Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 25-5-11

Έργα Προχωρούν, σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος κ. Σμυρνιώτης,  οι διαδικασίες για την πεζοδρόμηση των οδών «Εθνικής Αντιστάσεως» και «Τάσου Σεχιώτη», αλλά και η δεύτερη (και τελευταία) φάση των έργων ανάπλασης της Πλατείας Άρεως. Οι τεχνικές μελέτες που υπάρχουν είναι έτοιμες και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ανάπλασης αστικού χώρου, στο πρόγραμμα δηλαδή που εντάχθηκε πριν από λίγες ημέρες η μελέτη ανάπλασης της Πλατείας Πετρινού.

Επιμένει
Επέμενε ο τ. δήμαρχος κ. Μπαρούτσας στην προχθεσινή συγκέντρωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για την ορθότητα της επιλογής του να πάει κόντρα στη υποψηφιότητα Τατούλη, στις πρόσφατες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Είπε δε πως θα δικαιωθεί σύντομα, δέχτηκε όμως σφοδρές αντιδράσεις από το ακροατήριο, ενώ κάποιος  του φώναξε: «τα λες αυτά γιατί δεν σε έκανε αντιπεριφερειάρχη».
Όλα ξεκίνησαν από μια προτροπή του σεβαστού Δημοσθένη Δαββέτα, με αφορμή τη διάσταση Τατούλη – Αποστολόπουλου,  να είναι όλοι ενωμένοι, γιατί θα διαφορετικά θα καταντήσουν εκεί που είχε φθάσει η παράταξη Σωτηρόπουλου, όπου ο ένας καταψήφιζε τον άλλο.

ΕΣΠΑ για την  υγεία
Σύσκεψη, παρουσία του ΓΓ του Υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι, στις τρεις, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου,  που θα αφορά την κατανομή πιστώσεων από το ΕΣΠΑ στον τομέα της υγείας, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θα συμμετάσχουν, πλην του ΓΓ του υπουργείου κ. Πολύζου, ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αποστολόπουλος, ο Διοικητής και ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.κ. Γκούμας και Λαουδιάς καθώς και όλοι οι Διοικητές των Νοσοκομείων της Περιφέρειας.

Χειραψία Έδωσαν τα χέρια και αντάλλαξαν χαιρετισμό Αποστολόπουλος και Τατούλης, κατά τη συνάντησή τους στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ρήγα. Να έλιωσαν οι πάγοι; Αμφίβολο. Μια χειραψία τουλάχιστον είναι σημαντική, έστω και για σημειολογικούς λόγους.

Στον Αρειο Πάγο
Τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Εσωτερικών, για το πόρισμα της απογραφής,  θα περιμένει ως το Σάββατο ο αντιδήμαρχος κ. Σαββάκης, σύμφωνα με επίσημο αίτημά του, μετά τη σπουδή του εν λόγω υπουργείου να ελέγξει τις δαπάνες του Πάσχα. Το δήλωσε χθες στο δημοτικό ραδιόφωνο, λέγοντας πως θεωρεί αδιανόητο να μην υπάρχει ισονομία στις αποφάσεις του υπουργείου, τη στιγμή που το πόρισμα μιλά για τιμολόγια που δεν συνοδεύονται με νόμιμες αποφάσεις συλλογικών οργάνων  δήμων, για έργα που πληρώθηκαν και δεν εκτελέστηκαν και για βιομηχανία έργων με απευθείας αναθέσεις. Αν δεν δει ανταπόκριση θα προσφύγει στον Αρειο Πάγο.

Βιομηχανικό πάρκο
Τη δημιουργία βιομηχανικού πάρκου στην περιοχή της Μεγαλόπολης  εξήγγειλε προχθές, στα τοπικά ΜΜΕ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Παν.Ρήγας, μετά από συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Μπούρα και τον  πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Μπουντρούκα. Συγκεκριμένα είπε πως: «μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το δήμο Μεγαλόπολης οι διαδικασίες για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο βιομηχανικό πάρκο που θα στεγάσει την επιχειρηματικότητα, η οποία γνωρίζω ότι, μετά και τη δημιουργία περιοχών Natura και τον χαρακτηρισμό αρκετά μεγάλων εκτάσεων γης μεγάλης παραγωγικότητας,  δεν έχουν χώρο. Το επιχειρηματικό πάρκο λοιπόν είναι αναγκαίο».
 

Απογραφή
Σημαντικά προβλήματα υπήρξαν στο θέμα της απογραφής, με αποτέλεσμα πολλοί να μην κατορθώσουν να απογραφούν. Για το θέμα αυτό,  ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης  δήλωσε:
 «…Έχουμε διαπιστώσει δυσλειτουργίες κατά την απογραφή. Αρκετοί συμπολίτες μας δεν έχουν απογραφεί γιατί δεν πήγε απογραφέας στο σπίτι τους και σήμερα μας έχουν ενοχλήσει αρκετοί, ενώ παράλληλα έχουμε διαπιστώσει ότι αρκετοί συμπολίτες μας έφυγαν και απογράφηκαν σε άλλες περιοχές. Εκείνο που εμείς ζητούμε είναι να δοθεί παράταση στη διαδικασία απογραφής μέχρι την προσεχή Κυριακή και παράλληλα προειδοποιούμε ότι για την χορήγηση βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας κι εντοπιότητας, οι υπηρεσίες του Δήμου θα ζητούν από τους πολίτες να προσκομίζουν την βεβαίωση απογραφής, γι’ αυτό καλούμε τους δημότες μας που δεν έχουν απογραφεί ακόμα να αναζητήσουν απογραφέα από την υπηρεσία που ενεργεί την απογραφή και να απογραφούν».

Χαμογελάτε
Σε ένα εστιατόριο κάθεται ο Μαρινάκης με τους φουσκωτούς του και τον πλησιάζει ένας νεαρός:
- Κύριε πρόεδρε, είμαι ΟΣΦΠ, έχω διαρκείας, είμαι πιστός οπαδός. Σε λίγο θα έρθει η κοπέλα με την οποία έχω ραντεβού. Θέλω πολύ να την εντυπωσιάσω. Θα μπορούσατε να περάσετε από το τραπέζι να με χαιρετήσετε; Θα εντυπωσιαστεί τόσο πολύ!!!
Μετά από πολλά παρακάλια ο Μαρινάκης δέχεται.
Έρχεται, λοιπόν,  η κοπέλα του νεαρού και σηκώνεται ο Μαρινάκης να τους χαιρετήσει.
- Ελα ρε φίλε Κώστα! Πού χάθηκες;
Τον κοιτά ο Κώστας με ύφος και του λέει:
- Αντε ρε Μαρινάκη, που μόνο όταν θες δανεικά μας χαιρετάς...


Δεν υπάρχουν σχόλια: