Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 28-3-11

Παίζουν εν ου παικτοίς
Είναι γνωστό πως  κανείς δεν μπορεί να κουβαλά για πολύ δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Κάποια στιγμή κινδυνεύει  να βρεθεί με ένα- αλλά κινδυνεύει να του πέσουν και τα δύο...
Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή τα όσα διημείφθησαν κατά την τελευταία συνεδρίασή του,  πιστεύει προφανώς ότι έχει την ικανότητα να κουβαλήσει και δύο και τρία καρπούζια ταυτόχρονα στην ίδια μασχάλη. Ότι μπορεί να τα έχει καλά και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Αλλιώς:  και την παρανομία να αναγνωρίζει σε κατ ιδίαν συζητήσεις για τις «ξωλέντζες» της πλατείας Αρεως και του πεζόδρομου, και διάφορες δικαιολογίες να ψελλίζει προκειμένου  να καθυστερήσει την αποκαθήλωσή τους. Γι αυτό και  όλα αυτά καταντούν, εν τέλει, να είναι ιλαροτραγικά. Και αποδεικνύουν περίτρανα πως  η πολιτική των κυβερνώντων  το δήμο πάσχει από απουσία νοήματος, στερείται περιεχομένου, δεν μπορεί να βγει έξω από την αλάνα των τακτικών ελιγμών, των ανταγωνισμών και των μικρών φιλοδοξιών. Πως είναι δέσμια, τραγικά δέσμια, συγγενικών  και άλλων συμφερόντων.
Δεν περιμένουμε βέβαια και πολλά σε επίπεδο διακυβέρνησης. Περιμένουμε, όμως, πως θα είναι τουλάχιστον διαφορετικοί και σωστοί από τους προκατόχους τους, στις όποιες δράσεις τους. Πως αυτή η γενιά των πολιτικών, οι περισσότεροι των οποίων  μόνασαν επί μακρόν στις σκήτες της αντιπολίτευσης, θα φέρει μια αλλαγή παραδείγματος, ένα φρέσκο αέρα στο δημόσιον  - δημοτικόν  πράγμα. Η διάψευση της προσδοκίας, όμως,  που γίνεται εμφανής, καθώς αρχίζει να ξυλώνεται το νήμα στο πουλόβερ, μας απογοητεύει  και, δυστυχώς, λειτουργεί στην κοινή συνείδηση ως επιβεβαίωση ενός στερεοτύπου για την πολιτική και τους πολιτικούς. Πως η πολιτική δεν είναι παρά μια διαρκής εκστρατεία για την κατάκτηση και λαφυραγώγηση της εξουσίας.
Και είναι αυτό που μας κάνει να μελαγχολούμε και να αναζητούμε τρόπους διαφυγής από τα ασφυκτικά πλαίσια που μας οδηγούν. Ας προσέξουν, τουλάχιστον, τώρα που είναι νωρίς. Γιατί  στο μέλλον, ίσως είναι αργά. Μη το παρατραβάνε και μην  παίζουν εν ου παικτοίς.


Θα κλείσει;
Δεν μας τα λέει καλά η χθεσινή «Ελευθεροτυπία», για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο φιγουράρει στη λίστα των υπό κατάργηση Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.  Αναφέρει μεταξύ άλλων  πως:  «μετά την κατάργηση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει την κατάργηση ΑΕΙ (όπως Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Αιγαίου, Κρήτης κ.λπ.) και κυρίως της πλειονότητας των ΤΕΙ. Αρκετές μονάδες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίο συστάθηκαν, καθώς το περιορισμένο μέγεθός τους δεν επιτρέπει την παροχή ούτε καν της στοιχειώδους εκπαίδευσης στους φοιτητές και από την άλλη, η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των σχολών αυτών δεν ενισχύει οικονομικά ούτε τις τοπικές κοινωνίες, σημείωνε το ίδιο στέλεχος.»
Σπίτι Κολοκοτρώνη
O Προϊστάμενος της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Δημήτριος Αθανασούλης, Αρχαιολόγος με Βαθμό Α’, λαμβάνοντας υπόψη  του το ΦΕΚ που χαρακτηρίζει ως παραδοσιακό τον οικισμό της Καρύταινας με διάσπαρτα βυζαντινά μνημεία και το Υ.Ε.Κ. 28/26-2-22 που κηρύσσει το Κάστρο Καρύταινας ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και με δεδομένη την ομόφωνη γνωμοδότηση του Τοπικού συμβουλίου Μνημείων Πελοποννήσου ενέκρινε τη μελέτη στερέωσης της οικίας Κολοκοτρώνη στο Κάστρο Καρύταινας, σύμφωνα με τα θεωρημένα σχέδια και τη θεωρημένη τεχνική έκθεση όπως και τους ακόλουθους όρους:
1. Πριν την έναρξη των εργασιών θα διερευνηθούν ανασκαφικά οι περιοχές επέμβασης. Ανάλογα με τα ευρήματα και την κατάσταση διατήρησής τους θα είναι δυνατόν να τροποποιηθούν μερικώς οι προτεινόμενες επεμβάσεις. 2. Οι εργασίες θα παρακολουθούνται από εκπρόσωπο της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. 3. Εφόσον το έργο υλοποιηθεί με ανάδοχο, κατά την υλοποίηση του έργου ο ανάδοχος θα προσλάβει αρχαιολόγο που θα συνεργάζεται με την Εφορεία.
Δωρεά
Σαράντα  μπάλες του μπάσκετ δώρισε  η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, οι οποίες μοιράστηκαν, από δύο, στις σχολικές μονάδες του Δήμου ενώ  οι υπόλοιπες δόθηκαν στη ομάδα μπάσκετ Πήγασος.
Χωρίς πρόταση
Διαμαρτύρεται με έγγραφη διαμαρτυρία που έστειλε στα ΜΜΕ ο κ. Δερλφάκης, γιατί, παρότι ως δηλωτικό σήμα του δήμου Τρίπολης επελέγη αυτό με τη μορφή του Κολοκοτρώνη, τελικά  αφέθηκε η επιλογή της μορφής να  γίνει εν ευθέτω χρόνω.  Γι αυτό και ζητά  απάντηση από τη  διοίκηση του Δήμου που «έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ενώ δεν ήταν έτοιμη και δεν είχε συγκεκριμένη πρόταση, με αποτέλεσμα να μην υπερψηφιστεί!!! το γνωστό αυτό σήμα. Κάποιοι φαίνεται έχουν κατά νου ότι πρέπει κι αυτό να αλλάξει», καταλήγει ο κ. Δελφάκης. Εμείς τι να πούμε. Παρόλα αυτά  είμαστε περίεργοι να δούμε τι τελικά θα επιλεγεί. Και ελπίζουμε να μην σπαταλήσουμε ολόκληρη συνεδρίαση ΔΣ για τη μορφή του Κολοκοτρώνη, αν δηλαδή θα είναι με περικεφαλαία ή όχι, με ριχτά μαλλιά ή όχι,  κλπ. κλπ.
Για την ασφάλεια
Ευρεία σύσκεψη για το θέμα της Ασφάλειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει συγκαλέσει για την Τρίτη 29 Μαρτίου και ώρα 18:00, στην έδρα της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης. Στην σύσκεψη θα παρευρίσκονται ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Ηλίας Γεωργόπουλος και οι Αστυνομικοί Διευθυντές όλων των Διευθύνσεων των Π.Ε. Πελοποννήσου.
Έκλεψαν μπαταρίες
Ασυνείδητοι έκλεψαν τις μπαταρίες των φωτοβολταϊκών  φωτιστικών στο δρόμο των μύλων στον Τυρό αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ. Η κλοπή έγινε αντιλειπτή σήμερα το πρωϊ. Ότι και να πούμε είναι λίγο για αυτό που έγινε και επανερχόμασται στο κλείσιμο της Αστυνομίας στον Τυρό, με την παρούσα οικονομική κατάσταση θα δούμε πολλά τέτοια ακόμη.... Πηγή: http://tyrostsakonia.blogspot.com
Θέσεις ΠΑΜΕ
Από το ΠΑΜΕ ανακοινώθηκε ότι αύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου, θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στις 10.00 το πρωί. Οι βασικές διεκδικήσεις είναι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εντελώς δωρεάν για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και κατάργηση  κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Να εξοφληθούν ΑΜΕΣΑ, με ευθύνη του κράτους, τα οφειλόμενα από τον Ο.Π.Α.Δ. στους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς, «όχι» στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο του Δημοσίου, 2000 ευρώ μεικτά στο νεοδιόριστο, να μην κλείσει κανένα σχολείο και «όχι» στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις των σχολείων.

Χαμογελάτε
Πηγαίνει  μία ξανθιά σινεμά με τον άνδρα της. Πλησιάζοντας στο ταμείο λέει στην υπάλληλο:
- Δύο εισιτήρια παρακαλώ!
- Για τον Ρωμαίο και την Ιουλιέττα;
- Τι λες μωρέ, για μένα και τον άνδρα μου είναι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: