Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Εφιστάται η προσοχή


Το στέλεχος της γρίπης που χτύπησε πέρσι  την πόρτα της ανθρωπότητας, έχει κάνει και φέτος την εμφάνισή του στα μέρη μας, καθώς είχαμε τέσσερα  κρούσματα στο Παναρκαδικό νοσοκομείο - το ένα με καταστολή στη ΜΕΘ, που ευτυχώς πήγε καλά -γεγονός που δικαιολογημένα προκαλεί ανησυχία για το ενδεχόμενο να αυξηθεί τις επόμενες μέρες. Για αυτό και οι γιατροί συνιστούν προσοχή και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, δεδομένου πως ο οργανισμός τους είναι ευάλωτος και επιρρεπής σε επιπλοκές.
Ιδιαιτέρως  εφιστούν την προσοχή των πολιτών και επιμένουν στους κανόνες υγιεινής (όπως είναι το τακτικό πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή της επαφής των χεριών με την μύτη και το στόμα). Στις λεγόμενες δε ομάδες υψηλού κινδύνου συνιστούν ανεπιφύλακτα να κάνουν το κοινό εμβόλιο κατά της γρίπης αφού φέτος μέσα σε αυτό καλύπτεται και  η γρίπη των χοίρων
Βέβαια, τη γρίπη αυτού του χειμώνα, είμαστε όπως όλα δείχνουν «καταδικασμένοι» να την περάσουμε μόνοι μας, στην ησυχία μας. Χωρίς τις κραυγές πανικού των επαγγελματιών του τρόμου, που προέβλεπαν τις προηγούμενες χρονιές εκατομμύρια θύματα. Το μαρτυρούν, άλλωστε τα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων παραμένουν στοιβαγμένα στις κρατικές αποθήκες των ευρωπαϊκών χωρών, χρυσοπληρωμένα σε καιρό βαθιάς οικονομικής κρίσης. Δεν πεθάναμε. Αλλά είτε άρρωστοι είτε γεροί, εξακολουθούμε να τρέφουμε τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες και τους μεγαλογιατρούς τους.  Παρόλα αυτά, όλοι συνιστούν επαγρύπνηση και μέτρα προστασίας κατά του ιού. Με την υγεία μας δεν μπορούμε να παίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: