Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 19-5-11

Κτηματολόγιο
Η Κτηματολόγιο ΑΕ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση την προκήρυξη διεθνή ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση 21 Μελετών Κτηματογράφησης σε268 περιοχές της χώρας για την ένταξή τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο, συνολικού προϋπολογισμού 111,2 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται μέσα στον Ιούνιο.
Πρόκειται για τα πρώτα έργα κτηματογράφησης του Ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου, που έχει εκπονήσει η εταιρεία με σκοπό την σταδιακή ένταξη των υπολοίπων περιοχών της χώρας στο Κτηματολόγιο μέχρι το 2020. Με την κτηματογράφηση των 268 προ-καποδιστριακών ΟΤΑ θα καταγραφούν περίπου 2,6 εκατ. δικαιώματα και θα καταχωριστούν στο Κτηματολόγιο 4,7 εκατ. στρέμματα. Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος κτηματογράφησης θα έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο όλα τα μεγάλα αστικά συγκροτήματα της χώρας, καθώς και οι αναπτυσσόμενες παράκτιες περιοχές.   Οι νέες μελέτες κτηματογράφησης θα υλοποιηθούν με βελτιωμένες τεχνικές προδιαγραφές σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα και συγκεκριμένες προβλέψεις για την επιτάχυνση της ανακήρυξης των αναδόχων.  
Στο νομό μας οι περιοχές που θα κτηματογραφηθούν είναι αυτές που αφορούν τις  ενότητες
Αγίου Κωνσταντίνου, Μερκοβουνίου και Σκοπής του Δήμου Τρίπολης.
Να μην κλείσει
"Ψήφισμα ενάντια στο κλείσιμο του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις στο Καστρί, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας. Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν οι λόγοι που το σχολείο του Καστρίου πρέπει να μείνει ανοιχτό, αφού πρόκειται για σχολείο ορεινού όγκου με εξαιρετικά δύσκολες τις μετακινήσεις μαθητών μέσα στο χειμώνα, όπως επίσης και πως τα πολλά κληροδοτήματά του θα απενεργοποιηθούν αν κλείσει το σχολείο. Στη συνεδρίαση έδωσαν το παρών γονείς και μαθητές του σχολείου, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, κ. Ανδριανάκος, ο οποίος, παίρνοντας το λόγο, διαμαρτυρήθηκε για αργοπορημένη αντίδραση από την πλευρά του Δήμου. Ο κ. Ανδριανάκος, μάλιστα, τόνισε, πως ο Δήμος δεν έλαβε υπόψη του επιστολή που είχε στείλει από τον Φεβρουάριο, για να λάβει την απάντηση πως αυτή η επιστολή δεν ελήφθη ποτέ.
Τέλος, σημαντικό πλεονέκτημα και ισχυρό “χαρτί” με το οποίο θα διαπραγματευτούν οι άνθρωποι του Καστρίου να μείνει ανοιχτό το σχολείο, είναι πως αυτό, με χρήματα, από το κληροδότημα, χρηματοδοτεί την στέγαση του “Χαμόγελου του Παιδιού” με 3.000.000 
ευρώ και για να γίνει αυτό, πρέπει το σχολείο να μείνει ανοιχτό." Πηγή: Astrosnews.gr
Προληπτική Υγιεινή
Ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκπονεί για δεύτερη συνεχή χρονιά πρόγραμμα Προληπτικής Υγιεινής και Αγωγής Υγείας με τίτλο “Νοιάζομαι για την υγεία μου’’. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 13 Νομούς της χώρας, από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011.  Οι νομοί που θα φιλοξενήσουν το πρόγραμμα είναι: Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Τρίκαλα, Λάρισα, Καρδίτσα, Αττική, Αχαϊα, Άργος, Τρίπολη, Μεσσηνία, Λακωνία.
Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας των κατοίκων, που βρίσκονται σε περιοχές όπου η πρόσβαση στην ενημέρωση και σε Υπηρεσίες Υγείας δεν είναι εύκολη ή συνυπάρχουν ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.
Δεν κλείνει
Ερώτηση στη Βουλή είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αϊβαλιώτης για το ενδεχόμενο κατάργησης Κέντρων Νεοσυλλέκτων, μεταξύ των οποίων και η 124 ΠΒΕ, Τρίπολης. Η απάντηση του υπ[ουργού Αμυνας κ. Βενιζέλου είναι καθησυχαστική καθώς αναφέρει πως : « Η Πολεμική Αεροπορία διατηρεί στην Τρίπολη την 124 ΠΒΕ που είναι το μοναδικό κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. Ταυτόχρονα, η Μονάδα λειτουργεί ως κέντρο εκπαίδευσης επαγγελματιών οπλιτών, ως κέντρο παροχής άλλων μορφών εκπαίδευσης ειδικοτήτων προσωπικού Π.Α και ως αεροδρόμιο για κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών της Π.Α. Επομένως, δεν τίθεται θέμα κατάργησςη της εν λόγω Μονάδας».
Χαμογελάτε
Απορίες αφελούς
Πώς γίνεται και κάθε χρόνο καίγεται πάντα ο "τελευταίος πνεύμονας πρασίνου";
Τι συμβαίνει στην περίπτωση που δύο συνδρομητές με αναμονή κλήσης, τηλεφωνηθούν ακριβώς την ίδια στιγμή;
Πρώτα εμφανίστηκαν τα μυρμήγκια ή οι μυρμηγκοφάγοι;
Είναι φυσιολογικό να υπάρχει τμήμα αισθητικής προσώπου στο ΙΕΚ "ΑΚΜΗ";
Υπάρχει πραγματική διαφορά ανάμεσα στο παγωτό πύραυλο και στο παγωτό χωνάκι;
Τα ψάρια πώς καταφέρνουν να κολυμπάνε με γεμάτο στομάχι;
Πώς γίνεται να πετάξεις στα σκουπίδια ένα σκουπιδοτενεκέ;
Οι ορφανοί επιτρέπεται να μπαίνουν σε οικογενειακές ταβέρνες;
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αρχαίους Έλληνες;
Οι γιατροί που τρώνε ένα μήλο την ημέρα είναι μαζόχες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: