Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 13-5-11

Τιμή Στον κ. Γιάννη Βαρβέρη, μαθητή του αείμνηστου Αρκάδα  δασκάλου της μουσικής Γιάννη Παναγιωτόπουλου – Κούρου,  ενενήντα ετών σήμερα, η  Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας θα αποδώσει τον οφειλόμενο έπαινο τιμής και ευγνωμοσύνης, για όσα με το φωνητικό και μουσικό του χάρισμα  πρόσφερε για πολλά χρόνια στους πιστούς της πόλης, από το αναλόγιο του Αγίου Βασιλείου, ως πρωτοψάλτης του ναού. Η εκδήλωση θα γίνει  την ερχομένη Κυριακή 15η Μαΐου 2011, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, κατά την Θεία Λειτουργία από το  Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο. 

Μεταπτυχιακά
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστη­μίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 τριανταπέντε (35) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών.  Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ει­δίκευσης στον τομέα της Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων με τις εξής κατευθύνσεις: (α) Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων, (β) Μάρκετινγκ Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων, και (γ) Οργάνωση και Διαχείριση Προγραμμάτων Βελτίωσης Υγείας.  Η διάρκεια του Προγράμματος είναι τρία (3) διδακτικά εξάμηνα και περιλαμβάνει παρακολούθηση και εξέταση μαθημάτων και εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας.
Το πρόγραμμα της ΝΔ
Η Τοπική Δημοτική Οργάνωση Λεωνιδίου της Νέας Δημοκρατίας, το ερχόμενο Σάββατο 14-05-2011 στις 8.00 μ.μ., στον Τυρό, σε συγκέντρωση μελών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, θα παρουσιάσει δια του Αναπληρωτή Υπεύθυνου  του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της και Περιφερειακού Σύμβουλου Αττικής Νότη Μηταράκη το επικαιροποιημένο πρόγραμμα  της Νέας Δημοκρατίας για την Ελληνική οικονομία, το οποίο παρουσίασε χθες ο Πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς. Παρών στην συγκέντρωση θα είναι και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και Βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κ.  Ανδρέας Λυκουρέντζος.


Νέο συμβούλιο
Στη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα  που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου και ώρα 18:00 μ.μ. στο Λεωνίδιο, εκλέχθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο και συγκροτήθηκε ως εξής: Ιωάννης Μαρνέρης, Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Πρόεδρος - Μαρίνης Μπερέτσος, Διευθύνων Σύμβουλος - Παναγιώτα Πριφτάκη, Αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς, Αντιπρόεδρος - Κωνσταντίνος Κατσαφάνας, Αντιδήμαρχος Τρίπολης, Αντιπρόεδρος - Βασίλειος Σαλάκος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νότιας Κυνουρίας, Εντεταλμένος Σύμβουλος - Ηρακλής Τριχείλης, Δήμαρχος Μονεμβασιάς, Μέλος – Ιωάννης Γρυπιώτης, Δήμαρχος Ευρώτα, Μέλος – Σπύρος Φλώρος, Περιφερειακός Σύμβουλος, Μέλος – Δημήτριος Γκαύρος, Αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Μέλος. 
Η Εταιρεία ακολούθησε μια ιδιαίτερα αξιόλογη διαδρομή κατοχυρώνοντας στην πράξη τον ρόλο της ως «επιταχυντή» της τοπικής αναπτυξιακής διαδικασίας, στην αρχή για τον ορεινό όγκο του Πάρνωνα και στη συνέχεια για όλη την Ανατολική Πελοπόννησο, κατακτώντας την εμπιστοσύνη των μετόχων της και του τοπικού πληθυσμού.

Ευχαριστούν
Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης, νιώθουν την υποχρέωση, να ευχαριστήσουν τους συμπολίτες τους και τις επιχειρήσεις της Τρίπολης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους, για την αγορά νέων μουσικών οργάνων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην σχολή μαθητείας της Φιλαρμονικής, όπου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσφέρει δωρεάν μαθήματα μουσικής στα παιδιά του ...
 

Χαμογελάτε
Παπάς στο Τέξας κάνει κήρυγμα κατά του αλκοολισμού:
- Τέκνα μου αγαπημένα! Το ποτό είναι πολύ κακό πράγμα και μεγάλη αμαρτία. Όταν πίνεις, μεθάς και γίνεσαι ευέξαπτος, οπότε τραβάς εύκολα πιστόλι και το σπουδαιότερο, ρίχνεις!
Και το ακόμα σπουδαιότερο, δεν πετυχαίνεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια: