Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 18-2-11

Υπάρχει ελπίδα
Η τοπική πολιτική επικαιρότητα, σε συνδυασμό με τη γενικότερη κατάσταση της χώρας, δεν μας κάνουν να αισιοδοξούμε, έστω και κατ’ ελάχιστο. Οι εκπρόσωποί μας στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στο Κοινοβούλιο, με ελάχιστες πάντα εξαιρέσεις, είναι συνήθως απογοητευτικοί. Κύμβαλα αλαλάζοντα, των οποίων η καθημερινή προβολή και παρουσία τους εξασφαλίζει την άνετη εκλογή, όπου αυτοί επιλέγουν και πέραν αυτού, ουδέν. 
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η απογοήτευση που συνέχει την πλειονότητα των συμπολιτών μας, οδήγησε μερικούς εξ αυτών στη συγκρότηση μιας κίνησης πολιτών «ενός ανεξάρτητου, δίχως ηγεμονισμούς, συλλογικού αμεσο-δημοκρατικού και πλουραλιστικού σχήματος προβληματισμού και παρέμβασης».  Δεν γνωρίζουμε καν τα πρόσωπα που ξεκίνησαν αυτή την υπόθεση. Και μόνο όμως η κίνησή τους προς αυτή την κατεύθυνση, μας κάνει να αισιοδοξούμε. Και να  ελπίζουμε πως θα ακούμε μια φρέσκια φωνή, όχι από τις συνηθισμένες της πολιτικής φαυλοκρατίας.
Είναι, άλλωστε, τόσο κωμικά θλιβερό να βλέπει κανείς παλαιοκομματικούς πολιτικούς,  ή βουλευτές που μόλις ξεβολεύτηκαν από το υπουργιλίκι, να καταγγέλλουν  το πολιτικό σύστημα που τόσο πιστά υπηρέτησαν διά μακρόν, που σε κάνει να αηδιάζεις! Το ίδιο και όταν δεν  βλέπεις πουθενά διάθεση διακινδύνευσης, ψήγμα αυτοκριτικής, παρά μόνο ωμή φιλοδοξία. Γι αυτό και η τόλμη των συμπολιτών μας που κινείται στη ίδρυση  αυτού του σχήματος  με «όραμα  την αφύπνιση συνειδήσεων και τη συσπείρωση ανθρώπων που εκλαμβάνουν τον πολιτισμό και την πολιτική σαν κάτι παραπάνω από απλή διαχείριση», μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Και πιστεύουμε πως  αν υπάρξει απόλυτος συντονισμός μεταξύ λόγων διακήρυξης και έργων, να είναι απόλυτα σίγουροι πως θα πετύχουν στο σκοπό τους. Γιατί πρέπει να γνωρίζουμε όλοι πως « ο  λόγος πείθει όχι όταν εκφέρονται οι «σωστές» λέξεις, αλλά όταν αυτές σημαίνουν κάτι στην κοινή εμπειρία. Η ελπίδα δεν «επικοινωνείται», σαρκώνεται». (Χαρ. Τσούκας).




Ο Πέτρος του Μοριά
«Μάζωξη στην Τρίπολη είχαν χθες οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΠΑΣΟΚ. Στο προσκλητήριο δεν πήγαν όλοι. Επισημαίνω την παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών  Δημήτρη Κουσελά και των Νάντιας Γιαννακοπούλου, Κατερίνας Φαρμάκη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Αγγελου Μανωλάκη. Παρών από την Ιπποκράτους, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Λάμπρος  Μίχος, που έχει την ευθύνη των θεμάτων  αυτοδιοίκησης. 
Αφορμή για τη συνάντηση ήταν ο Πέτρος Τατούλης. Εξελέγη περιφερειάρχης Πελοποννήσου µε στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Κάνει όμως ότι δεν το θυμάται. Στην πραγματικότητα, ο Πέτρος είναι «one man show», καθυστερεί να δώσει αρμοδιότητες  και εν πάση περιπτώσει λειτουργεί ως φεουδάρχης του Μοριά. Το ΠΑΣΟΚ έχει όμως 24 από τους 31 περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Αποφάσισε λοιπόν να οργανωθεί και να δει τι θα κάνει µε τον Πέτρο.
Εδώ που τα λέμε, ο Τατούλης πριμοδοτήθηκε από την Ιπποκράτους µόνο και µόνο για να µην είναι ο χάρτης της Πελοποννήσου γαλάζιος τη βραδιά των αυτοδιοικητικών εκλογών. Υπήρχαν τότε αντιρρήσεις από βουλευτές που επέμεναν ότι υπάρχει και επόμενη μέρα και επισήμαναν ότι δεν ήταν φρόνιμο να αφεθεί η Πελοπόννησος στις ορέξεις ενός νέου Μεγάλου Πέτρου. Αλλά οι πολιτικές σκοπιμότητες υπερίσχυσαν. Εξ ου και η χθεσινή σύσκεψη – όπως και οι απουσίες…». Πηγή:  Μικροπολιτικός εφ. Τα Νέα

Λιμάνι Π. Αστρους
Κινητικότητα παρατηρείται, τις τελευταίες ημέρες, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, για το λιμάνι του Παραλίου Αστρους. Σύμφωνα με πληροφορίες του astrosnews, πρόθεση του Δήμου είναι να ενταχθεί η αναμόρφωση του λιμανιού σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, μέσω της Περιφέρειας. Βέβαια η πρόθεση δεν αρκεί, και πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διεργασίες είναι σε προχωρημένο σημείο. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι το έργο να στηριχτεί σε μελέτη που είχε γίνει επί δημαρχίας του κ. Στράτη Δαλιάνη, το 2004 και να προχωρήσει σε επικαιροποίησή της. Η μελέτη εκείνη, μεταξύ άλλων, προέβλεπε έργα υποστήριξης του λιμανιού, παροχές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος για τα σκάφη, δύο μικρές ξύλινες πλωτές μαρίνες κάθετες στο μεγάλο λιμάνι και γλύστρα για τα σκάφη.
Πρόκειται για ένα έργο που, αν πραγματοποιηθεί, θα δώσει τεράστια ώθηση σε όλη την περιοχή και θα αποτελέσει μαζί με τον βιολογικό καθαρισμό, έργα υποδομής που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. Παρόλα αυτά, επειδή πολλά έχουμε δει και «χορτάσαμε» από μεγάλα έργα, καλό είναι να κρατάμε «μικρό καλάθι». Πηγή: Astrosnews.gr

Επίσκεψη αγάπης
Τις φυλακές της πόλης επισκέφθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος, συνοδευόμενος από αρχιμανδρίτες και ιερείς της Μητρόπολης για να ευχηθεί στους εργαζόμενους  και στους εγκλείστους, εν όψει των εορτών του Πάσχα. Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με τους τελευταίους συζητώντας μαζί τους τα προβλήματά τους  και τον Σταυρό που σηκώνουν καθημερινά. Πρόσφερε σε όλους τους φυλακισμένους,  περίπου 170  άτομα, δώρα   και είδη προσωπικής χρήσης,  ενδύματα, τσιγάρα, γλυκίσματα κ.λ.π., δαπάνη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Μητρόπολης. Επίσης τους έκανε γνωστό ότι την Μεγάλη Εβδομάδα, όπως κάθε χρόνο,  θα προσφερθεί χρηματικό ποσό, υπέρ των απόρων φυλακισμένων και το Αρνί για το Πασχαλινό γεύμα  από το χέρι των εντεταλμένων Εφημερίων της Μητρόπολης  που διακονούν στις Φυλακές και αποτελούν  ευγενική  προσφορά Τριπολιτών, οι οποίοι  θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους και της Ιεράς Μητροπόλεως.
Με την ευκαιρία να τονιστεί ότι το έργο που προσφέρουν  αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας οι αρχιμανδρίτες της Μητρόπολης π. Θεόκλητος Αθανασόπουλος και Ιουστίνος Τσαγγούρης  στις φυλακές της πόλης είναι ανεκτίμητο  και αναγνωρίζεται από όλους.
Χαμογελάτε
Δάσκαλος:
- Ένα παιδί χτυπάει ένα γαϊδούρι και εγώ το εμποδίζω. Πώς λέγεται το αίσθημα που με έκανε να φερθώ έτσι;
Μαθητής:
- Αδελφοσύνη;


Δεν υπάρχουν σχόλια: