Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Για λίγη δημοσιότητα

Καταλαβαίνουμε την αγωνία που διακατέχει πολλούς νεαρούς βουλευτές της περιφέρειας, ιδίως του κυβερνώντος κόμματος, να επανεκλεγούν και την προσπάθειά τους να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους. Έστω και για λίγο, εκμεταλλευόμενοι τα λίγα λεπτά,  της κατά Αντυ Γουόρχολ προβολής.
Βλέπετε, η "πίεση" στο πολιτικό σύστημα εντείνεται καθημερινά και οι "πλατείες" μπορεί να μην  συγκροτούν αυτήν τη στιγμή "νέα πολιτικά σχήματα", αλλά δεν μπορούν να αγνοηθούν από το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, καθώς έχουν γίνει κρίσιμο μέρος των εξελίξεων. Εξ ου και η, πάση θυσία, προσπάθεια για προβολή και με ασήμαντα θέματα.
Η επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον του υπουργού Μεταφορών από τη  νεαρή βουλευτή Μεσσηνίας, σχετικά με τη μεικτή λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου της 124 ΠΒΕ Τρίπολης, και η αντίστοιχη ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, αναξέουν πληγές και άθελά τους οδηγούν σε αναβίωση του πολέμου μεταξύ Μεσσήνιων και Αρκάδων. Γιατί είναι πράγματι αστείοι οι ισχυρισμοί, που προβάλλονται στην ερώτηση αυτή, πως το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα αφεθεί στην τύχη του από την  λειτουργία «σε ελάχιστη απόσταση και άλλου πολιτικού αεροδρομίου με τεράστια κόστη σε μια κρισιμότατη οικονομική συγκυρία για τη χώρα». Όταν είναι γνωστό σε όλους, και έχει διατυμπανιστεί με κάθε τρόπο, πως το κράτος δεν πρόκειται να διαθέσει χρήματα σε αυτόν τον τομέα καθότι  προτίθεται  να αξιοποιήσει αυτήν την υποδομή με καθαρά ιδιωτικά κεφάλαια, μέσω αξιόπιστων επενδυτών. Αλλά ποιος τα σκέπτεται αυτή την ώρα.
Είπαμε, η πίεση που ασκείται στους βουλευτές, ιδίως τους κυβερνητικούς, είναι μεγάλη. Και ο φόβος πως οι "πλατείες" προαναγγέλλουν, μία σε βάθος ανανέωση του πολιτικού μας συστήματος, με εξαφάνιση κάποιων ανύπαρκτων, δρα αποσταθεροποιητικά και ακατανόητα για την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Οι νεαροί βουλευτές, αν θέλουν να λειτουργήσουν σταθεροποιητικά για την εκλογική τους περιφέρεια, οφείλουν να βρουν εδώ και τώρα μια "δική τους πλατεία" εγκαταλείποντας τις μικροκομματικές ανοησίες και, συστρατευόμενοι με την κυβέρνησή τους,  να βγάλουν τις παρωπίδες, να εγκαταλείψουν το λαϊκισμό και να σοβαρευτούν. Μόνο έτσι θα πείσουν εαυτούς και ψηφοφόρους   για μια δύσκολη αλλά ρεαλιστική πορεία που πρέπει να διανύσουμε ώστε να βγούμε από την κρίση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: