Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 17-5-11

Υγειονομική περιφέρεια
Ο χάρτης υγείας  για την 6η ΥΠΕ, σύμφωνα με ανακοινώσεις του κ. Λιαρόπουλου, επί κεφαλής της ομάδας του υπουργείου  που ασχολείται με τα θέματα αυτά, και όσον αφορά τα δικά μας νοσοκομεία, διαμορφώνεται πλέον ως εξής: Δημιουργείται μια ομάδα στην Πελοπόννησο που έχει ως έδρα το νοσοκομείο της Τρίπολης. Στον πρώτο κύκλο της ομάδας κύριο είναι το νοσοκομείο Τρίπολης και ακολουθούν τα νοσοκομεία Σπάρτης, Μολάων και το Ψυχιατρικό Τρίπολης, το οποίο καταργείται.
Ο δεύτερος κύκλος περιλαμβάνει τα νοσοκομεία Καλαμάτας, ως κύριο, και Κυπαρισσίας. Ο τρίτος έχει ως κύριο το νοσοκομείο Κορίνθου και συμπληρώνεται από τα νοσηλευτικά ιδρύματα Άργους και Ναυπλίου, το οποίο αλλάζει χρήση και γίνεται νοσοκομείο Χρόνιων Παθήσεων.


Τιμήθηκε
Την περασμένη Κυριακή 15 Μαίου 2011, τιμήθηκε ο 90χρονος, προ πεντηκονταετίας Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Βασιλείου, κ. Ιωάννης Βαρβέρης, με το Χρυσό Σταυρό της Μητρόπολης, των Νεομαρτύρων Παύλου και Δημητρίου.  Για την προσωπικότητα του τιμώμενου μίλησαν ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος ο οποίος και εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια και για τον αείμνηστο και ξεχωριστό Ιωάννη  Κούρο, δημιουργό της Αρκαδικής   Μουσικής. Πλέον διεξοδικά για τη μουσική πορεία του τιμώμενου  στην Ελλάδα και στην Αμερική,  μίλησε ο κ. Νίκος Γαργαλιώνης, ενώ ο ίδιος ευχαρίστησε θερμά για την τιμητική αυτή  διάκριση,    ζητώντας  σαν αντίδωρο από όλους τους παρευρισκομένους Τριπολίτες, την θερμή τους προσευχή,  όπως Κύριος οικονομήσει, χριστιανικά και ειρηνικά τέλη για αυτόν.
Αλση και ΓΠΣ
Ομόφωνα έγινε αποδεκτή από το Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης, η πρόταση του δημ. συμβούλου της «Μαντινειακής Συμπολιτείας»  Βασίλη Γιόκαρη, η οποία συζητήθηκε προ Η.Δ. στη συνεδρίαση του Δ.Σ στις 13 Μαΐου, για την ένταξη στο υπό εκπόνηση Γ.Π.Σ. Τρίπολης των αλσυλίων του «καποδιστριακού» Δήμου Τρίπολης ως «Χώρων Πρασίνου»,  συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς και του Άλσους Αγίου Γεωργίου, έτσι όπως αυτά απεικονίζονται στο δορυφορικό Σύστημα Google, και ανάθεση της σύνταξης τοπογραφικών σχεδίων των Αλσυλίων, έτσι ώστε αυτά να ενταχθούν στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ( Γ.Π.Σ.) Τρίπολης ως «Χώροι Πρασίνου».

Μείωση δαπανών
Επίσης ο κ. Γιόκαρης πρότεινε τη δραστική περικοπή δαπανών του Δήμου Τρίπολης κατά 50 % για επιχορηγήσεις φορέων και εκδηλώσεων, σημειώνοντας πως η παράταξή του  είναι μεν υπέρ της διάθεσης οικονομικής ενίσχυσης εκ μέρους του Δήμου, για την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων, όμως επειδή  οι εποχές των «παχιών αγελάδων» έχουν παρέλθει και για τα ταμεία των Δήμων, γι αυτό και θεωρεί άκρως αναγκαία τη μείωση αυτή, προκειμένου το πλεόνασμα να διατίθεται για :
α) Έργα βασικών υποδομών στα ίδια χωριά όπου πρόκειται να διεξαχθούν οι εκδηλώσεις,
β) Συμμετοχή (Ναι, του Δήμου!) σε παραγωγικές επενδύσεις, προκειμένου ο Δήμος να έχει έσοδα και κέρδη.
Χωρίς πυρηνικά
Οι Οικολόγοι Πράσινοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώνουν  εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας: Για ένα ενεργειακό μέλλον χωρίς πυρηνικά και ορυκτά καύσιμα»,  στις 18 Μαΐου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης. Ομιλητές θα είναι: ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Msc Οικονομικά και πολιτική της ενέργειας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, κ. Τάσος Κρομμύδας, με θέμα: «Πυρηνική ενέργεια: Επικίνδυνη, ακριβή, ανεπιθύμητη και περιττή» και
ο Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας), κ. Παναγιώτης Παπασταματίου, με θέμα: «Αιολική Ενέργεια /Αιολικά Πάρκα στην Ελλάδα και στην Πελοπόννησο».

Χαμογελάτε
Αιώνιες απορίες
Τελικά τι χρώμα έχουν τα χρωμοσώματα;
Γιατί το Extra Large γράφεται XL και όχι EL;
Γιατί βάζουν έγχρωμο φιλμ όταν βγάζουν φωτογραφίες ζέβρες;
Γιατί τα ντουλάπια στα αστυνομικά τμήματα έχουν κλειδαριές;
Πόσο καλή φρούρηση έχουν πια αυτά τα πράσα και τους πιάνουν όλους εκεί;
Οι πιτσαρίες πως ελέγχουν ότι κάποιος που παρήγγειλε οικογενειακή πίτσα δεν είναι εργένης;
Γιατί το λένε λευκό κρασί αφού είναι κίτρινο;
Αφού ο στρατιώτης είναι άγνωστος πως ξέρουμε ότι είναι Έλληνας;

Ποιος ακριβώς ενημέρωσε τον Ταρζάν για το πώς ονομάζεται;
Ποια από τις δύο είναι η άλλη όψη του νομίσματος;


Δεν υπάρχουν σχόλια: