Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πίσω και σας φάγαμε…

Όλο αυτό το διάστημα που απουσιάσαμε από τον «ΓΑΤΟ» (κάναμε χειμερινές διακοπές) δεν έγινε δα και τίποτα το σπουδαίο και το συνταρακτικό. Με λίγα λόγια, είδηση δεν βγήκε. Ή μάλλον, κάτι έγινε, όμως πέρασε στα ψιλά. Κάτι, που μπορεί και να κρύβει είδηση. Μιλάμε για εκείνη την προ καιρού απόφαση – ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου υπέρ της… ευνομίας και κατά των καταλήψεων δημοσίων χωρών.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακόμη και σήμερα υποστηρίζουν πως όλη αυτή την ιστορία την σκαρφίστηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Τατούλης, για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί του έχει λείψει η δημοσιότητα, αυτή που είχε δηλαδή όταν πρωταγωνιστούσε στην κεντρική πολιτική σκηνή σαν υφυπουργός και βουλευτής, και δεύτερον γιατί όνειρό του είναι να ξαναγίνει υπουργός έστω και του ΠΑΣΟΚ!
«Όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες θα σέβονται τους νόμους του ελληνικού κράτους και η Περιφέρειά μας θα γίνει υπόδειγμα Ελληνικής Περιφέρειας ως προς την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας», αναφέρει εισαγωγικά το ψήφισμα, ενώ η συνέχεια είναι ιδιαίτερα απολαυστική:
«Οι καταλήψεις δημοσίων χώρων αντίκεινται στους νόμους του κράτους», λέει ο Τατούλης και ξεκαθαρίζει ότι «στέκεται ενάντια σε όσες έκνομες συμπεριφορές οι οποίες με το πρόσχημα της μεγάλης κοινωνικής ευαισθησίας των ατόμων που τις υιοθετούν, επιτείνουν το αίσθημα της ανασφάλειας που γεννά για τους πολίτες η κατάλυση του κράτους δικαίου ως ακρογωνιαίου λίθου του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και ως ύψιστης προϋπόθεσης της οιασδήποτε αναπτυξιακής μας προοπτικής».
Και καταλήγει με την απόφαση ότι «στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μη επιθυμητές οι παράνομες καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, οι οποίες δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση τρόπο αντίδρασης στα κακώς κείμενα και δεν εκφράζουν επί της ουσίας κανέναν αντισυμβατικό συμβολισμό αλλά αντίθετα εκπορεύονται από αναχρονιστικές, αυτοκαταστροφικές και μηδενιστικές ιδεοληψίες, τελούν στην υπηρεσία εξυπηρέτησης προσωπικών και ιδιοτελών στρατηγικών και ξεδιπλώνονται εις βάρος της νέας προοπτικής που η νέα Περιφέρεια μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των Πελοποννήσιων πολιτών είναι αποφασισμένη να ανοίξει».
«Πίσω από αυτό το κείμενο –λένε όσοι υποστηρίζουν πως ο Τατούλης δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα, να γίνει μια ημέρα των ημερών υπουργός- ο Περιφερειάρχης μιλάει σαν υπουργός του ΠΑΣΟΚ, και οι θέσεις που διατυπώνει θυμίζουν έντονα τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Χρυσοχοϊδη, και τον νυν Παπουτσή. Σε μία περίοδο που η λαίλαπα του Μνημονίου του ΔΝΤ και γενικώς της οικονομικής κρίσης, γονατίζει τον κάθε μεροκαματιάρη πολίτη, ο Τατούλης ακυρώνει και πετάει στον Καιάδα, την μόνη λύση διαμαρτυρίας που είναι οι συμβολικές καταλήψεις. Αλήθεια, ποιοί είναι αυτοί που ξορκίζουν στην παρούσα φάση τις καταλήψεις; Είναι κυρίως οι κυβερνητικοί παράγοντες, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά πως οι καταληψίες – διαμαρτυρόμενοι πολίτες φθείρουν με αυτές τις ενέργειές τους την κυβερνητική πολιτική. Με το να εμφανίζεται λοιπόν ο Τατούλης και να καταφέρεται κατά των καταληψιών, το μόνο που προσφέρει είναι υπηρεσίες υπέρ αυτής της κυβερνητικής πολιτικής» και καταλήγουν:
«Αυτό που προκαλεί εντύπωση, σε ότι αφορά το μένος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κατά των συμβολικών (και ειρηνικών) καταλήψεων, είναι ότι ναι μεν θα μπορούσε να τις καταδικάσει, ταυτόχρονα όμως θα μπορούσε εν μέρει να τις δικαιολογήσει, λαμβάνοντας υπόψη του την αγωνία και τον προβληματισμό όλων αυτών των πολιτών που νοιώθουν… ξεζουμισμένοι και προδομένοι».
Και κάτι τελευταίο, σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Τατούλη. Μαθαίνω ότι πολλοί απ’ αυτούς που… στραβομουτσούνιασαν με τις… Τατουλικές κορώνες περί… νομιμότητας, έχουν στα σκαριά σχέδιο για μελλοντική αιφνιδιαστική κατάληψη των γραφείων και υπηρεσιών της Περιφέρειας. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι αν όντως γίνει κάτι τέτοιο, έχει να πέσει πολύ γέλιο, βλέποντας στην πράξη την αντίδραση του Τατούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: