραστηριοτήτων μελέτη-κατασκευή-έλεγχος-συντήρηση και λειτουργία των αυτοκινητόδρομων. Ενιαίος φορέας κατασκευών που θα αξιοποιεί τη συμμετοχή των συνεταιρισμένων αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, που θα χρησιμοποιεί την επιστήμη και την τεχνική με στόχο ποιοτικούς, φθηνούς και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος.»

ΑΔΕΔΥ
Σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ θα βρίσκεται στην Τρίπολη, με σκοπό την ενημέρωση των Δημοσίων Υπαλλήλων στους εργασιακούς χώρους. Στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του ΕΚΑ, θα γίνει σύσκεψη, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας στις 23 Φεβρουαρίου.

Ο ΣΑΟΟ γλεντά
Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων καλεί όλους σε ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα, ή αλλιώς σε ένα διεθνές αποκριάτικο ξεφάντωμα, όπως αναφέρει, όπου η φαντασία χωρίς σύνορα θα έχει τον πρώτο λόγο! Γι αυτό όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε,  επιλέξτε μια χώρα και γίνετε εκπρόσωποί της με το δικό σας τρόπο. Με την παρέα σας ξεσηκώστε ενδυμασίες, χορούς, φαγητά, μουσικές, έθιμα, διακόσμηση και μετατρέψτε κάθε τραπέζι σε ένα κράτος (το internet να’ναι καλά …)! Η καλύτερη εθνική αντιπροσωπεία θα κερδίσει «διεθνές κύρος και παγκόσμια αναγνώριση»!!!!  Αυτά το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011στο Country Inn, ώρα 9:00 μ.μ.
Κατάληψη
Την ερχόμενη Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, μετά τις 10 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική, συμβολική κατάληψη των Δημαρχείων, με σκοπό την προετοιμασία για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ στις 23 Φεβρουαρίου.

«Κυριακή στο χωριό»
Σύλλογοι του τέως Δήμου Κοντοβάζαινας επιθυμούν και επιδιώκουν την πραγματοποίηση της εκπομπής της ΕΤ3 «Κυριακή στο χωριό». Προς τούτο έχουν συστήσει Ομάδα Οργάνωσης  ώστε να γίνουν συνεννοήσεις με τους αρμόδιους και να καθοριστεί η ημερομηνία και το ακριβές περιεχόμενο κάθε ενότητας της εκπομπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: