Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 29-4-11

Να προσέχουμε
Αυστηρός στην κριτική του για τις δαπάνες του δήμου Τρίπολης  στον φετινό εορτασμό του Πάσχα, ο επί κεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Παυλής. Δαπάνες οι οποίες ξεπέρασαν κατά πολύ τον προϋπολογισμό, σε εποχές λιτότητας που διανύουμε.  Τα όσα ακούστηκαν στη χθεσινή συνέντευξη τύπου είναι αποκαλυπτικά και ζητούν απαντήσεις, αρμοδίως.  Περιμένουμε.
Μαθητές Βυτίνας
Αντικρούουν το Γιάννη Πρετεντέρη και το άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα», μαθητές της Βυτίνας, σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων της περιοχής, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες, όχι ηθελημένες. Μεταξύ άλλων σημειώνουν πως:  « Τα  τρία σχολεία στα χωριά μας  δεν είναι απλώς Γυμνάσια,  αλλά Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις,  στα οποία φοιτούμε όχι 59 μαθητές,  όπως αναφέρεται, αλλά 124 εκ των  οποίων οι 65 στις Λυκειακές  Τάξεις… Επειδή  έγινε σύγκριση των αποστάσεων  στην περιοχή μας με παράδειγμα  την απόσταση Αθήνας- Γλυφάδας, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ορισμένα  πράγματα: Μπορεί  να μην έχουμε κυκλοφοριακό και  φανάρια, οι συνθήκες όμως  κάνουν την μεταφορά μας επικίνδυνη  και κουραστική. Καθημερινά  βρισκόμαστε στο λεωφορείο από  τις 7 π.μ. αντιμετωπίζοντας αντίξοες καιρικές  συνθήκες (πάγος, χιόνι, θερμοκρασίες υπό  του μηδενός). Επιπλέον, οι δρόμοι που διανύουμε  καθημερινά για να φθάσουμε  στο σχολείο μας είναι  στενοί, γεμάτοι λακκούβες, στροφές  και σε ορεινό μέρος που  δεν μπορεί σε καμία περίπτωση  να συγκριθεί με το Λεκανοπέδιο.  Μάλιστα κάποιοι  από εμάς ζούμε σε ήδη  μεγάλη απόσταση από τα  υπάρχοντα σχολεία….  Όσον αφορά το  ιστορικό κομμάτι, πρέπει να  ξέρετε ότι τα  συγκεκριμένα σχολεία δεν έχουν ιδρυθεί  από βουλευτές που ήθελαν  να βολέψουν τους δικούς τους.  Αντιθέτως,  έχουν μια ιστορία πολλών χρόνων  (κάποια από αυτά υπάρχουν ήδη  από τον 19ο  αιώνα, π.χ. ο Παπαφλέσσας  φοίτησε στο σχολείο  της Δημητσάνας).
Επισκέψεις
Τα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο Λεωνιδίου επισκέφθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κος Ανδρέας Λυκουρέντζος και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο για την λειτουργία της.
Το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κος Γιάννης Μιχελάκης (του οποίου η καταγωγή της συζύγου του είναι από τα Πούλιθρα) ανταποκρινόμενος στο...
κάλεσμα του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο Λεωνιδίου επισκέφθηκε το Λεωνίδιο και σε κεντρικό καφενείο του Λεωνιδίου, απέναντι από τα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο, συνομίλησε, σε φιλική ατμόσφαιρα, με μέλη και φίλους του κόμματός μας. Πηγή: http://www.ndleonidio.gr
Οι συνενώσεις
Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Δημητσάνας Χρήστος Ραδαίος, Βυτίνας Θοδωρής Λιαρόπουλος και Λαγκαδίων Παναγιώτης Τσαφαράς συναντήθηκαν  με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και είχαν εποικοδομητική συζήτηση  σχετικά με τη συγχώνευση σχολείων στη Γορτυνία.  

Ο Περιφερειάρχης τόνισε στους Προέδρους των Κοινοτήτων ότι πρέπει να γίνει συνένωση σχολείων, αν και θεώρησε ως μη λογικό το να φεύγει ένα παιδί από την Ηραία και να πηγαίνει στη Βυτίνα. 
Οι Πρόεδροι από τη μεριά τους υποστήριξαν ότι θα μπορούσαν να μείνουν ανοιχτά δύο σχολεία και να δημιουργηθεί ένα κέντρο ιστορίας και πολιτισμού, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο Πέτρος Τατούλης γιατί το  θεώρησε ως  πιο λογικό από το αίτημα να μείνουν ανοιχτά και τα τρία σχολεία.
Πρόγραμμα κατάρτισης Ο Φαρμακευτικός  Σύλλογος Αρκαδίας σε συνεργασία με  το Κ.Ε.Κ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ και με τη  συμβολή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, θα προβεί  άμεσα στην υλοποίηση προγράμματος  κατάρτισης των εργαζομένων σε επιχειρήσεις  μέλη του, το οποίο  θα επιδοτηθεί από το  πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-25 του ΟΑΕΔ.
Στο πρόγραμμα  επαγγελματικής κατάρτισης εντάσσονται οι επιχειρήσεις που  επιθυμούν να
καταρτίσουν το  προσωπικό τους, κατέβαλλαν στο ΙΚΑ την εργοδοτική  εισφορά ΛΑΕΚ (0,45%) για
τους  εργαζόμενους της επιχείρησης τους  για το έτος 2009, απασχολούν  από 1 έως 25
εργαζόμενους  και δεν λαμβάνουν χρηματοδότηση από  άλλο φορέα για το πρόγραμμα  κατάρτισης
στο οποίο  θα συμμετάσχουν .
Η κατάρτιση  θα γίνει στα αντικείμενα  της ειδικότητας των συμμετεχόντων,  με βάση τις
διαπιστωμένες  ανάγκες του προσωπικού των  φαρμακείων. Η διάρκεια  του προγράμματος θα είναι
40 ώρες,  (που θα πραγματοποιηθούν εκτός ωραρίου  εργασίας) και ο κάθε εργαζόμενος  που θα
συμμετάσχει, θα λάβει  εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ ανά ώρα  παρακολούθησης.
Οι  εργοδότες δεν έχουν καμία  οικονομική επιβάρυνση.
Διάρρηξη
Άγνωστοι  δράστες διέρρηξαν χτες τη νύχτα την Εκκλησία τη ς Μητρόπολης στο Λεωνίδιο.
Οι δράστες  εισήλθαν από φεγγίτη της Εκκλησίας και αφαίρεσαν  το κουτί με τις προσφορές των
πιστών υπέρ του  Γηροκομείου Λεωνιδίου καθώς και έναν σταυρό  ιδιοκτησίας του ιερέα του ναού.
Έρευνα για τον  εντοπισμό των δραστών διενεργεί το Αστυνομικό  τμήμα Λεωνιδίου.
Πηγή: www. leonidion.gr
Χαμογελάτε
- Τί είναι πιο ηλίθιο από δύο Πόντιους που χτίζουν σπίτι στον βυθό της θάλασσας;
- Το ότι άλλοι δύο προσπαθούν να το κάψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: