Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 14-6-11

Αεροδρόμιο Τρίπολης Η Τζένη Σουκαρά  έθεσε το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης και κάλεσε τον Περιφερειάρχη να σχολιάσει την γραπτή δήλωση του υπουργού Δημήτρη Ρέππα πως "δεν μπορεί να δώσει χρήματα το υπουργείο του για το αεροδρόμιο, αφού λεφτά δεν υπάρχουν." Ρωτήσαμε τον Περιφερειάρχη τι ακριβώς έχει συμβεί αφού είχε θέσει ο ίδιος το θέμα στον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του στην Αργολίδα, λέγοντας πως είχε την συμπαράσταση και την έγκριση του κυρίου Ρέππα.
Ο κύριος Τατούλης απάντησε τα εξής:" Είχα πει ξεκάθαρα στον πρωθυπουργό πως αφού οι φορείς κατά την διαβούλευση αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα αυτού του αεροδρομίου, εμείς ό,τι έχουμε πει και δεσμευτεί με τους συμπολίτες μας θα το κάνουμε πράξη. Το προχωράμε με γρήγορες διαδικασίες και είχαμε πει πως το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός έδειξε θετικότατος απέναντι σε αυτήν την εκδοχή. Υπερθεμάτισε υπέρ του έργου και ο κύριος Γερουλάνος. Ο κύριος Ρέππας είναι ένας πολιτικός με μεγάλη εμπειρία και σοφία .Έκανε πλήρως αποδεκτό το δικό μας χρηματοδοτικό μοντέλο. Μίλησε για την δυνατότητα απόκτησης του πολιτικού αεροδρομίου με αυτοχρηματοδότηση. Αυτό δείχνει δείγμα γραφής για το πόσο επίκαιρο είναι το πρόγραμμα της Νέας Πελοποννήσου και η προσπάθεια της για την οικοδόμηση της Νέας Πελοποννήσου. " Πηγή: http://soukarat.blogspot.com

Μουσική βραδιά
Μια υπέροχη μουσική βραδιά χάρισε  το μουσικό σύνολο «Ωδική Βοήθεια live» που απαρτίζεται από τη Μύρτα Σακελλαρίου, τον Σπύρο Καρκούλη και τον Γρηγόρη Παπαντώνη, σε όσους βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Δολιανών. Η διοργάνωση ήταν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δολιανών, με σημαντική συνεισφορά των επιχειρήσεων της περιοχής.

Μνημείο πεσόντων
Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 και ώρα 18.30 πραγματοποιήθηκε  στην κεντρική πλατεία της Παραλίας Τυρού η πρώτη δημόσια παρουσίαση του μνημείου πεσόντων, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του συλλόγου Πειραιά "το Λεωνίδιο".
Στην παρουσίαση μίλησαν  η ιστορικός τέχνης Δρ. Ευγενία Αλεξάκη με θέμα "ο πολιτισμός ως μοχλός της τοπικής ανάπτυξης" και ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής Αλέξανδρος Τριποδάκης με θέμα "Δημόσιος χώρος και Τέχνη".

Πανεπιστήμιο  Ινδιανάπολης
Με συνεργασία της Πρεσβείας  της Ινδονησίας και του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης πραγματοποιήθηκε Συνέδριο στην Αθήνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου στις 9 Ιουνίου με συμμετοχή πολλών ξένων πρεσβευτών, καθηγητών κ.ά. διακεκριμένων προσωπικοτήτων. Το θέμα του Συνεδρίου ήταν το μέλλον των κρατών της Νοτιο- Ανατολικής Ασίας  και οι προοπτικές συνεργασίας με άλλους  συνασπισμούς κρατών όπως η ΕΕ κ.ά. Έγιναν δυο Στρογγυλά Τραπέζια. Στο πρώτο συμμετείχαν οι Πρέσβεις  Ιαπωνίας, Ινδίας, Ινδονησίας, Ουγγαρίας και Ταϋλάνδης με Συντονιστή τον Καθηγητή κ. Π. Καραφωτιά. Στο δεύτερο συμμετείχαν ο Πρέσβης ε.τ. και ΓΓ της Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων κ. Χ. Καραμπαρμπούνης, η Πρόεδρος του EURONEM Δημοσιογράφος κα Ν. Μιχαλοπούλου, ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών κ. Π. Τριγάζης και ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Φ.Νικολόπουλος, με Συντονιστή τον Καθηγητή κ. Θ. Κουλουμπή.  Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθηναν ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου κ. Β.Μποτόπουλος και ο Πρέσβης της Ινδονησία κ. Αχμάντ Ρούσντι.

Χαμογελάτε
Οι γονείς θέλουν σχολείο, το σχολείο θέλει διάβασμα,
το διάβασμα θέλει χρόνο, ο χρόνος είναι χρήμα,
και τώρα δεν είναι καιρός για τέτοια έξοδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: