Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 8-2-11

Παραμένει πιστός
Με αφορμή παραπολιτικά  δημοσιεύματα ηλεκτρονικών ιστοσελίδων, που θέλουν τον   Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο να εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν, εγκαταλείποντας την Αρκαδία, ο κ. Λυκουρέντζος,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το τιμητικό αξίωμα το οποίο κατέχω στη Ν.Δ. μετά την εκλογή μου από την Πολιτική Επιτροπή ως Γραμματέας του Κόμματος, ενισχύει τη σχέση εμπιστοσύνης, η οποία με συνδέει με τους συμπατριώτες μου και την πατρίδα μου την  Αρκαδία.  Με τη θέληση  και τη δύναμη του Αρκαδικού λαού, θα εξακολουθήσω να τον εκπροσωπώ στη Βουλή των Ελλήνων. Στις προσεχείς εθνικές εκλογές θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία».
Κατάληψη
Για άλλη μια φορά το ΙΚΑ Τρίπολης κατελήφθη από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, συγκεκριμένα από το Παναρκαδικό συνδικάτο Τεχνοεργατών και Οικοδόμων, που διεκδικούσαν τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, χωρίς προϋποθέσεις. Μάλιστα , στελέχη του συνδικάτου τόνιζαν ότι «η οικοδομική δραστηριότητα δεν υπάρχει και δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση για την ανεργία που υπάρχει στον κλάδο με την οικονομική καπιταλιστική κρίση».

Δρόμοι του Παυσανία
Ομιλία - παρουσίαση με θέμα: «Οι δρόμοι του Παυσανία στην Ελλάδα και στην Αρκαδία: Ένα όραμα και ένα Πληροφοριακό Σύστημα στον Παγκόσμιο Ιστό», θα πραγματοποιήσει το μέλος ΔΕΠ του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χρ. Αλεξόπουλος, αύριο Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 8:00 μ.μ. στα εντευκτήρια του Φ.Ο.Τ.
Από πέτρα και σύννεφο
«Τη Δημητσάνα, από τους πιο όμορφους οικισμούς στην Ελλάδα, μπορείς να τη δεις από πολλές γωνίες. Ερχόμενος από Βυτίνα ή Ζάτουνα τη βλέπεις πρώτα απέναντι να «κυματίζει» στη λοφογραμμή και μετά, καθώς ο δρόμος πλησιάζει ή κατεβαίνει στην κοίτη του Λούσιου, παρατηρείς ψηλά τα πυργόμορφα σπίτια της να ξεμυτίζουν από άλλες κεραμοσκεπές ή τους βράχους. Μετά, όσο ανεβαίνεις, η πολιτεία μοιάζει με ένα πετρόκτιστο κοίλωμα, μια αγκαλιά που ανοίγει για να σε υποδεχθεί. Μέσα σε αυτή την αγκαλιά υπάρχουν εντυπωσιακά σπίτια, πλακοστρωμένα δρομάκια, πελεκημένα καμπαναριά». Δεν πρόκειται για διαφήμιση του δήμου Γορτυνίας σε τουριστικό οδηγό, αλλά για απόσπασμα από το αφιέρωμα του Βήματος της περασμένης Κυριακής , στον υπέροχο τουριστικό προορισμό της ευρύτερης περιοχής της Δημητσάνας.
Η γρίπη
Η ξεχασμένη από πέρσι υπόθεση της γρίπης, έρχεται ξανά στη επικαιρότητα καθόσον τα «θύματά» της αυξάνονται και αναμένεται να πολλαπλασιαστούν  τις προσεχείς εβδομάδες. Γι αυτό  πέραν του ενδεδειγμένου εμβολιασμού και της τήρησης των κανόνων υγιεινής, από το Υπουργείο Υγείας τονίζεται πως η χορήγηση αντιϊκών σε ασθενείς όπου υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατόν. Εάν δεν είναι δυνατή η άμεση προμήθεια της αντιϊκής αγωγής από τα φαρμακεία για τους ασθενείς που πληρούν τις ενδείξεις θεραπείας, η χορήγηση πραγματοποιείται δωρεάν από τα Φαρμακεία των Δημοσίων Νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας με απλή ...ιατρική συνταγή.
Βιολογικός καθαρισμός
Την ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού στο Αστρος αποφάσισε το έκτατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στην Κυριακάτικη συνεδρίασή του με  την υποβολή τεχνικού δελτίου για λογαριασμό της ΔΕΥΑΒΚ στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ 2007-2013, που έχει   καταληκτική ημερομηνία για συμμετοχή την  31 Μαρτίου 2011.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε: α) Η συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα. β) Η εξουσιοδότηση του Δήμαρχου κ. Μ. Σκαντζού να προβεί σε ενέργειες που θα απαιτηθούν για τη σύνταξη και υποβολή του φακέλου προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο. γ) Η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΥΑΒΚ ώστε να υποβάλει ο Δήμος την πρόταση για λογαριασμό της και να αναλάβει την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων και μελετών.
Κουρείς
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο κουρέων και κομμωτών Τρίπολης, σχετικά με τα φαινόμενα επαγγελματικής αμάθειας που έχουν παρατηρηθεί κι έχουν ως αποτέλεσμα το διασυρμό του επαγγέλματος των κομμωτών, εφιστά την προσοχή σε όλους και επισημαίνει ότι αυτό οφείλεται σε άτομα που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και αδειοδότηση και δεν αποδίδουν φόρους γι αυτό  και οι συμπολίτες μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όσον αφορά την επιλογή των κομμωτών.
Πανελλαδική Αρκάδων
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων κατόπιν εισήγησης του προέδρου κ. Γ.Ζαραφέτα, αποφάσισε ομόφωνα να διενεργηθεί Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση στις 3 Απριλίου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.30΄π.μ. στην αίθουσα της Πανγορτυνιακής Ένωσης Αρκάδων επί της οδού Πειραιώς 1, εντός στοάς, σύμφωνα με τα άρθρα 11, 12, 13, 14 και 15 του Καταστατικού της Ένωσης για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την συζήτηση διαφόρων θεμάτων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να είναι καλά ο άνθρωπος.
Τώρα που μας είπε ότι θα είναι υποψήφιος στην Αρκαδία και πάλι,....ησύχασα.
Ελπίζω να έχει συννενοηθεί με τον Αβραμόπουλο, που κάτι (υποψηφιότητα με την ΝΔ;;;) ετοιμάζει για το φιλαράκι του, τον Μπαρούτσα.
Ανδρέα, πώς σου φαίνεται η ιδέα;;