Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 30-5-11

Αντιδρούν
Σκεπτικισμό απέναντι στις εξαγγελίες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, για την κατασκευή και λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης. Ο κ. Μαλαπάνης σημείωσε ότι αναμένει με ενδιαφέρον την εισήγηση του κ. Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας, όμως – με δεδομένη την σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας – προηγούνται τα έργα αναβάθμισης του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας. Σε χθεσινές του δηλώσεις ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι η αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια.

«Ο ματωμένος γάμος»
Το θεατρικό αριστούργημα του Λόρκα «Ο ματωμένος γάμος» θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη», στο Αστρος, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 στις 20:30 μ.μ., από το θεατρικό όμιλο Ερμιονίδας.
Η μουσική της παράστασης είναι ζωντανή, του Μάνου Χατζηδάκη, ενώ  συμμετέχει φιλικά σε έκτακτη εμφάνιση, ως σολίστας, ο γνωστός καλλιτέχνης Βασίλης Λέκκας,.  Η μετάφραση είναι του Νίκου Γκάτσου, η ενορχήστρωση και  μουσική επιμέλεια του  Τάκη Μανιάτη και η σκηνοθεσία του Δημήτρη Σίδερη,  Σχολικού  Συμβούλου.

Καταδυτικό πάρκο
Τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου προτείνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρού Δημήτρης Κ. Κουνιάς, με την βύθιση ενός παλαιού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, κάτι που συμβαίνει σε πολλές χώρες του πλανήτη.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η  Αυστραλία η οποία πρόσφατα βύθισε το αντιτορπιλικό HMAS  Brisbane, κλάσης Adams . Και ο κ. Κουνιάς προτείνει την κατβλυθιση ενός εκ των πλοίων του Πολεμικού ναυτικού, που  σαπίζουν τα τελευταία χρόνια στη Σούδα είτε πωλούνται με το κιλό ως  παλιοσίδερα είτε γίνονται στόχοι για εκπαιδευτικές βολές.
Ναι, για το λιμάνι
Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας και αμέσως μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη για το έργο «Έργα υποδομής και προστασίας λιμανιού Παραλίου Αστρους» και εξουσιοδότησε  το Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Μανώλη Σκαντζό, για τις  περαιτέρω δέουσες ενέργειες.
 

Κέντρο κράτησης
«Η δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών στη Σπάρτη, του μοναδικού σε ολόκληρη τη Πελοπόννησο, προκάλεσε την αντίδραση του Επιμελητήριου Λακωνίας, το οποίο μαζί με 25 επαγγελματικούς συλλόγους και σωματεία του νομού,  απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας τόσο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η οποία κοινοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού και στους πολιτικούς του νομού, της Περιφέρειας.
Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της Λακωνίας σημειώνουν ότι «η Λακωνία ούτε πύλη εισόδου και εξόδου λαθρομεταναστών είναι, ούτε ο υπάρχων σχεδιασμός του 2008 για το κέντρο πρώτης υποδοχής λαθρομεταναστών μπορεί να καλύψει το εξαγγελθέν, από μέρους σας, κέντρο κράτησης. Γνωρίζετε πολύ καλά πως η υπάρχουσα υποδομή του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής των περίπου 120 τ.μ, η οποία ευρίσκεται δίπλα σε σημαντικό αρχαιολογικό χώρο και πολύ κοντά στο 5ο Δημοτικό σχολείο της πόλης και το δημοτικό κολυμβητήριο, δεν έχει τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει ούτε σαν νηπιαγωγείο, πόσο δε μάλλον σαν κέντρο κράτησης». Πηγή:
zougla.gr


Χαμογελάτε - Πώς βάζεις 20 Σκοτσέζους μέσα σε ένα τζίπ;
- Πετάς μια τυρόπιτα!

- Και πως τους βγάζεις από το τζίπ;
- Φωνάζεις: "Ο τελευταίος πληρώνει!"


Δεν υπάρχουν σχόλια: