Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 22-2-11

Να αλλάξουμε
Στην αυστηρή προειδοποίηση του αντιδημάρχου ότι πρέπει να αποσυρθούν πάραυτα όλες οι αυθαίρετες κατασκευές που σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν μπροστά από επιχειρήσεις της πλατείας Αρεως, του πεζόδρομου και άλλων περιοχών της πόλης, η απάντηση όλων είναι απογοητευτική. Αντί να συμμορφωθούν  αδιαφορούν και αντί να μαζευτούν απλώνονται περισσότερο. Σαν στο σπίτι τους. Το ίδιο και στο ζήτημα του καπνίσματος. Πολλοί καταστηματάρχες και όταν δεν τους ζητάς την άδεια να φουμάρεις σου προσφέρουν αυτοβούλως  αντί για τασάκι μια κούπα με νερό, παραλλαγή του σταχτοδοχείου, για να σβήνεις αμέριμνος τους καπνούς της παραβατικότητάς σου.  Κάποιοι άλλοι  σε οδηγούν στο υπερώο του καταστήματος, για να απολαύσεις με την ησυχία σου, λες και ο καπνός δεν διαχέεται σε όλο το εμβαδόν της επιχείρησης.
Η απροθυμία, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, κάποιων επιχειρηματιών να προσαρμοστούν στους νόμους της ευταξίας και της νομιμότητας, όταν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τους ακολουθεί , είναι τουλάχιστον προκλητική. Και αυτή η πρόκληση δεν πρέπει να περάσει αναπάντητη από πλευράς δημοτικής αρχής.
Εάν το πολιτικό προσωπικό του δήμου δεν δώσει το παράδειγμα της αποφασιστικότητας στη επιβολή του νόμου και της τάξης, χωρίς παρεκκλίσεις, κανένα μέτρο και καμιά απόφαση δεν θα γίνουν  αποδεκτά  και θα  εφαρμοστούν. Θα ρίπτονται όλα στο καλάθι των αχρήστων με μεγαλύτερη κάθε φορά ευκολία, ενεργοποιώντας μια μεγαλύτερη θρασύτητα, επιθετικότητα  και απάθεια για το δήμο. Η ανυπακοή θα ριζώνει συν τω χρόνω  και θα αποδίδει καρπούς για τους ίδιους και άλλους συναδέλφους τους, που θα ακολουθούν το παράδειγμά τους.
Όταν η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην υπακοή, στην παραβατικότητα και στην ξιπασιά καταργείται, οι αντιδράσεις γίνονται απρόβλεπτες. Δεν είναι μόνο δικαιϊκό το πρόταγμα, αλλά και αισθητικό και ηθικό. Εφ' όσον, όπως ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τα «λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί», μήπως θα πρέπει και να ζήσουμε αλλιώς όλοι μαζί στο δήμο μας;



Μετακομίζει;
Στο  Ψηφοδέλτιο Επικρατείας  θέλει τον βουλευτή Αρκαδίας και Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο, δημοσίευμα παραπολιτικής στήλης της εφημερίδας «Στο Καρφί», όχι πολύ καιρό μετά από ανάλογο δημοσίευμα της ιστοσελίδας parapolitika.gr.  και άμεσης διάψευσής του από το γραφείο του τέως υφυπουργού. Αυτή τη φορά το δημοσίευμα είναι λεπτομερές και ορίζει ως αντικαταστάτη του τον γιατρό κ. Κώστα  Βλάσση. Γράφει λοιπόν το σχόλιο: « Πίεση στον Ανδρέα Λυκουρέντζο να μετακομίσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αφήνοντας κενό χώρο στην Αρκαδία για άλλα πρόσωπα, φαίνεται ότι ασκεί το σαμαρικό σύστημα το τελευταίο διάστημα. Έτσι, μετά τη διαρροή περί εκλογικής μετακόμισης του γραμματέα της ΝΔ, τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα ότι ο εκλεκτός του Σαμαρά για την Αρκαδία θα είναι ο νεαρός γιατρός Κώστας Βλάσσης. Ο 35χρονος ορθοπεδικός δεν είναι απλή περίπτωση, αφού εξελέγη με τη στήριξη του στενού σαμαρικού μπλοκ στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ενώ ήταν Πρόεδρος της Νεολαίας της Πολιτικής Ανοιξης. Σημειώνεται ότι ο Κώστας Βλάσσης έχει πολλές φιλίες στη ΝΔ, με σημαντικότερη αυτή του Βασίλη Κικίλια, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στη νεολαία της ΠΟΛ.ΑΝ. Ο χρόνος, βέβαια, θα δείξει ποιος θα βγει νικητής από το ιδιότυπο αυτό μπρα ντε φερ, με τον Λυκουρέντζο να μην έχει πει την τελευταία κουβέντα…».
Τι συμβαίνει
Η αλήθεια είναι, απ’ ότι μπορέσαμε να πληροφορηθούμε, πως πράγματι ο κ. Λυκουρέντζος  πιέζεται να μετακομίσει στο Επικρατείας, εφόσον οι εκλογές γίνουν μετά τον Απρίλιο, με σταυροδοσία,  ώστε τη θέση του να πάρει αναμφισβήτητα ο κ. Βλάσης, αφού είναι δεδομένη η βούληση Σαμαρά  να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση ο νομός Αρκαδίας. Αν όμως  οι εκλογές  γίνουν νωρίτερα, οπότε θα ισχύσει η λίστα, τότε ο κ. Λυκουρέντζος παραμένει ακλόνητος στην Αρκαδία. Αυτά μέχρι νεωτέρας…
Συγκίνηση
Σοκ έχει προκληθεί στην κοινωνία της Τρίπολης, από τον αιφνίδιο θάνατο παιδιού ηλικίας 4,5 ετών, το οποίο την Κυριακή το πρωί διακομίστηκε  στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο με κυάνωση, συνέπεια βαριάς λοίμωξης. Αμεση ήταν η κινητοποίηση των γιατρών για διαπίστωση των αιτίων της λοίμωξης και χορήγηση της κατάλληλης αγωγής, λίγο αργότερα όμως το παιδί εξέπνευσε, χωρίς να προλάβει να διασωληνωθεί. Ήδη, γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί, σε συνδυασμό με την ιατροδικαστική έκθεση, αν ο θάνατος του παιδιού οφείλεται σε μηνιγγίτιδα ή στη νέα γρίπη.
Κατάληψη δημαρχείων
Σήμερα Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική, συμβολική κατάληψη των Δημαρχείων, με σκοπό την προετοιμασία για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 23 Φεβρουαρίου.
Απεργία
24ωρη πανελλαδική/πανεργατική απεργία έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ  για αύριο  Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου. Απεργιακή συγκέντρωση θα κάνει το Ε.Κ.Α, η ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και η ΕΛΜΕ Αρκαδίας στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Τρίπολης και την ίδια ώρα στην πλατεία Πετρινού, ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το Π.Α.ΜΕ Αρκαδίας.
Την ίδια μέρα και  η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, αποφάσισε το κλείσιμο των καταστημάτων. Ο εμπορικός κόσμος αγωνίζεται κατά του νέου φορολογικού ν/σ, κατά της απελευθέρωσης της ίδρυσης και εγκατάστασης των υπερκαταστημάτων και κατά της ανεξέλεγκτης λειτουργίας υπαίθριου εμπορίου. Το ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης «Ο Ερμής», προτείνει στον εμπορικό κόσμο της πόλης να συμμετάσχει στην κινητοποίηση.
Οι οδοντίατροι
Και οι οδοντίατροι συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης που κήρυξε η ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Διαμαρτύρονται, ζητώντας «τη δίκαιη αντιμετώπιση του κλάδου από το υπουργείο Οικονομικών, που με απανωτά φορολογικά νομοσχέδια και πρακτικές των υπηρεσιών του, όπως η ποινικοποίηση των παραβάσεων,  μας οδηγούν στην ανασφάλεια, αβεβαιότητα και οικονομική ανέχεια, τη στιγμή που ο κλάδος μας πλήττεται από τον υπερπληθυσμό, την ανύπαρκτη κρατική συμμετοχή και τη δυσμενή οικονομική συγκυρία…. Τον αποκλεισμό του Ταμείου μας ΕΤΑΑ από την τριμερή χρηματοδότηση καθώς και την υποχρέωση στο ΕΤΑΑ να χορηγεί από μόνο του τη βασική σύνταξη, και να καταθέτει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδας».
Κατάληψη
Σε κατάληψη του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Αστρος προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή τα μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσσπείρωσης (ΠΑΣΥ).  Βασικά αιτήματα των αγροτών της ΠΑΣΥ είναι τιμές παραγωγού στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα και επιδοτήσεις που θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα, μείωση του κόστους παραγωγής, με χτύπημα της εκμετάλλευσης των εμποροβιομηχάνων και κατάργηση των κρατικών «χαρατσιών» και αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο, με δημόσια υγεία – πρόνοια, παιδεία, πολιτιστική και αθλητική δημιουργία, με έργα υποδομής που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: