Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 20-5-11

Τι κέρδισαν;
Λοιπόν και τι κέρδισαν οι εν Χριστώ αδελφοί της Μητρόπολης που έσυραν στο δικαστήριο έναν αποδεδειγμένης σωφροσύνης και εντιμότητας  κληρικό;  Απέδειξαν τίποτα από αυτά που περίμεναν, και διέδιδαν, έπιασαν κάποιο «λαβράκι» κακοδιαχείρισης  και ατασθαλίας από μέρους του κατηγορουμένου συλλειτουργού τους; Σπίλωσαν περισσότερο την μνήμη της μακαρίτισσας ηγουμένης η οποία, ό,τι και να κάνουν, παραμένει πολύ ψηλά στη συνείδηση των κατοίκων της Νεστάνης και όλων όσοι τη γνώρισαν από κοντά;  Προς τι άραγε αυτό το μίσος; Τόσο πολύ το άλας έχει μωρανθεί.

Φοιτητικές εκλογές
Πρώτη δύναμη στις προχθεσινές  φοιτητικές εκλογές και για τα τρία τμήματα του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη, αναδείχθηκε η  ΠΑΣΠ , παρά τη μειωμένη προσέλευση που παρατηρήθηκε. Έτσι τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:
Οικονομικό: Π.Α.Σ.Π 68 (44.7%) Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ. 62 (40.8%) Π.Κ.Σ 11 (7.2%) ΑΡ.ΕΝ 9 (5.9%)
ΛΕΥΚΑ 2 ΑΚΥΡΑ 7
Τηλεπικοινωνίες: Π.Α.Σ.Π 49 (26.5%) Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ 42 (22.7%) Π.Κ.Σ 38 (20.5%) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 30 (16.2%) ΑΡ.ΕΝ 26 (14.1%) ΑΚΥΡΑ 10
Υπολογιστές: Π.Α.Σ.Π 28 (53.8%) Π.Κ.Σ 13 (25%) ΑΡ.ΕΝ 11 (21.2%) ΑΚΥΡΑ 3
Συνολικά:  Π.Α.Σ.Π 145 (37.5%) Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ 104 (26.9%) Π.Κ.Σ 62 (16%) ΑΡ.ΕΝ 46 (11.9%)
«Ζωή – Ποδήλατο»
Η κίνηση της πόλης μας «Ζωή – Ποδήλατο», αυτή την Κυριακή,  22/05/2011 και ώρα 09. 30, θα βρίσκεται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Μερκοβουνίου, για να το καθαρίσει και να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες εργασίες, προκειμένου να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά , ώστε να εκπληρώσει το σκοπό για τον οποίο  δημιουργήθηκε. Γι αυτό και καλεί  όλους του φίλους της -μικρούς και μεγάλους- να έρθουν στο συγκεκριμένο χώρο και να συνδράμουν  σε αυτήν της την προσπάθεια. Επίσης παρακαλεί όποιους μπορούν να φέρουν μαζί τους και τα απαραίτητα εργαλεία (όπως χλοοκοπτικά), να το πράξουν, για να γίνει η εργασία πιο εύκολη και συντονισμένη.

Ανάδοχοι
Μαθητές της Πέμπτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου έγιναν ανάδοχοι δυο παιδιών από τη Ζιμπάμπουε και την Καμπότζη, μέσω του προγράμματος της 
Action Aid.

Όλα ξεκίνησαν όταν επισκέφτηκαν, τον περασμένο Δεκέμβριο, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης "Γαία" του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Εκεί πληροφορήθηκαν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις λεγόμενες χώρες του τρίτου κόσμου, όπου τα παιδιά, εκτός των άλλων, αναγκάζονται να διανύουν πολύ μεγάλες αποστάσεις καθημερινά (πάνω από 6-7 χλμ) για ένα κουβά νερό, ο οποίος καλύπτει τις ανάγκες όλης της οικογένειας.
Την επόμενη μέρα στην τάξη, όλοι συμφώνησαν ότι έπρεπε να κάνουν κάτι γι αυτά τα παιδιά, και  δέχτηκαν με χαρά την πρόταση του δασκάλου τους κ. Κώστα Παπασαράντη να γίνουν ανάδοχοι σε δύο παιδιά. Ένα αγοράκι από τη Ζιμπάμπουε με το οποίο αλληλογραφούν τα αγόρια της τάξης, και ένα κοριτσάκι από την Καμπότζη που αλληλογραφούν τα κορίτσια του τμήματος. 
Έτσι, κάθε εβδομάδα βάζουν στο ταμείο(κουμπαρά) της τάξης από 1 ευρώ, για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που είναι 22 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί. Σύνολο και για τα δύο 44 ευρώ. Πηγή: Leonidion.gr

Εκδήλωση ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ  διοργανώνει, σε όλη τη χώρα ανοιχτές εκδηλώσεις, πολιτικού διαλόγου, με θέμα την πολιτική συγκυρία. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Τρίπολη, τη Δευτέρα 23/05/2011 στο ξενοδοχείο « Μαίναλο » στις 8:30 μ.μ.
Ομιλητής ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας.
Χαμογελάτε

Απορίες αφελούς:
Γιατί λέμε «κοιμάται σαν μωρό», όταν τα μωρά ξυπνάνε κάθε δύο ώρες;
Αν ένας κουφός πρέπει να πάει στο δικαστήριο, εξακολουθεί η διαδικασία να λέγεται ακροαματική;
Γιατί δεν έχει μούσι ο Ταρζάν;
Ποιανού ιδέα ήταν η λέξη ψευδός να έχει τα γράμματα Ψ και Σ;
Γιατί οι πίτσες τοποθετούνται σε τετράγωνα κουτιά αφού είναι όλες στρογγυλές;
Γιατί οι γιατροί γυρνάνε την πλάτη όταν πρόκειται να γδυθείς όταν έτσι κι αλλιώς θα σε δούν γυμνό;
Αφού ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο γιατί υπάρχουν ακόμη πίθηκοι;
Πώς λέγεται η φέτα πριν κοπεί;
Οι γοργόνες κάνουν απολέπιση;
Γιατί τις λέμε ατομικές βόμβες αφού σκοτώνουν πολλούς;
Πώς λέγεται ένα αγριογούρουνο όταν είναι ήρεμο;

Τι μέγεθος πρέπει να αποκτήσει το σαγανάκι για να πάψει να αναφέρεται με υποκοριστικό;
Θα είχε διαφορά αν αντί να τραβάει κανείς ένα ζόρι, το έσπρωχνε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: