Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 10-6-11

Δυνατό σοκΤην επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω ενός δυνατού σοκ, υπόσχεται η ΝΔ στο πρόγραμμά της που εξέθεσε προχθές στον Εμπορικό Επιμελητήριο  ο Γραμματέας της, κ. Λυκουρέντζος, και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, κ. Βασίλης Κορκίδης  στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για την ενημέρωση των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων του νομού. Ο κ. Λυκουρέντζος μιλώντας στο πυκνό ακροατήριο αναφέρθηκε στην υπεσχημένη μείωση των φορολογικών συντελεστών, που για τις εταιρείες θα είναι το 15%, ενώ για τα εισοδήματα ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής εισοδήματος  σε 1η Φάση από το 45% θα πέσει στο 40%, σε 2η φάση,  σε 3 χρόνια, δεν θα ξεπερνά το 30%, ενώ τα αφορολόγητα όρια ορίζονται  κοντά στα σημερινά.

Μέτρα τονωτικά
Επίσης στάθηκε στο ΦΠΑ που ορίζεται στο 19% (για υψηλή κατηγορία), στο 9% (για μεσαία κατηγορία)  και στο 4,5% (για χαμηλή κατηγορία), ενώ μίλησε για αφαίρεση σε δυο χρόνια  του επί πλέον Ειδικού Φόρου στα καύσιμα που μπήκε επί ΠΑΣΟΚ, αλλά και για μείωση των εργοδοτικών εισφορών στο  25%   και σταδιακή κατάργηση «φόρων υπέρ τρίτων», σε 3-4 χρόνια
Τα μέτρα για την  τόνωση της Οικονομίας περιλαμβάνουν: επιδότηση επιτοκίου πρώτης κατοικίας
κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες , πρόγραμμα βελτίωσης ενεργειακού δυναμικού των κατοικιών, αξιοποίηση ΕΣΠΑ, ενίσχυση Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), δημιουργία μόνιμης παραθεριστικής κατοικίας. Τέλος νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, πλην εκείνων που είναι σε δασικές περιοχές και αρχαιολογικούς χώρους.


Καταγγελία ΙΓΜΕ
Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της διϋπουργικής επιτροπής που εξαγγέλθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για διάλυση του ΙΓΜΕ και καλεί σε συνέντευξη τύπου τα τοπικά ΜΜΕ στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας στην Τρίπολη σήμερα   Παρασκευή στις  11.30 π.μ.  Επίσης θα επιδιώξει συνάντηση με τις αιρετές αρχές της Περιφέρειας.
Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, τονίζεται στην ανακοίνωση,  θα αγωνιστούν για την διασφάλιση της ύπαρξης του Ινστιτούτου και των Περιφερειακών του Μονάδων και την αναβάθμιση του ρόλου του στη λύση των αναπτυξιακών προβλημάτων της χώρας.
Συνεργασία πανεπιστημίων
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έχοντας υπόψη το απόσπασμα πρακτικών της 5ης συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης Ειδική Σύνθεσης, του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, ενέκρινε το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris IV) και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Μπάνια
Ξεκινούν από την ερχόμενη   Κυριακή 12 Ιουνίου τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αρκαδίας για τα μπάνια με προορισμό το παράλιο Αστρος αλλά και το Ναύπλιο. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά όλες τις ημέρες της εβδομάδας, για Παράλιο Αστρος : 8.30 π.μ., 1.15 μ.μ., 3.00 μ.μ., 5.00 μ.μ.. Από παράλιο Αστρος προς Τρίπολη: 1.00 μ.μ., 2.30 μ.μ. 6.00 μ.μ. 8.00 μ.μ.
Επίσης, κάθε Κυριακή, θα υπάρχει δρομολόγιο από Τρίπολη για Ναύπλιο – Καραθώνα, στις 9.00 π.μ. και από Καραθώνα – Ναύπλιο – Τρίπολη στις 7.00 μ.μ.

Παζάρι
Χαριστικό παζάρι, με μουσική συναυλία,  διοργανώνει σήμερα, στις 6 το απόγευμα, μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο θέατρο η Εναλλακτική Κοινότητα Τρίπολης. Σύνθημά της: Να καταπολεμήσουμε την εξαθλίωση, όχι τους εξαθλιωμένους.
Χαμογελάτε

- Τι κοινό έχουν οι τούρτες και οι πεθερές;
- Και οι δύο προτιμούνται παγωμένες, με κεράκια ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: