Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 11-5-11

Χρεοκρατία
Χθες Τετάρτη 11 Μαίου 2011 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων παρουσίασε  το ντοκυμαντέρ “Debtocracy- Χρεοκρατία”, στα εντευκτήρια του συλλόγου (Μητρ. Δανιήλ 2Γ).
Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφουν τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία.
Παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.
Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος  Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως  o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Στη μητέρα
Στη γιορτή της μητέρας, θα είναι αφιερωμένη η εκδήλωση του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία η Γιάτρισσα», που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαίου 2011 και ώρα 7 μμ στο κέντρο «Μέλαθρον». Ομιλήτρια  η φιλόλογος κ. Αικατερίνη Τατούλη, ενώ η εκδήλωση, με τιμή πρόσκλησης 10 ευρώ, θα περιλαμβάνει φαγητό και ζωντανή μουσική.

Διακριτοί ρόλοι
Με την φράση "Οι κύριοι υπουργοί να κοιτάξουν τη δική τους δουλειά και τη δική τους αρμοδιότητα και να αφήσουν ελεύθερο και ήσυχο το θεσμό να ορθοποδήσει να περπατήσει και να σταθεί στις μεγάλες ευθύνες", ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθεσε με ξεκάθαρους όρους την πολιτική διάσταση της εφαρμογής του Καλλικράτη και τους διακριτούς ρόλους που ο νόμος έχει θέσει, λίγο μετά την έναρξη της 8ης τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 4:00 μ.μ. Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε "απρεπή και επικίνδυνη την συμπεριφορά κυβερνητικά στελέχη να θέλουν να παρέμβουν στην εσωτερική λειτουργία της Περιφέρειας" και ξεκαθάρισε ότι "δεν έχει κανένας το δικαίωμα να υπερβαίνει το ρόλο του" καταλήγοντας στην τοποθέτηση του ότι "το πολιτικό παιχνίδι είναι ανοιχτό πολιτικό παιχνίδι, και δεν χωρά ούτε συμβιβασμούς ούτε αφαιρέσεις ούτε αναιρέσεις. Ο κύριοι υπουργοί να σταματήσουν τους χαρακτηρισμούς και να κοιτάξουν τη δουλειά τους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ευθύνες που του έχει αναθέσει ο έλληνας πολίτης και η χώρα μας", τόνισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος καταδίκασε τέτοιου είδους συμπεριφορές και τις χαρακτήρισε δείγμα ακραίου λαϊκισμού.

Εις μνήμην
Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης και η Λαογραφική Εστία Τρίπολης διοργανώνουν αφιέρωμα στη μνήμη του Πάνου Γεραμάνη, το Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης. Θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Αρκάδα καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλη Καρδάση «Πάνος Γεραμάνης, Σε δρόμους λαϊκούς», εκδόσεις Αγκυρα. Εισηγητές ο συγγραφέας και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Παγίδας. Η παρουσίαση θα συνοδεύεται από προβολή διαφανειών, βίντεο, ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από μέλη της Θ.Ο.Τ., ζωντανή μουσική και χορούς από μέλη της Λαογραφικής Εστίας Τρίπολης. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης.

Κοινωνικοί λειτουργοί Συνάντηση στο δημαρχείο είχαν ο δήμαρχος Τρίπολης και μέλη της Ένωσης  Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, τη Δευτέρα 9 Μαΐου. Για τη συνάντηση αυτή ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε:
« Υποδεχθήκαμε την Ένωση Κοινωνικών Λειτουργών της Ελλάδος η οποία φιλοξενεί στα πλαίσια  προγράμματος ανταλλαγών , κοινωνικές λειτουργούς από διάφορες χώρες.
 Συγκεκριμένα το Κιργιστάν , τη Ν.Ζηλανδία  , την Τουρκία την Εσθονία και την Ινδία.
 Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τα κοινωνικά προγράμματα σε αυτές τις χώρες και φυσικά συζητήσαμε στο πως θα διαμορφωθεί όλος  ο τομέας της πρόνοιας σε σχέση με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» .Όπως γνωρίζετε , είμαστε σε διαδικασία σύνταξης του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του διευρυμένου Δήμου και ανανεώσαμε το ραντεβού για μια συνάντηση με την Ένωση και το τοπικό παράρτημα εν όψει  της σύνταξης του νέου οργανισμού.» 

Χαμογελάτε
Μπαίνει ένας τύπος σε μπαρ γεμάτο ξανθιές και λέει στην ξανθιά μπαργούμαν: 
- Θες να σου πω ένα καινούργιο ανέκδοτο για ξανθιές; Πρόκειται για φοβερό ανέκδοτο. 
Εκείνη του απαντά: 
- Πες ότι θες, μα πρέπει να ξέρεις ότι εγώ κι άλλες τέσσερις ξανθιές γύρω σου έχουμε και οι πέντε μαύρη ζώνη στο καράτε και αν πεις κάτι προσβλητικό για εμάς την έβαψες. Λοιπόν εξακολουθείς να θέλεις να πεις το ανέκδοτο;; 
Κι ο τύπος απαντάει: 
- Μπα... Αμα είναι να το εξηγήσω πέντε φορές... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: