Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 23-2-11

Σαν να ήταν χθες
Μπορεί  η οικονομική κρίση να επιδρά καταλυτικά στους προϋπολογισμούς των δήμων, με αποτέλεσμα με περικόπτονται δραστικά οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, στη Τρίπολη μάλλον δρα ως «ευλογία» αφού οι εκδηλώσεις αυτές μας επαναφέρουν  σε κάποια χρόνια περασμένα, όχι όμως ξεχασμένα, για τους παλιότερους της πόλης.
Χωρίς άρματα «δρεπανηφόρα» για τα οικονομικά μας, αλλά με κέφι και έμπνευση που θα αντλεί τη θεματολογία  της από τα δεινά της κρίσης πάνω στα σατυρικά κοστούμια και τις ευφάνταστες στολές, οι φετινές αποκριές καλούνται να μας τοποθετήσουν στις ράγες της παλιάς  καλής εποχής για την Τρίπολη. Η αρχή είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και συνεχίζεται από την καινούργια φέτος, με σύμμαχό της  τον εθελοντισμό και τη δημιουργικότητα, διοργανώνοντας  σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ένα τριήμερο εκδηλώσεων, δίνοντας έτσι  την ευκαιρία για γέλιο, χορό και ευχαρίστηση σε μικρούς και μεγάλους.
Επιδίωξή της  να παρασύρει όλους σε ένα ζωντανό, ευφάνταστο γλέντι, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στις γειτονιές. Μια γιορτή για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, που θα συνδυάζει αρμονικά παραδόσεις με σύγχρονες ιδέες και εκδηλώσεις που θα είναι ελκυστικές για τους κατοίκους, ιδίως τα παιδιά, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.
Αυτό που θα επιδιώξει  ο Δήμος και θα δώσει προτεραιότητα είναι, αφενός να προσφέρει όσα μπορεί περισσότερα στα παιδιά, δεδομένου ότι οι Αποκριές είναι η γιορτή των παιδιών αφετέρου δε να μεταφέρει την εορταστική ατμόσφαιρα στις γειτονιές της πόλης.
Οι απόκριες είναι μια ευκαιρία για μεταμόρφωση και για «ταξίδι» σε διαφορετικούς ρόλους. Μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ας χαρούμε και ας γελάσουμε με θράσος μπροστά στην κρίση.. .





Χωρίς Συμπαραστάτη
Ούτε το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο κατάφερε σε δύο συνεχόμενες ψηφοφορίες να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Των ψηφοφοριών προηγήθηκε πολύωρη συζήτηση για την σωστή ερμηνεία του νόμου, που αναφέρεται στην εκλογή αυτή, με αντιτιθέμενες τις απόψεις  εκ μέρους της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας.  Τελικά η πλειοψηφούσα παράταξη αποφάσισε την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, χωρίς να δεχτεί νέες υποψηφιότητες και χωρίς την παρουσία της μείζονος μειοψηφίας, του κ. Παυλή, η οποία είχε αποχώρησε,  θεωρώντας εσφαλμένη τη διαδικασία  και ορθή μόνο μια  νέα προκήρυξη, με  νέες υποψηφιότητες.  Το αποτέλεσμα έδωσε στον κ. Πονηράκος 26 ψήφους ( μία λιγότερη για να εκλεγεί), στον κ. Κατσούλα 3 και στον κ. Αυγερινό 1. Επακολούθησε και δεύτερη ψηφοφορία με τον κ. Πονηράκο να παίρνει 25, τον κ. Κατσούλα 3 και τον κ. Αυγερινό 2. Ως εκ τούτου ουδείς εξελέγη και η ψηφοφορία θα επαναληφθεί σε νέο δημοτικό συμβούλιο, εντός του μηνός.
Χάθηκε η ευκαιρία
Η αλήθεια είναι πως η ευκαιρία ήταν μοναδική για το δημοτικό συμβούλιο, να εκλέξει ένα άτομο που χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, όπως ο Βενετσάνος Πονηράκος, ο οποίος, μετά το αποτέλεσμα, δήλωσε πως αποσύρει την υποψηφιότητά του. Κρίμα γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι θα μπορούσαν, όπως έδειξε το αποτέλεσμα, να κάνουν την υπέρβαση και να υπερψηφίσουν το πρόσωπο αυτό, που τύγχανε υψηλής αποδοχής. Και πάλι κρίμα γιατί υπάρχει ενδεχόμενο, όπως τονίστηκε, αν και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο δεν εκλεγεί κάποιος, να χάσει ο δήμος Τρίπολης οριστικά τη δυνατότητα εκλογής Συμπαραστάτη.
Σωστό
Από το άλλο μέρος δεν είχε άδικο ο επικεφαλής της "Μαντινειακής Συμπολιτείας" Βασίλης Γιόκαρης, ο οποίος τόνισε  πως έπρεπε όλα αυτά να είχαν ξεκαθαριστεί στο χρονικό διάστημα των δύο μηνών, αφότου ανέλαβαν την διαχείριση του Δήμου και να είχε βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής ώστε να μην τρέχουν την τελευταία στιγμή, μέσα από προκηρύξεις στο διαδίκτυο,  να ψάχνουν για τον κατάλληλο  Συμπαραστάτη.

Οι Πρυτάνεις
Σε ένα διάλλειμα της Συνόδου των Πρυτάνεων στο Ναύπλιο, οι Πρυτάνεις των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας επισκέφθηκαν την Παρασκευή 18-2-2011 τη Νεμέα και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό της χώρο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα πλούσια εκθέματα του αρχαιολογικού Μουσείου, να δουν από κοντά το Ναό του Νεμείου Διός, να περπατήσουν ως το αρχαίο λουτρό και να γνωρίσουν το ελληνιστικό στάδιο, στο οποίο διεξάγονταν οι αρχαίοι Νέμεοι Αγώνες τον 4ο και 3ο π.Χ. αιώνα. Στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν από το Δήμο σε επισκέψιμο οινοποιείο των Αρχαίων Κλεωνών, όπου τους προσφέρθηκε γεύμα με τοπική κουζίνα και αγιωργίτικο κρασί. Στο σύντομο καλωσόρισμά του, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Βαγγέλης Ανδριανάκος ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Σύνοδο των Πρυτάνεων και τους κάλεσε να συνεργαστούν στενά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου οι γνώσεις, η εμπειρία και τα συμπεράσματα των ερευνών των Πανεπιστημίων, να τίθενται στην υπηρεσία των τοπικών κοινωνιών και της περιφερειακής ανάπτυξης. Οι Πρυτάνεις αποχώρησαν από τη Νεμέα ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, αποκομίζοντας άριστες εντυπώσεις από τον αρχαιολογικό της πλούτο και την άριστη οργάνωση των αρχαιολογικών της χώρων, την οποία σχεδίασε προ ετών ο καθηγητής Στέφανος Μίλλερ.
Υποψηφιότητες
Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης μέχρι και την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 14:00, κατόπιν της σχετικής απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2011. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται εγγράφως κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Τρίπολης και απευθύνονται στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: