Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Διάγγελμα Ιάπωνα Αυτοκράτορα. Στους 12.000 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ακόμα χιλιάδες οι αγνοούμενοι VD CNN

 Το πυρηνικό δυστύχημα στην Ιαπωνία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία μετά το Τσέρνομπιλ, ανακοίνωσε χθες η γαλλική Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας, κατατάσσοντάς το στο επίπεδο 6 της 7βαθμης κλίμακας, αν και οι ιαπωνικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Ιάπωνας πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει ακόμα υψηλός κίνδυνος εκπομπής ραδιενέργειας, καλώντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Φουκουσίμα όπου τα επίπεδα ραδιενέργειας, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα «Yomiuri», είναι 400 φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο να παραμείνουν  στα σπίτια τους.
Οπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο πρωθυπουργός ξέσπασε με οργισμένες εκφράσεις κατά των υπευθύνων του πυρηνικού εργοστασίου. Την ίδια ώρα, Ισραηλινός πυρηνικός εμπειρογνώμονας κατηγόρησε την Ιαπωνία ότι υποβαθμίζει τον κίνδυνο ενός πυρηνικού ολέθρου. Ο καθηγητής Λαμ Τσι Γιανγκ από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ επισημαίνει πως ακόμα και με την καλύτερη διαχείριση της κρίσης ο ιαπωνικός πληθυσμός διατρέχει αυξημένο κίνδυνο κακοήθειας.
Οι άνεμοι μεταφέρουν το ραδιενεργό υλικό που έχει απελευθερωθεί από τις εκρήξεις μακριά από την Ιαπωνία και άλλες ασιατικές χώρες, ανακοίνωσε χθες ο Παγκόσμιος ΜετεωρολογικόςΟργανισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: