Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 18-5-11

Εργατικό Κέντρο
Για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας τα αποτελέσματα των εκλογών της 15ης Μαΐου 2011, στις οποίες ψήφισαν 87, από τους 88 εγγεγραμμένους, έχουν ως εξής:
ΔΑΚΕ –41 ψήφοι-7 έδρες (στις εκλογές του 2008 - 35 ψήφοι -6 έδρες)
ΠΑΣΚΕ--25 ψήφοι -4 έδρες (στις εκλογές του 2008 - 27 ψήφοι -5 έδρες)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-13 ψήφοι -2 έδρες (στις εκλογές του 2008 - 15 ψήφοι -3 έδρες)
Δ.Α.Σ--8 ψήφοι -2 έδρες (στις εκλογές του 2008 - 8 ψήφοι -1 έδρα)

Αρχαίος Ορχομενός
Η Παναρκαδική Ομοσπονδία της Ελλάδος σε συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» οργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (αίθουσα Παλαιάς Βουλής) στις 7 Ιουνίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα  20.00 με βασικό θέμα την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου του Ορχομενού Αρκαδίας με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων πολιτικών και πολιτιστικών φορέων της Αρκαδίας.
Ομιλήτρια θα είναι η Διευθύντρια της  Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κ. Άννα  Καραπαναγιώτου με θέμα «Η μαγεία της αποκάλυψης ενός μνημείου». Θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Σταύρου Μπένου, τέως Υπουργού Πολιτισμού και Προέδρου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με θέμα: «Ένα μνημείο μας περιμένει». Την εκδήλωση θα προλογίσει το μέλος του Δ.Σ. της Παναρκαδικής κ. Χρήστος Τσούτσουβας.

Εργαστήρι Πολιτικής
Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει την συμμετοχή του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης)». Το «Εργαστήρι Πολιτικής» είναι ένα ερευνητικό έργο που έχει ως στόχο την ανάδειξη ενός μοντέλου συμμετοχής των νέων στην τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως διαμορφώνονται πλέον με τον «Καλλικράτη».
Το έργο, που έχει διεθνή συμμετοχή,  υλοποιείται στα πλαίσια της ερευνητικής ομάδας «Πολιτική Τεχνολογία» με την συνεργασία επιλεγμένων Δήμων στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Αττικής και Στερεάς Ελλάδας.  Αφορά σε δράσεις διαβούλευσης που συντονίζονται από πολιτικούς επιστήμονες και έχουν ως στόχο την ανάπτυξη συγκεκριμένων σχεδίων δράσης που είναι εξειδικευμένα στις προτεραιότητες που θέτουν οι δημότες και τις δυνατότητες που έχει ο δήμος και οι φορείς του.
Η διαβούλευση στο επίπεδο κάθε δήμου γίνεται, τόσο δια ζώσης, όσο και ηλεκτρονικά, και ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις.
Καθοριστικό ρόλο στο έργο και τα στάδια της διαβούλευσης έχει ομάδα εργασίας είκοσι (20) ατόμων η οποία σχηματίζεται με την πρωτοβουλία του Δήμου. Ωστόσο οι δημότες και άλλοι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαβούλευση και διαμορφώσουν τα αποτελέσματα του έργου μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης η οποία θα υπάρχει ειδικά για αυτό σκοπό και για το δήμο Τρίπολης στην ιστοσελίδα του προγράμματος(http://politech.uop.gr/ergastiri )

Τηλεθέρμανση
Υπογράφηκε από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσο Αποστολόπουλο και τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μπούρα η προγραμματική σύμβαση για την επέκταση και ολοκλήρωση του έργου της τηλεθέρμανσης της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης, του Δήμου Μεγαλόπολης. Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) με συνολικό προϋπολογισμό 12.534.366 ευρώ και περιλαμβάνει την επέκταση του υφιστάμενου δικτύου της τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη, που θεωρείται απαραίτητη για την μεγιστοποίηση του οφέλους της λειτουργίας ολόκληρου του συστήματος από ενεργειακή και οικονομική άποψη.
Η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλει ακόμη στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων σε μια ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή, ενώ αποτελεί προϋπόθεση για την εύκολη, γρήγορη και οικονομική σύνδεση όλων όσων επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο αυτό. Πηγή: ypodomes.com

Χαμογελάτε
Απορίες αφελούς:
Με ποιόν ακριβώς μπορεί να έχει κόντρα, ένα πλακέ;
Δεν είναι περιττό να χτυπάει το τηλέφωνο πριν το σηκώσουν, στις γραμμές των Μέντιουμ;
Γιατί τα λένε meeting αφού όσοι συμμετέχουν γνωρίζονται ήδη;
Αυτός που έγραψε το στίχο "Σαν την παπαρούνα μοιάζεις, όλο χρώματα αλλάζεις", τι ακριβώς είχε πάρει;
Όταν ένα "χάσκυ" κλείσει τελικά το στόμα του, πώς λέγεται;
Τι γνώσεις βοτανολογίας είχε αυτός που ονόμασε το συγκεκριμένο ποτό, "Μαργαρίτα";
Όταν οι καλόγεροι κάνουν παρέα, αποκαλούνται ακόμα "Μοναχοί";
Αυτός που γράφει "ακόμα πιο νόστιμο", στη συσκευασία των Friskies, πώς είναι τόσο σίγουρος;
Πόσο γρήγορα πρέπει να πίνεται επιτέλους ο "στιγμιαίος" καφές;
Τι χρώμα γίνονται οι χαμαιλέοντες όταν βρεθούν μπροστά στον καθρέφτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: