Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 17-6-11

Ιατρικός Σύλλογος Για τέταρτη συνεχή τριετία ο χειρουργός  κ. Γιώργος Παπασταματάκης τίθεται επί κεφαλής του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού συλλόγου Αρκαδίας, μετά τις εκλογές που έγιναν προ εβδομάδος στο Σύλλογο. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς συλλόγους του νομού, με βαρύνουσα γνώμη σε θέματα υγείας του νομού και όχι μόνο. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο επίσης χειρουργός  κ. Κοκκοφίτης Αγαμέμνων, Γραμματέας ο οφθαλμίατρος κ. Πίτσας Χρήστος και Ταμίας ο παιδοχειρουργός κ. Φαχούρι Ιμπραήμ. Μέλη οι: Μπένος Παρασκευάς, Ψυχογιός Βασίλης, Σαμαρτζής Γιώργος, Κουρέτα Παναγιώτα, Αγρότης Νικόλαος, Δαμιανού Γιούλα και Μπεντεβής Κωνσταντίνος.
Να σημειωθεί πως πριν τις εκλογές είχε γίνει πρόταση από τον κ. Παπασταματάκη τα δύο ψηφοδέλτια που διεκδίκησαν την πρωτιά να μοιραστούν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, την Προεδρεία ανά διετία, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό, από το άλλο ψηφοδέλτιο.

Ανάδειξη Μονής
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων οργανώνει την 4η Ημερίδα με το Μητροπολίτη Γορτυνίας και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας στις 27 Ιουλίου 2011 στην Ι. Μονή Αγ. Παρασκευής στην Βάχλια Γορτυνίας με σκοπό την ανάδειξη της Ι. Μονής και ανάπτυξη της περιοχής. Στην ωραία αυτή εκδήλωση θα μιλήσουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, που θα αναδείξουν με κάθε λεπτομέρεια τους σκοπούς της Ημερίδας την οποία έχει κληθεί να τιμήσει η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, όλος ο πολιτικός κόσμος της Αρκαδίας και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αρκαδίας. Στην Ημερίδα αυτή συμμετέχουν και στηρίζουν ενεργά ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιαννόπουλος, η Μοναστηριακή Επιτροπή της Ι. Μονής Αγ. Παρασκευής και το Τοπικό Συμβούλιο Βάχλιας.

Συλλαλητήριο
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Συνδικάτα εντείνουν τον αγώνα τους, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους,  για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, ώστε να παραμείνει η μεγαλύτερη Βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας στα χέρια του Ελληνικού λαού.
Γι αυτό και διοργανώνουν Συγκέντρωση - Συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ στην Μεγαλόπολη, την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 στις 11 το πρωί, καλώντας  τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, τους πολίτες της Μεγαλόπολης και τους κοινωνικούς φορείς να πάρουν μέρος στην Συγκέντρωση γιατί η υπόθεση της ΔΕΗ είναι υπόθεση όλων.

Τάδε έφη…
…Ο Δ. Ρέππας προσερχόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ:
«Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε το προσωπικό ζήτημα σε εθνικό πρόβλημα. Ο λαός απαιτεί να
είμαστε παρόντες και όρθιοι, πηγαίνοντας από το εγώ στο εμείς. Χωρίς να μοιραζόμαστε στο εσείς
και εμείς. Αυτή η αντίληψη αποδεικνύεται από την προσπάθεια Παπανδρέου. Το πρόβλημα του
δημόσιου χρέους αντιμετωπίζεται με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Μπορούμε να γίνουμε αξιόπιστοι
αν αλλάξουμε και γίνουμε μια χώρα όπως την οραματίζονται οι πολίτες, οι πληγωμένοι πολίτες.
Εμείς οφείλουμε να την καταστήσουμε τέτοια με την εντολή τους φυσικά! Ο τόπος έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις από σωτηρία και αλλαγή όχι από μεταρρυθμιστές και Σωτήρες»
Μπλε κάδοι
Ο Δήμος Τρίπολης κινητοποιείται δραστήρια στο θέμα της ανακύκλωσης τοποθετώντας από τις 15 Ιουνίου τ.έ. μπλε κάδους στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς  Ναυπλίου- Σούτσου – ΟΗΕ –Καλαμάτας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν ώστε κάθε γειτονιά να έχει το δικό της μπλε κάδο ανακύκλωσης, όπου οι  δημότες θα αποθέτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Ειδικά απορριμματοφόρα οχήματα θα συγκεντρώνουν  αυτά τα υλικά από τους κάδους και θα τα μεταφέρουν στο κέντρο διαλογής που λειτουργεί στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: